Kan björnen få en puss?

Molly gillar ju som sagt att ge pussar. Denna gången fick björnen en hel drös. Älskade barn!

Till Minea

Gick in på Lindex idag med mami och skulle se om det fanns något fint till Molly men fanns inget större, inga fina klänningar som vanligt. Hittade denna på reastolpen och tänkte att den skall Minea få av moster när hon kommer hem från Göteborg (dom hälsar på min faster).
Tyckte den va gullig faktiskt, något Molly kanske kan ärva sen när den är för liten för Minea ;) Hela 50:- kosta den, Ord.pris 179:-!

Vinteroverall

Denna overall köpte jag till Molly, från Kappahl är den. Jättenöjd med den, snygga färger, sen lite stor men den ska hon ju ha och växa i. Köpte även ett par röda tjockare vantar.
 
Vad tycker ni om den fin va?

VHS?!

Jag blev ganska överraskad när vi var på en seconhandbutik och jag fick se att det fanns Vänner på VHS. Hade jag absolut ingen aning om att det fanns! Haha!

Trollhättan

 
Då var denna dagen äver strax då. Vi lämnade Strömstad halv tio och åkte inom Torp köpcentrum för att jag skulle köpa en overall och pappa skulle köpa nya täcken.
Sen så åkte vi vidare till Trollhättan där vi hälsade på min farmor som vi inte sett på 7år. Allt gick fint, Molly skötte sig galant, hon är väldigt lätt att ha och göra med. Roar sig själv oftast fast man får ibland springa efter så hon inte välte ut någon av de 1001202 stycket små grejer hon hade liggandes överallt.
 
På vägen dit frågade jag pappa om vi ska äta något på vägen hem för att annars brukar farmor servera det mest ääckligaste som går att äta t.ex lever. Men hon skulle bjuda oss ute på stan så då tänkte jag att då går det ju bra, blir la nån pizzeria eller nått liknande lätt. NÄ! Vi blev bjuda på lunch på ett ÄLDREBOENDE. Jag och pappa bara kollade på varandra och småflinade. Det är farmor i ett nötskal, allt ska vara billigt, helst gratis.
Maten smaka skit iallafall och var smaklös men så är det ju på ett äldreboende, det är ju gamlingarna som äter de och då skall det inte va för starkt kryddat osv.
 
Vi lämnade Trollhättan och jag hade med mig därifrån 100:- till Molly och en sju helvetes huvudvärk som resulterade i flera spyor här hemma. Fy fan va dåligt jag mådde. NEJ TACK till ett syskon till Molly kändes det då i det läget. Men mår mycket bättre nu, håller på att göra kvällsmat till mig och Daniel. Får bli kantarellstuvning på en smörgås. Enkelt och gott, har ingen ork till något annat.

10 månader

Snart 1år gullunge!


  • Hon går med stöd. Hon går jättefint med hjälp av antingen en vuxen eller med hjälp av gåbilen. Hon blir så stolt när hon går omkring med bilen och har största leendet på läpparna någonsin.
  • Hon ger pussar. Frågar man om man kan få en puss så oftast böjer hon sig fram och öppnar munnen och pussar en. Det bästa är när man inte alls frågar om man får en puss utan hon pussar en spontant, brukar oftast vara efter hon har sovit
  • Hon klappar händerna. Jajamen, det lärde hennes faster henne och det är hon så stolt över att hon kan. Även där när hon gör det så ett stort leedende på läpparna
  • Hon kan visa hur stor hon är. Frågar man 'Hur stor är Molly?' så sträcker hon upp armarna i luften så mycket hon kan för att visa - såhär stor är jag!
  • Hon står själv. I längre stunder. Hon gillar verkligen de, står och vajar lite granna fram och tillbaka för att sen BONK ner på rumpan på golvet.
  • Säger mamma. Oftast när hon är ledsen så hör man; maaaaaaaaaaaammaaaaa. Gullunge! Hon har vid två tillfällen också sagt titta! Även Neeeeej.
  • Hon blir arg. Åh herregud va arg hon blir. Får hon inte som hon vill nä då jävlar tar jag till med bitchslapar, dra i håret eller bara skriker. Även gråter som vi fick se/höra idag på Nordby då jag tog ifrån hennes en tom smootie, inte populärt
  • Äter hemmalagad mat. Pannkakor är favoriten!

Kvällens mål

 
Stack iväg till Konsum och köpte kvällens mat, det blir; Färsk fläskfilé med klyftpotatis, baconinlindade sparris och beasås och tzatsiki till Daniel. Man skulle ju kunna tro det är helg men det är bara början på veckan ju ;)
 
Skall strax hoppa i badet med Molly sen natta henne. Sen sätter jag in maten i ugnen, har förberet den så den ska bli klar snabbt!
 
Föresten, Molly tränar för fullt med att gå med gåstolen här hemma. Hon var så söt förut hon gick förbi mig (satt på knä) så kolla hon mot mig och pussa mig sen gick vidare ♥

Skulle köpt mat

Svängde inom Konsum när jag skulle hem från mor&far för att köpa mat tills ikväll. Hade tänkt ut fläskfile med någonting men det var fullt med parkering på första däck och andra däck kör jag inte upp på. Så då strunta jag i det. Får ta knäckebröd å vatten... Haha, nä men kanske sticker iväg senare idag vem vet.
 
 

Slut

Jag och mamma skulle gå en promenad förut vid tio men det fullkomligt VRÄKTE ner regn så vi åkte till Nordby och kikade lite. Skulle köpa Mollys overall men den var ju såklart slut så får se om den finns på Torp i morgon när vi åker förbi dit när vi ska till farmor. Är hemma hos mor & får nu, Molly sover och jag spelar Wordfued. Ska äta mat här hade jag tänkt sen åka hem om regnet slutar... Daniel slutar 9 idag så blir själv hemma. Undra vad jag skall äta då :)

Fyndat

Har varit på Växtriket med storasyster och fyndat lite saker. 5 vita krukor samt 5st Phalaenopsis. Tessan fynda också krukor samt några gröna växter.Körde henne till ett ställe där hon ska få massage sen hämtar jag henne om en timma så nu hälsar jag på min får sålänge :)

-7 (!!!)

