Klättra upp

Mitt liv är som en stege. När jag träffa Daniel så var jag högst upp på stegen. När jag fick utomkvedhavandeskap var jag så långt ner man möjligen kunde komma. När jag fick Molly hamnade jag på toppen av stegen och varit där ett bra tag, men nu har jag halkat ett par steg ner.
När Molly har lagt sig på kvällen och jag är själv vill jag bara kasta mig ut genom fönstret. Känner mig så jäkla ensam :/ trots att jag umgås med vänner och min syster. Daniel jobbar non-stop jämt och ständigt så känns som jag är ensamstående mamma. Jag orkar verkligen inte det.
För nån vecka sen när jag var helt tom i skallen, mådde dåligt och var trött... Vilket Molly inte var å ville inte sova så stod jag och storböla i dörröppningen. Herregud tänk om någon såg mig?

Känner mig äcklig, tom, fet, otillräcklig. Jag vill ha styrkan men jag hittar den fan inte någonstans! Blir galen! Detta är en sån dag jag bara vill gräva ner mig någonstans.
Nya tag kommer och då är set bara att klättra upp på stegen igen... Förhoppningsvis


Sju månader

 
I söndags fyllde Molly 7 månader. Som jag sagt förut så går tiden så fort!  Härom dagen när Molly sov så tog jag upp henne och la henne mot axeln och hon sov vidare. Som hon gjorde när hon var mini-Molly. Myyys!
 
  • Hon smakar lite på min hemmalagade mat. Men den är inte tillräckligt god för att äta en hel lunch på. Nej nej.. Det skall vara burkmat så klart ;)
  • Hon vänder sig om i sängen jämt. Varje gång man går in för att kollat till henne eller ska lyfta upp henne för morgon ligger hon på mage och kikar.
  • Hon kan snart sitta helt själv. Tar lite tid bara då hon viftar så med armarna så hon tappar balansen den tokiga flickan. Men vi tränar! Sätter henne ner nästan hela tiden numera.
  • När hon ligger å mage så ställer hon sig på knä och 'juckar' fram och tillbaka. Väntar spänt på att hon ska förstå hur man kryper och man får hålla koll på allt så inget rivs ner,
  • Vi har fört in att lägga henne lite senare om kvällarna. Vid åtta ska hon göras i ordning för kvällen och förhoppningsvis sova vid halv 9. Dock sover hon inte längre på morgonen utan vaknar vid sex för mat sen somnar hon och vaknar runt åtta.
  • Hon förflyttar sig bakåt och åt sida. Drar sig bakåt liksom. Hon kommer någon vart iallafall. Får tag på sladdar och flänger med dom.
  • Hon har fått tänder. Två små söta tänder. Hon gillar verkligen inte när man borstar dom innan läggdags då hon somnar direkt efter vällinge. Men på morgonen efter frukosten gillar hon det! Ligger och skrattar.

Sova på mage

Bild på Molly när hon var 3månader
 
Igår kväll innan jag hoppa i säng så gick jag in och kollade till Molly, vanligtvis sover hon på rygg, ibland på sidan men inatt så sov hon på magen. Så sött!
 
Vet inte om det är okej att hon sover på mage. I början var det väl inte OK att sova på mage om jag minst det rätt. Men nu vänder ju hon sig fram och tillbaka så då borde det inte va någon fara.
 
Vi hade tänkt gått ut på promenad idag med Bella. Men det ÖSREGNAR ute. Mysigt! Så blir nog en innedag idag om inte vädret klarnar upp. Tills dess blir det vara hemma och mysa. Bella kanske kommer hit en sväng :)

Höst & vinterkläder?

 
Denna har jag blivit förälskad i totalt! Jättesöt och härliga färger! Är den inte fin? Kommer ihåg i vintras så såg jag en jääääättefin babyjacka på ZARA. Men jag hittar den inte nu... Kommer inte ihåg heller hur den riktigt såg ut, vet bara att den va Grym. Den var mer 'fin' jacka liksom...

Nytt till MAMA

Förmiddagen spenderade upp på Nordby Köpcentrum med Molly och Bella. Vi åkte så vi var där när det öppnade annars hade vi blivit nermejade av alla norskar.
 
Kollade efter puzzelmatta till Molly men hittade ingen så får kolla i Göteborg till helgen när vi skall dit. Jag köpte mig faktiskt en träningströja från HM för 149:- sen ett par träningsleggings (heter det så??) på Sportshopen för 299:- Tyckte det var ett helt OK pris. Dock fick man vääärldens största as i byxorna men äh! Det får allt gå!
 
 
När vi kom hem var vi alla helt slut så jag slängde snabbt ihop lite mat som vi åt. Efter maten somna Molly i vagen ute och Bella på soffan. Haha vilket sällskap jag hade? Dock vaknade Molly efter 30min så vaggade jag henne i famen så somna hon om hos mig så somna även jag så låg vi alla tre i soffan och tog en liten powernap! Välbehövligt!
 
Molly har tagit sig en liten svängom från filten ända bort dit! Haha...

Regnig dag

 
Har vart regn, regn och regn hela dagen idag. Mysigt säger jag! Vart på promenad i morse med mor & far då Daniel låg och sov.. Sen har vi bara varit hemma med en sur Daniel.
 
Snart ska Daniel natta Molly och då ska jag faktiskt kolla på ett avsnitt på MTV´s hemsida I´m just to be FAT. Bra program tycker jag. Sen kanske jag skall kolla på It´s complicated. Den går ju i morgon klockan 9 men jag vill nog se den redan idag :)

Regn

Är ute och går med Molly i regnet. Mys! Älskar det!


Trevligt kväll

Jag och Molly har haft en super trevligt kväll hemma hos mor & far. Vi skulle vara där vid klockan fem men vi var där redan vid fyra då jag tänkte få Molly till att sova lite. Mamma passa Molly medan jag åkte snabbt iväg och hämtade mammas vagn som tessan hade lånat (vår är så stor och klumpig för att ha en sån kort stund) och när jag var tillbaka efter 10minuter så sov Molly redan. Så vi la henne i vagnen ute så sov hon gott där fram tills klocka fem då hon vakna när alla kom.
 
Vi åt grillat mmm är bland det bästa jag vet verkligen. Det kan man aldrig tröttna på, inte heller räkor!
I slutet så spelade vi Pictionary då man ska rita och gissa. Herregud vilket väsen. Alla skriker och blir förbannade för att den andre inte kan rita eller gissa rätt. Haha! Men när klockan var kvart i åtta tackade jag och Molly-musen för oss och åkte hem, gjorde iorgning en flaska välling och bytte blöja på fröken, matade henne sen somna hon så gott i sängen.
 
Nu väntar jag bara på att Daniel skall sluta så han kan komma hem så jag kan åka iväg, skall springa lite med Bella är det tänkt. Men tills dess skall jag nu luta mig bakot i soffan och bara päsa (vila)

Nu: Grill

Är hos mor & far och ska äta grillat sammen med min storasyster och hennes familj. Dock är inte Daniel med då han jobbar. Molly sover gott just nu i mammas extra vagn :)


Funderar

Jag funderar starkt på att byta portal. Blir gaaaalen på detta.

Tack syster <3

Ja, Daniel kunde ju tydligen inte sluta när jag skulle iväg för att han var tvungen att jobba över. Lagon arg och besviken blev jag. Jag slet av mig kläderna jag hade tagit på mig och börja gråta. Smsa två av mina vänner och sa att jag inte kunde komma.
 
Sen tänkte jag att jag sms Bella och hör om hon inte hade något för sig om hon kunde kanske ställe upp, kände mig så dum att fråga henne, frågar alltid henne men är bara för att jag litar på henne, hon håller på rutiner till skillnad från andra sen älskar Molly henne. Hon skulle ut på krogen med ett par vänner men sa att hon kunde komma senare då jag har sett fram emot denna kväll. Hon är så snäll min syster. Så hon kom hit vid 18:45 så åkte jag iväg.
 
Var mysigt att ses vi tjejer igen! Ajka, Maria och Maria. Vi åt gott och pratade massa! Tog vitlöksbröd som förrätt sen en ceasarsallad :)
 
Sen vid 9 åkte jag hem då Bella skulle möta upp dom andra och Daniel hade fortfarande inte kommit hem. Som tack fick hon med sig en flaska vin. Gick in och kollade till Molly nu som låg i bara blöjan och sparkat av sig täcket och ligger nedanför kudden haha.
 
Nej nu ska jag hälla upp ett glas P-max och äta lite choklad och kolla på Ghost Whisperer. Trevligt kväll!

Förmiddag med mamma och syster

 
När klockan var tio så var jag och Molly utanför dörren med vagnen och mamma kom. Vi tog en promenad, och för skojs skull gick vi inte till stan utan ut till Spa-hotellet. Varmt var det! Blåste knappt någonting där så var vamrt non-stop! Är ju 27grader i skuggan ute.
 
Sen gick vi hem till dom så var Bella där hemma så då 'lekte' vi och mamma gjorde lunch. Så gott gott det var! Grillad fläskytterfilé, sallad, rhonde island och grillad halloumi (stavningt??).
 
När jag och Molly kom hem så rann svetten av mig. Hoppade snabbt in i duschen sen satte jag mig i soffan med lite glass. Gott med något kallt när det är såhär varmt!
 
Ikväll skall jag vara barnfri. Skall ut och äta med flickorna. Om Daniel är hemma i tid dvs...

Hon drog sig upp!

 
Älskade snörpa!
Jag satte ner henne i spjällsängen och rätt som det var så drog hon sig upp stående!
Stolt mamma? Javisst!

Krypläge

 
Ska inte klaga men varmt, varmt, vaaarmt! Jag som igår hade tagi ur luften från Mollys pool ihop om att det inte kommer bli några mer varma dagar (är en höst och vintermänniska) men det var ju dumt tänkt av mig. Är 33 grader ute. Var en sväng på stan förut och mötte upp Bella, var så vamrt även där! Och där blåser det ju ändå! Molly kunde inte sova pga värmen så hon vakna efter 30minuter, så ska satsa på att få henne till och sova en längre eftermiddags-lur.
Var tänkt att jag ska träffa Ajka idag men tror inte det kommer funka. Jag börjar få migrän nu, inte kul. Håller på att knapra alvedon och dricka mycket vatten. Men om inte så ska vi nog träffas alla i morgonkväll för en middag på staden!
 
Molly ligger i bara blöjan på filten nu och röjer omkring. Intar lite krypläges-positioner och rullar runt.

KLADD

 
 
 
 
 
 
 
 

Uppdatering och läkarbesök

Idag hade vi tid hon läkaren för 6månaders kontroll. Molly var ju sjuk när ci skulle dit när hon var sex månader så vi fick komma idag istället. Min syster och hennes son hade tiden före oss så vi satt och väntade i väntrummet jag och Molly så kom Minea ut och fick se mig "Titta mamma! Titta mamma! Där är Josse" Så söt!
 