Det var minus sju grader i morse när Daniel gick upp vid 6, när jag kom upp halv sju så hade det gått ner till minus 6. Kaaallt! Myyys! Satte på en kopp thé till mig oh gjorde i orgning välling till Molly.
Hade tänkt åka till Växtriket idag och fyndat lite men tror jag tar det i morgon, Är väl ganska utplockat nu på söndagen eller? 

Daniel jobbar till klockan fyra idag iallafall, tror han sa att han skulle byta däcken så slipper åka iväg och göra de, blir väl en slappedag hemma i myskläderna. Molly har sin onepiece och jag har mjukis brallor :)
 
Herregud vilket temprament Molly har alltså. Får hon inte som hon vill blir hon rosenrasande och skriker, slåss, drar i håret på en. HERREGUD säger jag, henne får vi inte lätt med när hon blir tonåring... Längtar inte dit...

Välling

Molly äter välling och kollar på katten Gustav nu på morgonkvisten :)

Helvete!

Det kom många fula ord ur min mun när jag tappade min käraste i golvet på jobbet i fredags. TACK gode gud att Daniel övertalade mig om att ta försäkring på den. Jag är alltid väldigt försiktig och rädd om mina telefoner men denna gång slant den ur handen på mig. Skall skicka in den så fort jag får till de, sitter och väntar på att få komma fram i chatten och prata med dom. Tycker det är riktigt smidigt att chatta med kundservice. Me like!

Svärföräldrar

 
Idag har jag varit ledig, min lediga lördag. Så vi har haft mina svärföräldrar här på besök. Har ätit gott och umgåts tillsammans :) Jag och Lena har spelat lite Wordfeud mot varandra. Slänger ett öga på postkod tillsammans med s.föräldrarna och snart är det dags att nana för Molly. Trött-nosen nr 1.
 
I morgon jobbar Daniel så vi är ensamna i morgon. Skall åka iväg och byta däck till vinterdäck, jag, pappa och Molly skall till Trollhättan till min farmor som vi inte träffat på 6-7år så skall bli intressant.. Just de, det snöade ju i torsdags så snaaart är vinterlandet här ♥

Mat

Nu blir det kräftor för mig och svärmor och pizza för Daniel och svärfar!

Hyperemesis gravidarum

Hört om det förut? Typiskt latinsk namn, långt och krångligt och hörs mer avancerat ut än va det egentligen är. Don't worry jag hade heller inte hört talas om de... Tills jag blev gravid.
 
'Hyperemesis är inte sällsynt. Det uppstår i ungefär 0,5 till 2% av alla graviditeter och är den vanligaste orsaken att kvinnor behöver vårdas på sjukhus i graviditetens början, vanligtvis på grund av vätskebrist och uttorkning.'
 
Extrema kräkningar under graviditeten betyder det. Och var väl typiskt att just jag skulle få de, varför liksom? Både jag och min kära vän Alexandra led av detta under våra graviditeter. Vad är chanserna?

Alexandra blev gravid först, då kännde jag inte henne, hon var sjukskriver hela sin graviditet.
Vi började först prata efter min operation, utomkvedshavande. Hon berättade att hon mådde dåligt under hela hennes graviditet. Sen blev jag gravid. Från vecka 9 tror jag började det hela. Fick i smyg springa och spy på jobbet. Tur att Rasken var där som visste om graviditeten så hon backade upp för mig. Vi gjorde allt för att jag inte skulle spy, höll mig i gång med städning gud vet allt, käkade mariekex, vindruvor men det sluta med att jag fick springa in på toan. Undra om någon av Konsumpersonalen anade något?
Kommer ihåg en gång då jag ätit nyponsoppa, och jag börja känna att den är på väg upp igen. Jag höll mig för munnen och sprang så fort jag kunde men nej, det for nyponsoppa mellan händerna på mig, som tur var så va det ingen där just då så hann städa upp de. En annan gång kom den nyponsoppa över hela toaletten...
 
Detta kunde ju jag inte leva med, speciellt inte på arbetet, så fick ringa chefen och berätta läget, att jag var tvungen att sjukskriva mig. Det första läkaren i Strömstad som tagit mig på allvar var då. Han sjuksrev mig, jag fick även ligga kvar för att få dropp för att jag förlorat mycket så jag piggna till.
 
Sen pågick det hela, sjukrivning efter sjukskrivning efter sjukskrivning. "Efter veckan 12 kommer det gå över" , "Efter veckan 16 slutar det" , "I veckan 20 slutar det defenetivt" Eller inte...  När jag var i veckan 15 lades jag in på NÄL, fick Primperan som skulle hjälpa, och det gjorde dom, en del, men kräkningarna och illamåendet fanns kvar.
 
I vecka 32-36 tror jag mådde jag hyfsat. Då fick jag även igenom min havandeskapspenning. Vilken känsla, inte behöva springa på toaletten jämt och ständigt, kunna vara bland folk i längre preioder. Dock när förlossningen startades så kom illamåendet tillbaka, men försvann så fort Molly var ute!
 
Varför sa ingen att man kan få extrema kräkningar? Visst, det är väldigt få som får de, men ändå, risken finns ju. Trodde att min graviditet skulle vara underbar som de flestas, glida omkring på jobbet med stor mage. En annan kunde ju knappt gå förbi arbete för att sen springa och kräkas.
 
Under min graviditet ångrade jag mig ofta, 'Vill inte längre, vill inte vara gravid jag orkar inte mer' Tänk er att vara i min sits, räknade inte g¨ångerna men MINST 30 kräkningar PER DAG. Så ett syskon till Molly fanns inte på kartan. Inte heller efter förlossninge. 'Du kommer glömma bort detta så fort bebisen har kommit och vilja ha ett till sen, jag lovar dig!' Det tog ett bra tag innan jag börja luska på om man kanske skall ha ett syskon till Molly men detta var för kanske ett par-tre månader sedan.
 
Jag skulle gärna vilja ha syskon hyfsat tätt, 2,5års mellan dom, men nu i nuläget så måste nog Molly vara 4-5år så hon kan något ta hand om sig själv IFALL att man får en likadan graviditet, det vet man aldrig...