Men allt gick bra inne hos läkaren, inget fel på höfter eller liknande. Hon fick bra betyg när dom skulle se ifall Molly kunde dra sig upp liggandes till sittandes när Molly fortsatte dra sig upp till stående position. Mycket bra :) Så hon beodrade oss att ta ner sängen till det lägsta som jag skall försöka mig på idag.
 
Vi mätte och vägde lillan också. Jag är van att Molly brukat väga runt 1kg mer än senaste månaden, men idag så had hon bara gått upp runt 900hg åp två månader. Blev en liten chock :P Trodde hon skulle vägt mycket mycket mer men :P
 
Allt gick bra iallafall. Morsan fick ett träningspass då vi parkerade bilen på sjukhusparkeringen och gick till Familjecentralen (kanske är 400m) bärandes på Molly i blåsten. Tänkte att jag drar inte med mig vagnen för den korta biten. Och jag drar definitvt inte med barnstolen då det blir dubbelt så tungt att bära på. Var helt svett när jag gick upp för trapporna. Så jag har tränat armarna lite idag ;)

Spontanbesök

 
Fick ett sms av Sara om vi var hemma. Hon och hennes kille Kenny var på väg hem från deras semester i Norge så dom kom inom! Jättekul! Jag hade ju lagat mat så vi åtdet. Blev förvånansvärt bra. Sen pratade vi bara. Tog lite kort, spela in film när Molly dansa och dom busa med Molly.
 
Dom åkte vid 8 och då nattade jag Molly som somna med en gång med nappen i mun efter vällingen var slut. Så jag diska och plocka undan efter maten sen hämtade jag in tvätten från tvättlinan och nu sitter jag här i myskläderna och skall inta soffan :)

Pastagratäng

 
Jag och Molly gjorde mat tillsammans idag. Pastagratäng med kyckling!
 
Pasta
Broccoli
2pkt bacon
3st kyckling bröst
Matlagningsgrädde
Creme fraiche
Lök
Mjölk
Ost
 
Koka pastan och broccolin. Skär kycklingen i bitar och stek tillsammans med lök och hackad bacon. Skär sedan broccolin i bitar och lägg allt i en ungsform blandat med den kokta pastan. Gör sedan såsen. Matlagningsgrädde - creme fraiche och mjölk låt koka upp och red ev. med maizena. På med peppar och salt. Häll det över allt i formen sen lägg lite ost uppe på allt sen in i ugen i ca 15min 200grader. Klart!
 
 

Luring

 
Molly rymmer från filten så fort numera. Vände blicken och hon va på stereon. Snart lär och la springa :P
 
Vi var på Konsum i morse vid 10 redan och köpte soppa och barnmat till Fröken. Regnar ute och är eländigt. Men jag gillar det! Så mysigt, då kan man sitta inne och mysa med varmt thé. Idag blir det inne-dag.

Möblering

 

I helgen roade vi oss med att möblera i lägenheten. Jag var så trött på hur det såg ut. Va så fult tyckte jag. Så jag och Daniel möttes halvvägs och möblerade till detta. Tycker det blev mycket bättre! Nu kommer man till lättare för att damma i fönstrerna med :)
 
Psst... Kollade på Sällskapsresan i morse. Kul som alltid!

Hej åh hej hå

 
 
 
 
Vart ute i skogen en sväng förut för å se om de fanns någon svamp. Men det fanns det icke...
 
 
 

Poolbad

 
Idag invigde vi Mollys pool. Oj va roligt det va! Vi hade den framme på balkongen då solen hade legat på där ett bra tag. Molly hon plaska och hade sig nått väldigt!
 
Vi gav Daniel sovmorgon i morse och gick ner till stan vid 10 och mötte upp lillasyster. Så gick vi omkring och myste bara. Blev irriterade på alla norskar som vanligt.
Molly åt lunch på jobbet då vi inte var klara i stan. Vi var inte hemma förens vid två och då var jag slut i benen!
 
Vi grillade är hemma med förut vid halv 4. Lillasyster kom hit så åt vi flintastek med rotfrukter i ugn, samt att jag försökte mig på och göra en gooood aioli som svärmor gör. Men jag lyckas aldrig! Denna gången gick den iallafall att äta men den var inte alls lika god som hennes!
 
Har vart ute och gått 4km med Alex på spåret förut vid åtta. Vi kände båda att det får räcka för idag, är ju ändå lördag. Right? Nu skall jag rensa min dator fär alla mappar och bilder som ligger huller-om-bullar.
 
Denna bild få avsluta detta inlägg ♥ Fortsatt trevlig lördagskväll allihopa!

Triple T-K-A

Time to totally kick ass!
 
Denna måste ni se. Helt sjuuukt rolig, och bra!

Fröken


Sovrum

Åh jag har sån idé om hur vi kan göra om vårt sovrum!
 
Vi har ju sängarna ståendes på marken nu bara för den sängramen vi har är så stor och klumpig. Sen har vi en sängklädes kit. Inte så roligt, men nu har jag värsta idén som ommer ljusa upp rummet! Får bara höra med bossen som håller i pengarna om det är värt de.
 
Sen är vi ute efter en hög svart eller vit byrå att ha i tv-rummet med så vi kan få in alla tv-makapärer som vi har. Samlas så mycket damm ju!

Stan

Jag och Molly är på stan och myser med Mollys mormor. Har tagit en fika. Handla nya sockor till fröken, chips till Daniel samt lite godis till mig :)


Äta majskrok

 
Nu har Molly fattat att man faktiskt ska ÄTA kroken istället för att ha IHJÄL den. Annars har jag ju fått hålla i den så har hon gapat och ätit från handen. Men nu höll hon de själv. Duktig en!
 
Förresten! Molly gillade inte min mat... Men hon spydde inte upp den! Så har fryst in resten s ska vi testa ge varje dag nu i hopp om att hon börjar gilla den.

Recept på kyckling, limesås

 
Kycklingbröst
Vatten
Creme Fraiche
Lime
Kyckling/Hönsbuljong
Soya
Ris
 
Stek kycklingen i smör så den blir genomstekt, ta kycklingen åt sidan och tillsätt vatten i stekpannan, så mycket som du vill såsen ska vara. Lägg i kyckling/hönsbuljong, cremefraiche och pressad lime, häll i lite syra för färg. Red den med maizena. Koka ris till. Klart! :D

På rymmen


Satt och kolla på TV i lugnan ro och Molly låg på filten framför TV bordet, helt plöstligt sticker et fot fram och tillslut är hela Molly utanför filten. Haha fick mig ett gott skratt då. När jag ropade på mig så kolla hon försiktigt mot mig "Jag har inte gjort nått" Sen gav hon mig ett leende. Skuttunge ♥

Kyckling med limesås

 
Idag till lunch gjorde jag Kyckling med limesås. Såå gott, bland dom godaste maträtterna enligt mig själv. Jag gör den nääästan lika bra som mamma, men mamma gör den bäst!
La undan lite till Mollt och mixade lite, inte så det blev helt puré. Återstår och ser om hon äter det då...

Gårdagens middag

 
Jag gjorde det enkelt för oss igår och gjorde Thaisoppa med lax och purjolök i. Smidigt, enkelt och gott!

Morgonfrisyr

Gillar verkligen Mollys frisyr idag må jag säga. One of a kind!
 
Idag skall vi inte göra något speciellt alls. Bara ta det lungt, ska en sväng till Konsum för att köpa fisk och matlagningsgrädde till middag idag och i morgon. Idag blir det nog Thaisoppa med lax och purjo.
Skall ut och gå ikväll hade jag tänkt, när Daniel kommer hem. Tror jag går själv då Alex har ont i tån. Jag ska gå minst 6km har jag som mål idag.
Idag åt jag faktiskt frukost, en äcklig macka med ost och gurka på. Blää vi hade inget annat hemme som var ätbart (enligt mig) så då fick det bli de. Skall nog köpa hem havregryn så jag ska göra havregrynsgröt, nyttigare samt mer mättande. Skall försöka klara det utan sylt på.
 
Daniel skall höra när han kan ta semester igen, vi har planer på G nämligen, men får se hur det blir med semester, bara det inte blir för sent. Men vi får se!
 
Nej nu ska Molly ha lunch. Hon äter ju bara burkmat. Har försökt få henne till att äta hemmalagad men hon spyr bara upp det.
Någon som har tips på recept för barnmat till 7månaders?

Jag tänker inte sova!

 
 
Nej nej nej...
Hon var vaken från klockan nio till fyra då hon äntligen somna... i 30 minuter. Inget att hurra för direkt men. Hon hoppade i plurret sammen med pappsen förut så passa jag på att vila mig då jag hade sån migrän.
Då kan jag knappt göra någonting. Har så ont, det trycker bakom ögonen och spränger längst bak i huvudet. Jag kan inte böja mig ner då känns det som hela huvudet skall sprängas, sen så mår jag så illa, har jag otur så spyr jag. Det slapp jag denna gång men fy tusan va det inte är kul att ha migrän. det hela blev värre efter Molly föddes faktiskt, innan dess har jag bara haft göront i huvudet.
Men iallfall så är det något bättre nu iallafall. Jag nattade Molly som somnade klockan åtta, sen börja jag göra maten. Pizza-paj, tusan vad god den är!

Mmm gott!

 
Molly vakna vid sex i morse, eller jag vaknade utav hennes grån klockan sex så då fick hon en flaska NAN och somna så snällt om till klockan nio. Då la jag henne i vår säng och så låg vi där, Molly lekte med leksaker medan jag halsov lite gott ;)
 
Gröt äter hon så det står härliga till! Vi gick upp vid tio och käkade frukost, hon åt en hel portion gröt + lite banan som hon fick smaka av mig, det var gott gott tydligen, Så fort hon åt upp sin gröt så tog jag fram min mat å då blev det intressant må ni tro. Då släppte hon allt å fokuserade på min mat :P
 
Nej nu ringde Bella, ska bort dit en sväng innan hon börjar jobba. Ha en bra dag alla!

Premiär

 
Igår så var vi på kalas hos min storasyster. Hennes man fyllde år, 36 gammla år. Det bjöds på god Cheesecake som hon och Minea hade gjort, samt en fruktsallad. Mums!
 
Molly premiär-gungade hos dom också, helt OK tror jag hon tyckte det var, får gunga med henne en annan dag då hon inte får solen i ögonen. Vi var där i två timmar då Daniel jobbade, vid halv åtta kom han hem och då höll jag på och natta Molly.

Tänder

Ser ni dom små tannebissarna?

Nu kan jag... nästan skryta!

Ja, nu kan jag nästan skryta om att Molly kan sitta helt själv utan stöd. Hon sitter i nån minut iallafall sen ramlar hon. Fisen där ♥

Hur sover ni?

Såhär sov iallfall fröken förut idag. Gillar stilen skarp ja

Kent

Riktigt äckligt dåliga mobilbilder
 
Vi var ju på Kent igår. Riktigt bra, och riktigt kallt! Jag hade ju bara shorts på mig samt en tun cardigan. Var riktigt skönt att komma in i bilen sen när vi skulle åka hemåt.
 