BVC

 
Har inte hänt på mycket på längd fronten hos Molly inte. Nån centimeter och lite gram i vikt.
Men hon blir större något iallafall :)
 
Är nyss hemkommen från jobb, sköööönt. Mys ikväll blir det med kanske lite godis och annat gott, kanske se en film med Daniel vem vet? :)

Det är 4 kvar

Oj om jag är trött! Kollade på Greys anatomy, God thats good tv!
Var hemma runt kvart över tio då jag gick och la mig, sen vaknade jag av att Daniel putta på mig, trodde att han mena att Molly hade vaknat som sist, men nä han sa att det fanns fyra stycken kvar, av vadå? HEJ sömnpratare!
 
Nu klockan åtta gjorde jag och Molly morgon,sitter här och knappt kan hålla ögonen öppna, kvart över elva har vi tid hos BVC för att mäta och väga, tycker det är lite kul att se hur stor hon blivit :) Tar följe med Bella då hon skall till A.förmedlingen. Efteråt då? Köpa blöjor är tänkt, samt lite mat tills idag.
Tror även jag skall gå inom en affär för att köpa lite mossa och svampar till adventsljusstaken så den är nästan klar, då fattast det bara fyra stora röda ljus sen är den klar.
 
Har också faktiskt tänkt gå ut i skogen och se om man hittar lite kottar och göra en egen krans man kan hänga på dörren, de kan man ju göra redan nu, den behöver ju inte va så julig. Right? Får se hur vädret blir bara. Nej nu får jag göra mig lite gröt utan mjölk till :( Får gå när man ej har det hemma.

Ingen rubrik

Molly vägrade sova sin lunch nap på nu sover hon, men lär vakna om en stund. Jag är fortfarande i mina mjukisar och myser här hemma. Vågar typ inte gå ut för att grannarna kanske kommer och klagar och är otrevliga igen. Men det gör min ingenting, jag har min gnälliga Molly och min pepsi :) När Molly vaknar skall jag fortsätta bygga min garage med duplo-klossarna ;) Tycker det är roligare ön Molly jag, men skall nog se på tradera om det säljs några för billigt pris, man tvättar och skrubbar av dom bara, då är det helt OK tycker jag som annars är emot begagnat!

Molly går med bilen

 
 
Hur stolt är man inte nu som mamma liksom? Mammas lilla hjärtegull ♥ Så duktig!

Åter igen

Nu för en gång skull så pratade grannen med mig. Riktig otrevlig typ. "Va är de ni driver med där oppe, bråkar nå jävli, tänk på att de bor folk i förste etage. Nej de är inte nått barn som låter så, va driver ni med" Är måttligt trött på dom! Stängde dörren när jag pratade med han. Ringde ordförande igen och så att vi känner oss trakasserade, han va utanför så gick ut och pratade med han. Han så inte så mycket mer än att vi ska be dom flytta om de inte passar å ge dom fingret. Varje gång dom klagar till oss ska jag ringa ordförande i hopp om att dom får en varning eller nått. Man ska inte ge sig för att dom här inte rätt men jag vill då inte bo här när dom håller på som dom gör!Någon som har tips på vad man kan göra? :/

Snorig tjej ♥


Något litet är stort - för mig

I bland kan man nästan tro att jag är gravid full med hormoner som vill bryta ut. Tur gör dom inte de men jag kan sitta och kolla i fotoalbumen på resor jag och Daniel har gjort, Grekland, Norgeresorna. Sen kolla jag i albumet som jag fick när Daniels familj höll en babyshower åt mig. Alla bilder och allt alla hade skrivit. Så himlans fint!
 
Sen igår när jag vart uppe i princip hela natten så fick jag tillslut Molly till att somna i vagnen vid tio-elva så då ställde jag vagnen i vardagsrummet och la mig själv på soffan. Hälsade på svärmor som precis gick upp och somnade. Sen vaknade Molly, typiskt, var så jävla trött men så hörde jag svärmor tassa fram till vagnen och körde ut henne i köket och tog hand om henne så jag fick sova. Sånt blir jag så jädrans glad av! Att jag har Daniels familj som alltid ställer upp. Är så glad att jag har dom. TACK
 
Sen vaknade jag upp av att deras ena katt Theo stod på mig mage och stirra på mig O-O med dom ögona typ. Jag som verkligen HATAR katter med. Men jag bara slöt ögonen igen och somna om, sen vaknade jag igen så hade han lagt sig på mig mage och tagit en tupplur han med :D

Något som aldrig hänt

Vi var hemma vid kvart över tio igår kväll. Jag bar in Molly till sin säng som somnade om på tvärt medan Daniel bar in vagnen och väskorna. Sen satte jag mig vid datorn och kollade igenom bloggar som jag läser, ritade lite i photoshop sen kollade IKEA.
Daniel hoppade i badet sen när allt var uppackat så då kröp faktiskt jag ner i sängen. Var ju så trött så trött så jag somna med en gång. Och jag måste har sovit väldigt hårt för det var Daniel som väckte mig i morse och sa att Molly har vaknat. Detta har aldrig hänt! Jag vaknar alltid annars så fort Molly gnyr minsta lilla men inte inatt. Daniel skulle ju upp och jobba idag så jag tar veckodagarna. Men hon somnade snällt om när jag väl hittade nappen åt henne. Men jag är då inte utvilad, nej nej så fort Molly tar sin nap så skall jag lägga mig i soffan och ta min. Trött Jovs!

Ny stol och kaka

Molly har fått en ny bilstol av mamma och pappan sin. Beställde på Jollyroom så hämtade vi den förut idag. Blev en MaxiCosi i brun. Man fick även med solskydd, sparkskydd och spegel. Är riktigt nöjda med den! Blir premiäråk när vi åker hem ikväll.Har nyss fikat med en god chokladkaka med nötter och grädde som svärmor bakåt. Gott gott!