Under konserten så var det först två par, dom var la runt 30år kanske, dom var lite lulliga och stod precis framför oss. Dom skulle ta kort på varandra och gud som dom fantade sig! "Åh nej ta inte kort på mig! Aaah!" Gömde sig bakom varandra, kittlade varandra, så som man gjorde när man var typ 15 år :P
 
Och sen... Herre min skapare säger jag bara Daniel bara "Du vill slå till dom va?" Det kom två andra par (även dom runt 30år) som var huuur fulla som helst. Dom hoppa och skrek hela tiden, för ingenting. Hoppade in i folk sa inte förlåt eller någonting, RÅHÅNGLA med varandra. Det som störde mig mest var att dom hoppa in i folk hela tiden! Var inte bara vi som blev irriterade runt oss. Sen så en av dom som var mest irriterande, en blond NORSK tjej, usch... Hon hoppade mest av alla, skreek nått (slår vad om att hon inte visste vart hon var eller vilka som spelade), men så trampa hon snett.. Och ojojoj så ont det gjorde, amen då kunde hon ju inte hoppa mer, TOO BAAAAD BIIIITCH! Så försvann dom :D
 
Haha och något som var sååå roligt, en kort litetn mullig gubbe, han kanske var runt 60-65år, han dansa, å verkligen dansa, med headsetet i örat. Han hoppa å viffta med armarna, gjorde sina heta moves. Haha han var riktigt roligt att se på :D

På väg

Nu är vi på väg till Göteborg för att gå på Kent-konsert. Bella är hemma med Molly som inte var allt för glad. Men dom klarar sig allt!!


Det där med vikt och träning...

Jag vill ju gå ner i vikt, 20kg vill jag gå ner. När man läser på internet om hur man kan gå till väga och så vidare så finns det ju alla möjliga sätt; GI-metoden, Viktväktarna, LCHF, Pulver-diet, Räkna-kalorier m.m. Vilken metod tänker ni använda er av när ni ska gå ner i vikt? Eller kör ni ert egna race kanske? Jag vetti-fan hur jag skall göra... Man skall ju helst inte äta godis, chips, bakverk och sånt. Kanske något litet ibland, men jag skulle LÄTT kunna skippa allt det där om jag fick dricka läsk. Jag vart ju lite beroende av Coca Cola ett tag där, men nu har jag faktiskt gått över helt till Pepsi-Max OM jag inte är ute och äter någonstans och dom inte har Pmax. 
 
Sen hur tänker ni träna till det? Jag är öppen för ALL förslag, ös på bara! Behöver massa med tips på hur jag skall fixa det. Jag och Alex har ju börjat gå Powerwalk några gånger i veckan, snart är vi uppe i 10km. Sen har galningen satt upp ett mål för oss att vi skall om mindre än ett år (juli 2013) vara med och springa StrömstadsMILEN.Alex vill jättegärna vara med på de, och jag får la ställa upp på å vara med, så bra kompis som jag är ;) 
 
Men iallfall, hur många gånger skall man träna i veckan egentligen? Hur länge? Vilken tid på dygnet är bäst? Gud är så mycket man ska tänka på, det skall ju vara en sund viktnedgång med... Är det inte runt 1kg i veckan som man skall gå ner om det skall vara sunt? Eller är jag helt ute och cyklar?

Blev ingen promenad igår...

Utan istället smäckte jag i mig en pizza och lite choklad... Tror inte Daniel var hemma förens 10 och då tyckte jag det var för sent, sen hade vi ingen mat hemma heller och allt va stängt så vi beställde pizza. Inte bra, men ack så gott det var!
 
I morgon skall syster passa Molly på eftermiddagen fram tills natten då jag och Daniel skall på Kent konsert i Göteborg. Ska bli skoj och få komma iväg lite, men kommer sakna Molly. Men hon kommer vara i goda händer, utan tvekan!
 
Nej nu skall jag snart mata Molly sen bara mysa. Blåser typ halv storm idag, regna gjorde det förut med, lite mysigt då.

Foto

Älskade barn ♥

Lunch på jobbet

Idag tog jag, Molly och Ajka en lunch på jobbet. Tog en lasange medan Ajka ville söla med räkor ;)

Vart jätteskumt väder idag, Molning och kallt å väg till regn men sen helt plötsligt blev det sol och vaaaarmt. Var helt svett när jag kom hem!
Sitter och knåpar med föräldrardagarna på Försäkringskassans hemsida. Usch! Mina dagar tar slut i mitten av augusti så måste förlänga dom.
 
Igår var vi ute och gick igen, 8km denna gång. Skulle gått längre men jag hade ju en liten chicken med mig som vart lite mörkrädd ;) Får ta med pannlampa till henne nästa gång tror jag haha!
Men ikväll kunde hon inte gå, blev sent då Daniel inte är hemma förens halv 10 och hon hade ingen barnvakt.
Men jag skall nog gå ut själv tror jag...

Video

En video på Molly kvällen då hon var sjuk och hade feber. Men hon hade då lika roligt ändå åt mamma :P
 
 

Mormor

Idag åkte vi en tud till min mormor då det var något år sen vi var där, mormor blev så glad så! Hon gick all-in med Molly ovh busade med henne å Molly skratta som bara den! ♥
 
Molly vill ha kanelbulle :)

På G

Bild från Molly 5månader
 
Idag har jag vart nära på att slita av mig allt hår jag har på skallen. Molly har grinat och skrikit hela dagen känns det som. Inget har vart bra verkligen. Hon kunde dock äta en hel burk med mat idag vilket hon inte kunnat göra sen hon vart sjuk. Men så idag så la jag henne redan vid kvart i 6. Men när jag bytte på henne så tänkte jag 'Jag har ju kollat om hon börjar få tänder för någon dag sen, men jag kanske inte kolla så noga?' Så kolla jag, jajemensan, fröken har fått tänder. Inte en, utan TVÅ tänder som håller å och spricka upp! Det förklarar hennes beteende!
 