Sen kväll - tidig morgon

Hade en jätte trevlig kväll hemma hos Lis. Det var trerätters-middag som hon stått och lagat. Jösses! Förätten var avokado med egengjord räkröra, huvudrätten var sparrissoppa - Per Mobergs tror jag? Sen efterrätten var varma päron med after eight och vaniljglass. Vi satt och prata, eller dom pratade mest om deras jobb då alla jobba på samma ställe men kul att höra! Daniel hämtade upp mig vid halv tolv så åkte vi och tvättade bilen samtidigt sen när vi var hemma tog jag lite grillat som dom här hemma ätit sen så spelade vi Trivial Pursuit (jag och Sara fick barnfrågorna :D) 
Vad var klockan när vi gick och la oss? Kvart över två kanske? Ja, iallafall då gick vi och la oss och så klart vaknade Molly och ville inte somna om så fick vagga henne i famnen sen ner i vagnen och vagga där, om och om igen. Tror jag kanske sovit totalt 1,5 timmar? Inte mycket att hänga i julgranen där inte. Klockan sju då skulle Molly upp ur vagnen så då fick vi göra morgon.
 
Och som alltid så sover alla här och lär inte vakna förens vid 11-12 någongång så jag får vänta med att lägga mig och sova en stund tills Daniel har traskat upp.

Göteborg i regnet

Nu är vi på väg till Göteborg i regnet. Gud som det har regnat hos oss idag. Regnat mycket hos er? Daniel släpper av mig på vägen i Göteborg då jag skall till Lisen på middag. Skall bli väldigt trevligt, få se hur hon har det i lägenheten nu.Väldigt dålig uppdatering nu dom här senaste dagarna. Men det blir så när man jobbar och har endast mobilen till hands! Blir nog en uppdatering via datorn i morgon när jag är hemma hos svärmor!

Hummer

Jobbar på Torskholmen idag med hummrarna! :)

Jobb

Står på jobbet den sista timman och det är så lite att göra! Sen kommer Daniel och Molly så ska vi handla lite mat att äta ikväll :)

Onsdags-fika

Minea ringde görut och frågade ifall jag ville vara med och fika, äta smörgås och köttbullar! Självklart! Så jag och Molly satte oss i bilen och mötte upp dom i stan så bjöd Tessan på fika. Var så trevligt, Melvin dock har fått en jädras fart med att krypa/åla sig fram så med han fick man snabba sig så han inte for ner för trappen!
 
Nu är vi hemma igen och Molly sover lite middag, blev en sen sovtur för henne i och med att hon sov till halv nio idag då, så blir lite knas idag med tiderna. Nu skall jag sätta mig framför TV:n och se om det är något bra där på :)

Fyra bilder

 

Morrn morrn!

Godmorgon mina vänner. Sovit gott? Det har jag gjort iallafall, dock ett litet pass med att få Molly somna om vid 12 sen vid halv sju igen men annars sovit gott! Drömde om att jag och Daniel blev jagad av en varg, se mitt uppe i allt kom en björn! Jag hann klättra upp på ett tak (???) medan Daniel fick ta smällen, dock så fanns det ett gevär (???) på taket så jag sköt björnen och vargen. Sen väckte Daniel mig så fick inte reda på om han klara sig eller inte :P
 
Vädret här hos oss är grått och regnit som vanligt så blir nog en slappe dag här hemma med lilla M. Nej nu skall vi göra oss lite gröt till mamsen och en smörgås med messmör till barnet!

Godnatt

Vi åkte till min ena morbror och min mormor och hälsade på. Dom var glada att vi kom, som alltid. Nu är det dags att göra natten för mig. Daniel sitter uppe och kollar på film men det orkat inte jag. I morgon är en ny dag, nya tag. Godnatt!




Sen morgon

Molly vaknade halv sju i morse så gav henne välling sen somna hon om. Och vid halv 10 tror jag då hörde jag hon hotja och prata med sig själv så då gick jag upp. Hade en sån konstig känsla i både huvudet och kroppen. Jag var helt svimfärdig så va tvungen att sätta mig ner, huvudet var alldeles tätt. Tror jag sovit för mycket och att en förkyldning ligger och lurar bakom hörnet. Mollys näsa rinner så det är på god väg hos henne med.
 
Nu har vi precis ätit frukost, jag har disckat undan lite här och nu måste jag hoppa in i duschen. Mitt hår ser ut som jag vet inte vad!  Vad göra idag då tro? Kanske åka till min mormor och om det inte korsar med maten här hemma. Blir kyckling idag tror jag, med currysås eller något.

Hos syster

Tessan ringde förut och fråga om jag ville komma till henne och kolla på Svenska Hollywoodfruar. Minea är ju hos farmor&farfar och Marcus hos våra föräldrar. Så nu har jag kommit hit efter spöregn och lera. Ska få kvällsmat här :)

Somna i bärselen

Vi hade tänkt lämna tillbaka bärselen som vi lånade av min kära vän Alexandra men jag glömde den när jag gick iväg i morse, och tur var väl de. Min storasyster ringde vid halv tre och frågade ifall hon fick låna vår vagn upp till Nordby köpcentrum. Minea var hos sin farmor och farfar och hade singelvagnen där och deras syskonvagn är tung och klumpig så dom fick låna vår. Molly skulle lägga sig och sova efter maten men tänkte att de kan inte va så svårt att få henne till att sova i sängen istället. Phff! Yeah right. I EN OCH EN HALV TIMMA försökte jag Fröken jag-tänker-inte-sova-utan-min-vagn tillslut så gav jag bärselen ett försök och vad jag har saknat den. Den är så grym! Lätt att ha och göra med, sitter perfekt och är bekväm, tillslut somnade Molly i den så jag försökte snabbt och smidigt flytta över henne från den till sängen. Hon fick dock bara sova i 45minuter annars blir det knas ikväll.
 
Jag kan lungt säga att det var första och absolut sista gången jag lånar ut vår vagn :P

Dåligt med kläder

Är det bara jag eller är det fler som tycker det är dåligt med fina kläder till dom smä flickorna? Hittade inga klänningar som jag föll för som jag brukar göra :( Speciellt på Lindex hittade jag ingenting. Dock gillar jag deras strumpbyxor till små så får köpa ett par där med något tjusigt mönster eller något.
Nej nu skall jag börja med maten, vrååålhungrig ju!
 

Stå själv!

Kolla in tjejen då, hon ser så stolt ut när hon kan stå själv när man släpper henne :)

Sovrum?

Dom har möblerna och tillbehören skulle jag vilja ha i vårt sovrum...