Tror jag lyckats få henne till att somna nu då det vart en pärs då hon bara skrek och skrek, Då vet vi, tänder som spökar!
 
Skulle egentligen på Hoppis idag ju, men jag orkar verkligen inte! Har god lust å bara köpa massa äckligt gott godis hem och bara tycka synd om mig för jag är så trött! Blir iallafall ett avsnitt Glee senare. Blir nog inget mer inlägg ikväll så skriver mer i morgon!

Sitta själv

Nu är det inte alls långt kvar till fröken kan sitta helt själv utan man behöver vara beredd på fallande bebis elle backa upp med kuddar. Hann till och med ta flera kort i ett par minuter innan hon ramla bak på kudden. Mammas lilla ♥

Så jävla duktig!

 
I förrgår så gick jag och Alex 7km ute vid spåret. Igår så gick vi 8.1km. Känner att vi är så jäkla duktiga! Vi går ju inte direkt långsamt heller utan i en bra rask takt. Helt slut är vi när vi kommer fram. Idag blir det förhoppningsvis Hopps & Skuttis (Friskis & Svettis) klockan 7. Trixet för mig är att Daniel kanske inte är hemma förens då. Igår jobba han över 6timmar... Duktig han då, men inte så kul å va helt slut när man kommer hem, men han gillar att jobba så då är det ju OK.
Men iallafall, han skulle försöka sluta innan halv sju så jag hinner gå till stället där man tränar. 
Det var helt sjukt gott att få komma hem igår vid 00 och duscha sen lägga sig i sängen och somna med en gång. Hääärligt! Sen så vakna inte Molly förens halv sju i morse då vi gick upp. :)

Tonfiskröran

Fick en fråga av en Sara om jag inte kunde lägga upp receptet. Men saken den är att jag inte har några direkt mått, utan jag tar på måfå.
Men man har iallafall
2 burkar sallads-tonfisk (i vatten)
en hackad lök
en majsburk
svartpeppar
Sen så tar man gräddfil och majonnäs och rör ihop.
 
Så skall det se ut som på bilden, geggamoja skall det bli liksom. Hoppas du får till det rara du :)

Färg / Svartvit

Foto: Sara
Redigering: Jag

Dagen idag

Lillasyster sms klockan nio i morse och fråga om vi ville äta frukost med henne på stan idag och självklart ville vi det! Var ju dessutom superväder så jag och Molly tog på oss kläder och åkte ner och hämtade upp Bella sen ner till staden. Tog varsin räkmacka samt café latte. Så gott att sitta utomhus och bara mysa så på förmiddagen. Sen vid ett så kom ju besöket från Göteborg. Lena och Sara, samt Carin med hennes lilla bebis Isak på fem månader.
 
Vi pratade mass och åt good Sushi, och en göööörgod kaka som Carin bakat. Helt grymt god var den. Nej men det var jätteskoj att träffa Carin igen samt Lena och Sara självklart. Dom åkte nyss hem och jag har suttit och redigerat bilder lite.
 

Kvällspromenad

Skall ut på kvällspromenad med Alex!


Sjunde juli

 
Daniel står och bakar paj inför i morgon då Daniels mamma Lena och syster Sara kommer, samt Lenas kusin med hennes on Isaac. Skall bli trevligt som vanligt. Molly är bara lite förkyld numera men hostar gör hon, speicellt på kvällarna och nätterna, låter som hon inte får luft.
 
Jag har gjort kvällens mat, tonfiskröra, görgod och enkel. Jag har min på knäckemacka! Åh va bra jag skrev knäckemacka, ska be mamma göra sin hyper-nyttiga knäckebröd. I början vart jag lite skeptisk till dom för dom smaka förjävligt men nu äääälskar jag dom!!!
 
Vi köpte gödningsmedel idag som vi tydligen ska ha till blommorna och tomaterna, vet inte varför med det är Daniels och hans mammas sak, bäst att jag inte lägger mig i ;) Köpte även två stoooooora gula blommor att ha ute på balkongen i vår räklåda som stod tom så nu pryder blommorna så fint där i.
 
Har kör bilen idag, jag äääälskar den! Förra sommaren när vår Kia var på lagning (första gången) så skulle vi ju högt upp i Norge, nästan vid Trondheim, man bilar dit upp med Daniels familj. Supermysigt, tar en hel dag med bil för att komma dit. Men iallfal, då fick vi hyra en bil och då fick vi en v50. Det var Daniels första gång han körde en sådan medan jag övningskörde med en sån med trafikskolan. Redan då uppe i Norge försökte jag få DAniel till att vara med på att nästa bil blir en v50. Men då var han osäker...
 