IKEA

Jag har rensat i min garderob nu bland underkläder, vanliga kläder gjorde jag för några dagar sen. Den EEEEKAR tom. Men så skulle jag bädda sängen... Jag önskar mig INGENTING till mig i present. Utan presentkort på IKEA så vi får i ordning saker och ting här hemma! Blir galen! Vill ha gardinger, nya påslakan, en SÄNG, kanske en byrå. Någonstans måste man börja. Jag vet ungefär hur jag vill ha det ♥
 

Känns som fyra

Molly har fått en ny stickad tröja av sin mormor, denna gång blev det en helt vit som vi ville ha :)
 
Känns som klockan är fyra MINST! Men den är bara några minuter över elva. Vad skall vi göra denna dag då? Vädret är grått och tråkigt, får väl städa eller något kul :P Har förberett maten nu iallafall så jag börjar med den strax efter två tror jag. Men tills dess, nada. Skall ge Molly en smörgås med messmör på nu, har hört att det skall ge en 'mjukare' effekt på nr 2 då Molly SKRIKER när hon bajsar, stackars liten.

Tisdag

Jag och Molly gick in till stan redan vid nio för att handla dagens middag :)

Lunchen

Hör och häpna, Molly åt EN HEL PANNKAKA till lunch idag. Nu kan jag börja laga riktig mat för att hon äter den mat vi gör! Här om dagen åt hon lax och potatis. I morgon blir det fisk som är på menyn. Tror jag skall göra min specialare :)

Mitten av oktober

Går inte detta året väldigt fort? Eller är det bara jag? Vi är redan i mitten av OKTOBER?! Halloween snart här. Då skall det här skäras i pumpa och rosta pumpakärnor. det är så gott! Det gjorde vi alltid när vi var mindre hemma hos mor & far så den traditionen måste ju hållas än. Dock att klä ut sig och gå 'halloween' runt i området håller jag inte på som vuxen nu ;) Dock skulle mina grannar kunna få sigg ett eller två röttet ägg på fönstret...
 
Daniel jobbar sent ikväll. Slutar inte förens klockan nio så det är jag och fröker Bus här hemma. Sitter och kollar på Rustas hemsida på julsaker. Daniel kom hem igår och sa att han tycker att vi ska ha granris med ljusslinga i ute på framsidan, jag håller med om det till 100% tycker även att i valv-öppningen mellan hallen och köket hade det vart fint med sån likadan slinga runt valvet. Men den karamellen får jag ta och suga på lite än så länge. Här måste planeras förstår ni. Eftersom detta är Mollys första jul så ska det vara perfekt här hemma med pynt och stämning.
Dock är vi lite oense om hur och vart vi skall fira jul i år men det löser sig tillslut, förr har vi alltid vart hemma hos mina föräldrar på förmiddagen och åkt till Daniels släkt i Göteborg efter Kalle Anka, men jag la fram förslaget att vi gör tvärt om, att vi åker till Göteborg den 22 eller 23dec och åker hem efter Kalle Anka för att fira hos mina föräldrar. Men det tyckte då inte Daniel :P Men som sagt, det löser sig alltid! Vi får helt enkelt fira jul på var sitt håll!!!! Nää ;) Men göra tvärt om emot va vi gör detta året gör vi nästa år :)
 
Nej nu kommer en gnällig liten Molly krypandes här emot mig, får nog runda av här gott folk! Trevlig måndagskväll allihopa!

Dagens fundering

Jag blir så dålig på bild! Det finns inte bara. När jag ser mig själv i spegel så kan jag ibland tycka 'åh va fin jag är nu, nu måste jag ta ett kort på mig själv' Men på kortet ser det sooo baaad ut! Varför blir det så? Varför ändra blir såå fina på bilder medan andra ser ut som skit? Om man tar på ett ungefär så säg om jag tar 200bilder så KANSKE om jag har tur att 2 av dom kan jag va nöjd med.
Har en kompis som blir så fin på bild, hon byter fina bilder på Facebook ofta på sig själv säg var tredje dag kanske, medan hej här är jag som har tagit en bild som jag är nöjd med och har den i vart fall några månader för att jag inte är bra på några andra. Men, sånt är livet! Man kan inte alltid vara snygg!
 
Därför jag sällan lägger upp bilder på mig själv ;)
 

Stora klossar

Detta vill jag att Molly ska vilja ha! Gud va skoj! 12+ månader är det på dessa.  Enorma legoklossar! Me like! Så i en blogg jag läser som hade sådana här till sin dotter. Någon som vet vart man får tag på dessa?

I glasflaska

 
Älskade Alexandra fixade Coca Cola flaskor till mig, nu skall här gottas ikväll till min vita chokladkaka :) Tack söt

Hon är hemma!

Daniel också då men han kan man vara utan i någon dag, men inte lilla prinsessan min. Skönt var det att vara ensam och ha lite egentid med min lillasyster. Vi kom på oss själva när vi satt här hemma att vi viskade. Varför behövde vi göra de? Haha!
 
Tror Mollt hade det väldigt bra hos farfar och farmor där borta i Göteborg. Kan tänka mig massa gosande och lekandes på do Från sen kväll till tiiiidig morgon ;)

Daniel och Molly kom runt halv elva igår kväll så jag mötte upp dom nere på parkeringen och bar in Molly till sin säng, hon kramade om mig hårt när jag försökte så försiktigt att inte väcka henne när jag tog ur henne ur barnbilstolen.
 
Sen stack jag till jobbet knappt innan Molly han vakna. Sa hej och så en snabbis innan jag lämnade hemmet. Var så otroligt lite att göra idag så dagen har gått seeeeegt! Sen när jag kom hem så sov såklart Mollan då, så jag vilade mig lite i sängen i några minuter tog en varm dusch sen iväg för att handla lite nödvändigheter så som mjölk och morgondagens frukost; Risgrynsgröt :)
 
Men oj när jag kom in genom dörren hörde Molly att det var någon på G så hon kröp lite försiktigt fram så hon såg vem det var och när hon såg att det var jag blev det fart på henne och kröp i en räserfart fram till mamma
 
 
 

Mat

Daniel och Molly åkte vid halv sju så när är jag barn och sambo-fri.
Nu blir det tacos med älsklingssystern ♥
 

-2 grader

I morse var det två minus ute och sexton grader inne hos oss. Ooopsi! Blev att ta på sig tjocktröja och tända lite värmeljus här hemma då.
Har packat lite grejer för Molly när dom åker senare idag, så snart är det klart. Tänkte gå upp på vinden och slänga upp all skit som skall dit sen när dom åkt. Även sätta mig ner och RENSA datorn. Jag fattar inte hur jag lyckats få den så otroligt stökig? Jag lär mig aldrig att foton skall in i en mapp med fotodatumet på. Är flera hundra foton som inte är kategorierade. Suck.
 