Men se då, nu är vi STOLTA ägare till en Vit v50
Dålig mobil-bild men bättre än inget
 
Jag får värsta kicken av att köra den. Grymmaste bilen ever. BMW kan slänga sig i väggen numera! Nej nu skall vi sätta oss och äta lite tonfiskröra samt se på någon film Daniel laddat ner. Köpte faktiskt lite nötter tills ikväll, sen kanske jag ska baka chokladbollar, får se hur jag gör :D Skall försöka ta bilder i morgon om jag kommer ihåg, annars lär nog Sara ha med sig kameran så jag kan låna lite bilder av henne. SARA TA MED DIG KAMERAN :D Puss & Kram 

Molly gör sig redo för en åktur

Hela familjen tog en åktur i nya bilen förut. Daniel sa hela tiden "Poh, detta är bästa bilen vi någonsin haft!" då svara jag "ja vet Daniel, var ju jag som sa tt vi skulle köpa en sån här!" haha Den är looovely! Regnar här hos oss i dag så igen bild på nya bilen. Blir bilder när soooolen är här. Blir mycket bättre bilder då.


Han vaknar aldrig

Förstår verkligen inte. Daniel hör inte när Molly skriker. När han sover alltså. Han sover så djupt att hon skulle kunna ligga bredvid han och han vaknar inte. Byta? :D
 
Inatt så har Molly var inte nöjd alls. Hon har skrikit å skrikit. Å Daniel har sovit och sovit :P Nej men Molly har vaknat och vart tät i näsan och ont i halsen, viljat ha mat, sen inte, blivit vaggad, velat stå stilla, ha napp inte ha napp. Har höjt upp sängen men då glider hon bara ner och då blir hon arg för de, är sängen plant så täpper näsan till. Gaah!
Så jag är liiiite granna trött idag då. Hon börja gnälla vid tre inatt och runt halv sex så somna hon till slut som vanligt och vakna vid nio. Febern är borta men förkyldningen finns allt där, och hennes humör...

Nya skor

Fick ett par nya gympadojor av älsklingen idag, Tack ♥
Mina förra var ju alldeles för små så nu har jag ett par som passar! 299:- kostade dom. Kanske inte världens snyggaste par, men äh!
Man ska ju bara springa och gå i dom right?

Fiin solig underbar dag

 
Jösses vilken underbar dag vi har haft det idag jag och min lilla familj! Vi tog på oss shortsen (Molly klänning) och vandrade ner till staden och strosade lite lungt. Gick inom Klädkompaniet där jag hitta en riktigt fin klänning men för 500 spänn var den inte så fin längre :P Daniel hitta ett par shorts men han ville helst ha dom i röda då som ej fanns i rätt storlek såklart så blev inget köpt där inte!
 
Vi åt lunch på jobbet med idag. Bakad potatis med Strömstadsröra och Lasange för Daniel. Göööörgott! Var väldigt skönt att sitta i skuggan för Molly just då (och för mig med) Blir alldeles för varmt tycker jag.
Molly satt upp när vi gick inne i stan med. Satt riktigt upp, inte halvlåg utan satt upp. Hon var så stolt! Höll i sig i parasollen och kollade runt. Älskade lilla skrutt-maja ♥
 
Nu blir det kokt potatis med rhode island samt flintastek. Gott-gotti-gott-gott!

GLEE

Har en ny serie som jag fastnat för och bara äälskar! En musikal-serie. Helt grym! Gillar ni musik så börja se denna serie säger jag bara. Är snart klar med första säsongen sen ska jag ladda ner säsong 2 :D

Hihi

Varför ligga på filten när jag kan ligga på golvet undrar Molly 

Smirnoff ICE

Köpte fyra stycken Smirnoff när jag var ute och gick förut, Var längesedan man drack dessa.Är grymt goda!

Instagram


En hel natt!

Oboy så skönt det var att få sova hela natten.
 
Molly kunde sova i sin egna säng hela natten ända fram till klockan sex i morse. Då åt hon lite, dock inget strörre, 100ml sen så ville hon sova igen så då sov hon till klockan nio :)
 
Hon tog faktiskt ett par tuggor med gröt förut vid nio. Samt 100ml ersättning, sen vatten på de. Försökte ge henne banan-smoothie (som ni ser rester av på bilder) men njae, det ville hon inte ha. Men annars så det går ju åt rätta hållet, men hon är fortfarande snorig och har feber. Dock inte så jätte mycket, 37,6. Hon är lite slö och grinig men de är man ju.
 
Hon sitter nu i sin gåstol och slår på bordet. Sötnosen där. Idag blir det en sväng till staden så vi får komma ut lite, Är fint väder idag, 26 grader i skuggan. Skall köpa kanske något kött och grilla idag kanske. Hade vart gott. Igår så åt vi pytt-i-panne med stekt ägg sådär lagom kul mat när man kände lukten av grillat från grannen :P
 
Förresten! Det ser ut som att vi får vår bil på fredag! Wooho!! Daniel ville ju ha monterat en dragkrok på bilen, och jag ville ha tonade rutor så därför det tagit tid. Men Daniel pratade med dom igår och då hade dom sagt att dom fått köra bilen till en annan verkstad som monterat dragkroken då dom har ont om folk. Sen att på fredag hade dom tagit in en person från en annan verkstad som skall tona rutorna. Haha vilket jobb, men så blir de! :)

39,8

 
Som jag sa till Alex; "Jag vet inte om jag tagit på mig trosor idag". Jag är så satans trööött.
 
Jag la ju Molly igår då var hon snorig, sen vakna hon efter 30minuter och var KOKHET. Feber Hej! Åkte hem till mamma sen på kvällen och hämta en temp, under natten hade hon 39,8 i feber så jag ringde 1177 och dom sa om hon inte är påverkad av febern så brhövde jag inte kontakta läkare. Hon var ju pigg och så när hon var uppe, skratta å prata. När hon låg ner klia det i ögonen, hon nös, hosta. Samanlagt denna kväll/natt så har hon sovit 1½timma. Jag har alltså sovit ZERO.
Hon kunde inte ligga i sin egna säng inatt så hon har fått legat i vagnen så har jag fått vagga henne till sömns, men så fort jag slutar så vaknar hon. Samt när hon kliar sig i ägat trycker hon med nappen så då blir hon ledsen för det så då får jag ge henne nappen.
 