Måste leta efter min cam-skiva för att installera den för de går inte utan den tydligen. Sen finns alla cam-versioner UTAN min på internet som man kan ladda ner. Är väl så jävla typiskt!

Äta, äta, äta

Molly fick smaka på clementiner för första gången igår. Jag kan säga att det var MER än uppskattat hos fröken. Gnällde efter mer när man höll på att ta bort skinnet på dom. Och tryckte in mer och mer i munnen gjorde hon, hon hann knappt själva den som fanns i munnen innan nästa skulle in.
Riktigt bra att hon gilla de! Både jag och Daniel älskar clementiner så det kommer alltid finnas MASSA clementiner här hemma runt om jularna.

Risgrynsgröt

Idag blev det julmat till frukost. Som jag längtat! Det vra först förra året som jag riktigt gillade att äta risgrynsgröt. Annars om man har ätit det så ha man gjorde bara för att det är jul. Men oj-oj va gott det var. Med kanel och mjölk till!
 
Har storstädat här hemma och Molly lekte i sitt rum nästan hela tiden så jag fick städa ifred, väldigt skönt säger jag då som annars alltid har en svans krypandes efter mig.
När jag tog fram damsugaren var det si så där kul. Men efter ett tag så kröp hon efter damsugare och skrattade. Är kul nu för att hon får riktigt upp farten när hon kryper, är nästan att hon snubblar på sina egna knän så fort hon kryper haha!
 
Idag åker Molly med pappa Daniel till Göteborg för att serva bilen. Dom åker när Daniel slutat och kommer inte hem fören i morgon. Puuuh, så skumt det kommer att vara att sova utan att veta att Molly inte sover i sitt rum? Kommer ju inte koppla av för fem öre :P Men som tur är så kommer lillasyster hit och sover här med mig. Uscha, hatar annars att behöva sova själv. Men hon kommer hit, så vi ska köpa lite tacos och bara mysa vi två utan något barnskrik :P

Satsumas

Köpte hem ett gäng med clementiner eller satsumas som dessa heter. Skillnad vet jag inte om det är något på dom men goda är dom! Snart blir det mat med Molly och lillasyster, idag blir det Lax & Potatis!
 

Önskelista

En liten lista vad jag har kommit på vad jag önskar mig.
Presentkort hos; Gina, BikBok, Cubus, Lindex, HM
Ny stor väska, dock måste jag välja ut den själv då jag är kräsen ;)
Nytt smink. Liknande Isadora, MaxFactor, Maybelline osv. Mascara, kajal, eyeliner, foundation, puder, ögonskugga.
 

Sovrummet

Tråkigare sovrum får man fan leta efter. Men nu tror jag att vi har kommit på en lösning. Daniel vill absolut ha sängen på golvet så då får vi la hitta en sängram som är låg som ligger på golvet. Sen är det nya sängkläder som gäller, nya gardiner och beställa nya tavlor.
Daniel sa igår att han inte bryr sig om hur det ser ut där inne så då tycker jag att jag får bestämma men när jag kom med idéet vart de: Nää inte så. NÄ FY! Inte så! Men tror detta kommer bli godkänt av Herrn. Vill dock ha något framför fönstret som man kan lägga kläderna på... Något tips?
 
 

Vinka!

Daniel gick vid halv sex tror jag idag och då sa han att Molly var halvvaken så att jag var beredd på att gå upp. Men hon somnade om och likaså jag sen vaknade vi vid klockan åtta. Helt OK för mig ;) Så vi gick upp vid halv nio och åt leverpastej-smörgås, jag åt havregrynsgröt. Usch va äckligt men man håller sig mätt mycket längre av det.

Nu middag


Grannarna

Haha!
 
Ringde Riksbyggens växel och blev kopplad hit och dit ingen jag kom till skulle jag prata med så jag gick ner till vår anslagstavla och letade upp en gubbe som vi har haft bra kontakt med som även visade sig vara ordförande här i föreningen.
Ringde han och berätta att vi har grannar som klagar på att vi låter mycket, att det låter som vi snickrar och hamrar och är bråkiga, han fråga vilken adress vi bodde på, jag sa adressen så sucka han och fråga om det var bröderna som bodde under oss. JA! svarade jag så.
- Dom har klagat på varenda människa som har bott i er lägenhet, på vart enda litet ljud. Jag har sagt till dom att bor man på undervåning så låter det. Dom får ta och ge sig!
 
Det var så jävla skönt att höra detta. Nu vet vi att dom klagat på allt och alla innan oss. Men ordförandet sa att klagar dom ingen ska vi säga att vi har en dotter som leker på golvet och kastar saker och hamrar det får dom bara ta.
 Så jävla gött!!!

Pappa bjuder

Nästan hela familjen Hansson åt middag på Asian Town idag. Ett under! Men gött va de och snabbt gick de! Mamma hjälpte mig baka bullar förut med, blev en hel del så nu har vi fika i frysen för dom som vill komma på besök :)Daniel var tvungen att jobba idag men slutar klockan fyra så när han kommit hem ska jag och Mor min (kanske även Bella) ut och plocka svamp!

Varm korv boogie

Molly diggar med morfar medan jag och mamma och Bella vakar bullar :)

Torn

Mitt fina torn jag gjorde igår innan jag natta Fröken. Vaktas av två isbjörnar ;)

Söndag

Såhär sur är Molly när hon inte får dra i mitt hår. Vilket jävla temperament hon här! Utan tvekan från mig

Molly

Mamma älskar dig till månen och tillbaka, plus lite till ♥

Lördag

Har arbetat och stått i idag. Trött som en gnu är jag också! Gick inte och la mig fören halv ett tror jag klockan var när jag la mig. Skulle egentligen lägga mig vid tio men då fastnade jag för en film på 5:an Gud va bra den var! From Paris with love. Kollade ni på den? Inte? Skaffa den och se den, riktigt bra actionfilm var det!
 