Vi skulle vart på 6månads kontroll idag egentligen, men jag ringde och avboka sen bad jag om råd då hon knappt äter något. Hon äter kanske 30ml NAN varannan timma. Men vatten dricken hon om det är iskallt så det var ingen fara, bara hon får i sig vätska. Så ska jag fortsätta mata henne lite men ofta.
Var ute och gick en sv'ng förut med så hon fick frisk luft, gick till Konsum för att köpa våtservetter. Hon somna på vägen hem så nu ligger hon i vagnen och kollar på sin Nalle Puh filt :)

Mysig dag

 
Idag har jag och Molly haft en supermysig dag med Ajka. Vi (läs jag ;)) bakade kärleksmums så fikade vi med det samt bara satt och snacka. Kändes som det var längesen man gjorde det med henne så det var behövligt!
Vi beställde pizza också att äta på mums mums!
 
På förmiddagen blev Molly lite snuvig och nu har det brytit ut totalt. Det börja med vid gröten så åt hon inte ens upp hela portionen som hon brukar göra, sen vid lunch så åt hon inte ens halva burken med mat (!!!) Då fick hon en flaska NAN som hon åt av iallafall. Men nu rinner snoret på henne, Hon är som en fontän av snor. Hostar gör hon också så hon spyr upp slem. Sen nattningen idag var lite längre och jobbigare än vad den brukar vara. Hon åt inte ens 100ml, hon tar sugtag men sen släpper då hon inte kan andas av allt snor och ont hon har i halsen.
 
Tycker inte hon känns varm eller så, men det är så typiskt, igår när jag skulle kolla temperaturen i badet när hon skulle bada (har lite svårt för att känna rätt temp) så funka inte tempen. Så tänkte 'Tur hon inte är sjuk så jag kanske hinner köpa ny snart' nu dagen efter blev hon sjuk...
 
Lär bli en lång natt med lillan då hon vaknar jämt ledsen av hostan, får ge henne en alvedon sen om det inte blir något bättre. Samt i morgon får jag ge mig ut till apoteket och köpa ny temp!

Planering

Gick upp samtidigt dom Daniel idag då jag var pigg som en lärka, likaså Molly. Danne började klockan åtta idag så han fick lite sovmorgon.
 
Nu är det dags att ansöka om dagisplats för fröken. Sitter och gör en planering om hur vi skulle kunna ha det. Men det är ju bara önsketänkande, måste få våra arbetsgivar att gå med på de, det är en annan femma då, men om dom gör det så tror jag det kommer funka kanon. Dagarna går dock åt så jäkla fort!!! Vi vill ju spara några dagar till ev. planeringsdagar och liknande. Sen vill man ju inte ha henne på dagis jämt... Än så länge är det 4 dagar i veckan det rör sig om, ungefär fem timmar om dagen...
 
Få höra med Danne om hur vi ska göra men vi kommer nog på något sätt.

Doppresenten

Molly provsitter i dockvagnen hon fick av Dannes vänner på sitt dop. Hon gillar den, satt där så nöjt så :)

Nöjd som tusan!

 
Jag hade ju tvättat mina gamla fiskdojjor som jag jobbade i, men dom var ju alldeles för små! Mina fötter måste växt rejält efter graviditeten eller nått? Men iallafall, dom passade ju inte, så då fick jag ta mina gamla som var en aning försmå samt dom knarrar rejält. När jag kom hem så hade jag så ont i ena lilltån så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag fick halta när jag skulle iväg til Konsum sen, sen på vägen hem tog jag faktiskt av mig skon och gick i sockarna :P
 
Men iallafall så gick jag i rask takt tyckte jag, blev svettig och när jag var framme kände jag att svetten rann av mig i ansiktet och jag var illröd :P 50min tog det att gå den biten jag gick. Hörlurarna funka Kanon, hög häg musik på i öronen så på! Var så jädra nöjd när jag var hemma. Passade på att göra lite situps sen men. Skulle köpt avokado och göra dipp sen, men hade dom några mogna sådana? Nej så blev jag så sur så jag köpte faktiskt naturgodis och kladdkaka. Men jag åt inte allt vilket var konstigt nog för min del men bara bra det.
 
Var tvungen att väga mig i morse sen igår morse. -1hg :P Jag känner att den där vågen kommer jag bli besatt av. Kommer väga mig jämt. Åh vilken träningsvärk jag har, tjena tjena! Mina låår! Kan knappt böja mig ner känns det som. Men det är bara bra de då ;)

Vatten överallt

Bild från midsommar
 

Igår så testa jag bada Molly i diskhon inne i tvättstugan där hon har sitt skötbord. Daniel har gjort det några gånger innan när hon var lite mindre, men inte jag har inte badat henne där. Första och sista gången säger jag bara :P Det var vatten ÖVERALLT hon har ju kommit på hur man plaskar, å hon plaskar. Hela jag var typ dränkt. Nää hädanefter blir det badkaret med mamma och dra för duschdrapperiet så vattnet inte hamnar överallt :)
 
En annan sak som är så sött är när Molly sitter på skötbordet och jag sätter på vattenkranen på max så kollar hon förundrat å vänder sig mot mig och sträcker upp armarna. Så nedrans SÖTT! Blir lite rädd av vattnet då är det bra mamma är med ;)




RSS 2.0