Hade typ städdag idag på jobbet kändes det nästan som. Vi gick in och började lite tidigare och skura och skrubba allt i disken så nu har jag måttligt ont i ryggen för den dåliga arbetsställningen man har då. Men äh! Nu är jag ju ledig fram tills fredag då det är dags igen!
 
När jag gick till jobbet i morse  (eller cyklade, hade lånat Bellas cykel) så var det -0 grader ute! På med mössa, halsduk och vantar och cykla i en väldans fart. Skänt att de går mot kallare tider nu! Och nu är det ju mörkt vi halv åtta, åtta ju. Mysigt!
 
Var en sväng och handlade nyss med Molly, fick bli kött och klyftpotatis ikväll. Enkelt och gott. Nu tänkte jag lägga mig ner i några minuter tills klockan sex då Molly skall ha gröt då det blir full fart igen!

Brrr!!!

 Kallt vi har det här i vårt hus! Men så mysigt! Tände ljus i morse när jag och Molly gick upp. Frost ute är det med. Synd att jag skall jobba idag, hade gärna stannat hemma i myskläderna med familjen min, och ett glas julmust. Julmusiken går faktiskt här hemma idag med. Älskart! Inte långt kvar tills julpyntningen skall sättas igång. Men först får vi nog ta Halloween.

50-års kalas

Sjunga för födelsedagsbarnet

Svärfar var stilig i skjorta

Molly och jag

Den goda maten! Min favorit var såklart den hemmagjorda potatissalladen!

Faster Sara och Molly myser

Daniel hade på sig finskjortan

Paketöppning!

Kentsamlingen

En övernattning på hemlig ort!

Blommor

Käkar lite kex mellan paketen

Molly och gammelfarmor

Molly leker med gammelfarmor

Molly och Daniels kusinbarn (vet ej om jag får visa ansiktet så får bli såhär tillsvidare)
 
 Vilken dag. Fulll rulle hela dagen typ. Vi vaknade, eller jag och Molly vaknade vid sju typ tror jag, och vis åtta vaknade Daniel så då var hela familjen uppe. Åt frukost, duschade, klädde på oss kläder. När klockan var kvart i tio lämnade vi huset. Åkte till Eurocash för att handla mat till Molly samt lite gröt. Sen till Växtriket för att köpa en blomma till födelsedagsbarnet Lena. När klockan vart runt elva så var vi på väg!
 
Molly somna i bilen lite så när vi var framme var hon pigg som en lärka! Hjälpte till med lite smått som med ballonger, göra sallad osv. Daniel gick upp på vinden och hämtade ner ett legobord som Molly lekte med glatt!
Molly stod även själv i mer än 10sek! Tyvärr missade Daniel det men det kommer fler tillfällen. Lilla Mollan så duktig!
 
Sen vid halv fyra tror jag kom dom första gästerna, då blev det att skåla med champange och äta maaat. Jättegod buffé hade dom. Italienska korvar, skinka, potatisallad, grönsallad m.m
Molly hade inte sån bra dag som att vilja sova i 1½ timma som hon oftast gör nu utan sov 30min vilket resulterade i en trööött tjej. Men jag är grymt imponerad av henne. Där vid sex-sju kom resten, och det vart måånga som kom. Molly grät ingenting! Annars har hon ju vart lite blyg av sig men ingenting!  Vad jag hörde eller såg då. Men när det blev lite för mycket så fick Daniel eller jag ta henne. Annars supert!
 
Åh, ja, Molly sa maaamamammaaamamamaa! Men jag tror inte hon mena Mamma riktigt :P Så jag räknar inte det som ett rod riktigt, men snart kommer det!
Faster Sara lärde även Molly klappa med händerna, så nu klappade hon för fullt här hemma när hon sitter nedanför mig :)
 
Utav oss, faster Sara och hennes kille Kenny, farbror Mathias och mormor och farmor fick Lena kentsamligen och en övernattning på en hemlig ort. Kan återkomma med detta senare då jag inte riktigt vet än när jag får berätta. Men dom åkte i morse så får se när dom är framme :)
 
Men när klockan var kvart i nio så starta vi pärlan och färdades hemåt. Molly fick vällingen i bilen och somnade med en gång! Vaknade när vi lyfte över henne till hennes säng igår kväll men somnade som en stock direkt så.
 
Var en trevlig dag med massa god mat och gott folk. Grattis på 50års dagen svärmor!
 

Från Göteborg

Är på väg hem från Göteborg nu, varit på kalas. Berättar mer och bilder kommer antingen ikväll eller i morgon!

Musselsoppa

Har gjort musselsoppa med Bella. Åt på tok för mycket så jag mår så illa! Sen ont i huvudet... Kollar på Greys nu sen blir det att gå hem i spöregnet.

Julmust & sovande flickor

 
 
 
En affär här i Strömstad har fått in Julmust!!! Wiiiho! Självklart köpte jag och Beela två flaskor som vi druckigt var sitt glas av. Får julkänslor bara av lukten! Lika god som alltid såklart var den! Vi lyssnar även på julmusik nu :) Smygstartar lite :)
 
Jag och Bella la oss inne hos Molly på golvet medan hon lekte. Bella somna och nu har Molly somnat med, mina favorittjejer sover så gott :)
Blir en kväll hemma hos Bella sen, premiären av Grey´s anatomy börjar kl 21 på kanal 5! Vi kollade på dom två sista avsnitten av säsong 8 förut så vi vet vad som har hänt osv. Vi satt här båda två och grina som två småtjejer sett Bieber typ. Men det var ju så hemskt det sista avsnittet! Lexie dog, helikoptern ser dom inte. Hoppas ingen annan dör, och hoppas att Yang och Hunt blir tillsammans ingen! 
 
Missa inte Grey´s anatomy ikväll klockan 21! Spännande!
 

Aldrig vardagskläder innan frukost...

För en gångs skulle tog jag på Molly vardagskläder innan frukosten, det skulle jag inte gjort. Hon hade på sig sin fina vit/rosa blommiga klänning som hon fått av faster Sara, den blev nergeggad av gröt. Happ! Tvätt på den ja.
Fick istället bli en enkel body med jeans denna tråkiga dag.
 
Föresten, när Daniel gick till jobbet idag så stod jag redo i jacka och mysbyxor för att springa ner om grannen gick efter Daniel och börja tjafsa igen. Men ingen granne idag, typiskt, nu när jag var redo ;)
 
Jag borstar helst tänderna själv!

2 månader kvar...

Tills jag fyller år! Jippi! Jag är fortfarande lika barnslig och håller räkningen tills den stora dagen. Blir 23 år då, inget speciellt, inget jämt eller så utan bara 2:a och 3:a. Skall inte göra ett skit då, är på en måndag så skall bara mysa med Molly. Sen 10 dagar efter min födelsedag fyller lillasyster år, vi båda hade tänkt någondag emellan våra födelsedagar ta med mamma och storasyster och gå ut och käka gott. Se någon bra bio om det finns någon grym film att se.
 
Förra födelsedagen var jag ju höggravid, har inte för mig vi gjorde någonting, ett svagt minne har jag av att vi var på julliseberg, kan det stämma tro? Eller var det året innan vi var där? Hur som helst så var jag höggravid och väntade spänt på att bebis skulle komma, en del av mig vill att den skulle komma NU NU NU NU! Medan andra delen sa 'nej inte i december, vänta tills januari' Men varför vänta tills januari tyckte Molly då. vi satsar på slutet av december!

Lek

Lek och bus med Mollymus!

Less och tand

Ringde Daniel förut och frågade hur han kommer jobba dom närmaste veckorna. Han berätta att grannarna klagat på oss IGEN. Denna gång var det hans bror som tydligen var jättearg. Alltså... Blir så trött! Dom kommer alltid på morgonen när Daniel skall iväg till jobbet och har bråttom, dom pratar inte med mig. Denna gång hade han sagt att vi ska sluta bråka...? Bråka? Alltså jag och Daniel pratar knapt med varandra. Båda är helt slut efter en dag med Molly eller jobb så vi gör var sitt dvs sitta vid datorn eller TV:n JAG FATTAR INTE VAD DERAS PROBLEM ÄR?! Nu vill man ännu mer flytta härifrån pga av dom, annars är det för att jag tycker det är dyyyyrt att bo här. Men seriöst?! Ser jag dom nästa gång skall jag ta tag i dom och fråga vad deras problem är! Har god lust att gå ner och knacka på men det gör jag inte...
 
Till något annat mer roligare. Molly har en till tand som ploppat upp såg jag förut. Tand nr 8! Fjärde tanden på underkäken. Plockar upp hur mycket som helst ju. Haha Tessan berätta en rolig sak, Minea skulle ge sin lillebror Melvin hennes mat. 'Men Minea, Melvin kan inte äta din mat, han har inga tänder' då svara Minea 'Men Molly-mus har ju de?' Haha så söt!
 
Idag skall vi göra staden med lillasyster. Hon skall till arbetsförmedlingen och jag bara vara med. Blir en sväng in till Konsum för att hälsa på arbetskollegorna samt Alexandra.
 
Tjohejs!
 
Uppdate: Han hade tydligen sagt att vi ska sluta vara så bråkiga. Lika illa de! Sen hade han skrikigt och gapat efter Daniel när han gick.

Pannkaks-middag

Lagade pannkakor till middag idag!

'Kära, kära nån! Hur skall det här gå mamma?'

Det gick visst bra!
 
 
Lilla systeryster kom hit på midda hos oss idag. Vi mumsade och vräkte i oss pannkakor, och hör här; MOLLY ÅT MINA, EGENEGJORDE FOM SCRATCH PANNKAKOR! Haaaaallelujah! Hon åt lite mer än en halv pannkaka sen var hon mätt och nöjd!
 
Åkte en sväng till Stora systeryster för en play-date med kusinerna. Vart heeelt kaos, skrik, gråt, gap, musik som lät, klossar som for i golvet. Herregud sa vi, vilket liv, tänk då när Bella också får barn, ännu mer av detta :P
 
Har precis nattat Molly som vart en grine-Pelle idag. Har fått gått in tre gånger nu för att antingen vända på henne då hon är i krypläge och gråter, eller lägga henne ner då hon står upp och gråter. Nu tror jag att jag har lycktats, med dörren öppen. Så hon vet att jag är här ute ♥
Nä glöm de, nu när jag kolla in i hennes rum såg jag två stoooora ögon som kollar på mig, satt hon upp :P

Suck

Fröken mus chockade sin mamma med att ställa sig upp i matstolen i morse när det skulle ätas gröt. Bums ner igen! Blir att spänna fast fröken nu även där. Hon satte sig även på knä i vagnen i morse med när jag inte spänt fast henne!
Jag klädde på Molly jackan förut och ner i vagnen och traskade ut mot lekplatsen för att gunga lite. Men vi hann inte gå långt alls fören det börja regna. Så vi fick gå hem in igen.
 
INGENTING är bra nog för Molly idag. Gråter för ALLT. Hon ska helst sitta uppe i mitt knä eller bäras omkring på. Lille vän. Och idag jobbar Daniel till klockan nio så jag har kvällen för mig själv. Är så skönt! Veta att Molly sover tryggt och lungt inne i rummet och Daniel är väck utan att behöva höra tangenter som knappas på.
 
 
Här har vi en som är sååååå grinig!

städat klart

Så! Nu är storstädningen färdig. Var hundhår ÖVERALLT! Gah, panik! Tack och lov för att det finns damsugare säger jag bara! ♥
Skall sätta mig ner och fixa i ordning två julklappar nu innan sändigen går iväg, gäller att vara ute i god tid!

Nalle Puh ♥

 
Jag och Molly har mysmorgon här hemma. hon sitter i vagnen framför TVn med napp och snutte och kollar på Nalle Puh. Dock den nya versionen. Inte alls lika bra som dom gamla. Har för mig svärmor sa att Daniel har sina gamla Nalle Puh filmer hemma så får låna hit dom så vi kan föra över dom till datan. Älskar Nalle Puh!




RSS 2.0