Sammandragningar

I morse när vi vaknade så hade det kommit en hel del snö här. Ca 2dm tror jag. Mysigt att gå till dagis då när det fortfarande faller lätt snö OM det är skottat det vill säga. Idag var det inte skottat någonstans! 
Jag var helt slut av att behöva plogas fram med barnvagnen och jag fick sammandragningar efter sammandragningar. Kan ju inte vara så bra så i morgon får Daniel åka från jobbet och hämta oss och köra till dagis så kan jag gå därifrån till jobbet sedan. 
Att det skall vara så svårt att ploga gå? 

Idag vad jag om att sluta tidigt på jobbet för vi skulle på familjemiddag hela familjen på restaurang då mamma och pappa fira 30år som gifta. Var så mysigt! Molly var glad över att få träffa Minea som vi inte träffat på ett tag som haft vattkoppor. Daniel åt en stor härlig hamburgare, Molly åt pannkakor oxh jag en Caesarsallad. Äter lite med ofta numera så onödigt att ta värsta maten när man knappt äter halva enligt mig! 

Något nytt som har hänt är att Molly har härmed slutat att dricka välling. Är väl jättebra! Men det har ju varit otroligt behändigt med välling. Bara att ge henne så ligger hon bredvid och dricker och myser. Nu är det tydligen slut med detta sen 2dagar tillbaka. Min lilla bebis börjar bli stor!!!



Vecka 17

Den här graviditen har går hur... snabbt... som... möjligt! Jag blir mörkrädd. Redan vecka 17?! Om tre veckor har jag gått halvtid, det är ju helt sjukt! På onsdag är det två veckor kvar tills vi få se den lilla bebisen som ligger och har det gott i magen.
 
Allt är bra med mig, samma som vanligt att jag måste äta direkt på morgonen och tar en Primperan sen räcker det. Det som Inte är bra är att jag får mer och mer åderbråck, dom bli bara större och större :( Jag vill inte ha mer! Det är så fult!!! Fick mina första åderbråck när jag var runt 18år och det är tidigt!! Sen har det blivit värre för graviditeterna som gått. Inte roligt någonstans. Får väl köpa hem ett par stödstrumpbyxor, jag som hatar att använde strumpbyxor...




Istället för riva ner

 
Då har man äntligen fått tummen ur och beställt kakeldekorer till köket. Bort med den fula båten som förra ägarna kaklat in lite varstans i köket. Det blev vita dekaler och jag hoppas jag får dom i
morgon eller onsdag så man kan börja pysslandet :)

Mammakläder

Var för några dagar sen uppe på Nordby igen med lillasyster för att kolla på lite mammakläder och jag hittade faktiskt! Blev väldigt nöjd med det jag köpte. Fick med mig hem ett par leggings som jag shit, aldrig aldrig brukar använda, men dom här var det skönaste jag haft på mig. Det blir att klicka hem ett par till sånna här absolut!
Sen den prickade koftan ovan. Jättesöt enligt mig, Daniel tycker det ser ut som en pyjamas :P
Sen köpte jag en blå skjorta tillsammans med ett svart skärp som markerar magen fint. Skall ha på mig den på torsdag då vi skall äta middag ute med hela familjen då mor&far har bröllopsdag. Kanske kan försöka fånga en bild på hur skjortan ser ut :)

Yapp

Då vart det vår tur! Igår så skakade jag och Daniel hand på att hösten 2015 skall vi gifta oss. Om inget annat förutsägbart händer det vill säga. Jag har en bild uppritad i huvudet om hur det skall vara och se ut och en del är redan bestämt, så som brudtärnor, musiken som vi skall gå fram till i kyrkan, vilka låtar som skall spelas i kyrkan, vilken typ av mat vi skall servera, storlek på bröllopet, text i ringarna med mera. Så klart jag som bestämt det mesta och Daniel hänger på som vanligt :) Men han säger ju självklart ifrån om han inte gillar mina idéer och kommer med egna. Läntar!!!
 

Shopping

Att lillasyster jobbar på Polarn o. pyret har sina fördelar. Hade det inte varit för henne så hade jag aldrig köpt ett plagg där inne då det är så dyrt! Men nu var det rea och det är ju riktigt BRA kvalite, det måste väl nästan alla hålla med om. Och det är mest randigt vilket jag har en svaghet för.
Vi var där igår tillsammans med Ajka jag och Molly och jag var inne och shoppade loss hela två gånger. Gick på ungefär 1,100:- för hela paketet och då fick jag 2par jeans, 1par hängslebyxor, 1st lite tunnare vintermössa, 2par långärmade tröjor, 2par tjockare leggings. Är väldigt nöjd!

Ett Pippihus

Vi tackar så hemskt mycket för den superfina presenten Molly fick för en vecka sen av sin gudmor med familj. Ett Pippihus! Som hon leker med detta hus. Första kvällen hon skulle sova, då skulle hon ha det med sig i sängen! Helst bredvid tillsammans med alla andra gosedjur hon skall ha. Men där gick allt gränsen, vid fötterna kunde jag gå med på att hon skulle få ha."Leka Pippi mamma" Det hör jag minst fem gånger om dagen när vi är hemma tillsammans. Ett otroligt bra present med andra ord.
 
 

Migrän delux

Igår började dagen bra men slutade illa. Skulle åkt till Göteborg med Daniel kände sig inte helt OK så vi fick bli hemma denna helgen med.
Jag åkte till Ikea för att shoppa lite ramar och annat till mina förstorningar som jag fått hem nu. Åkte med vän Carro och vi åt mysig frukost på IKEA. Gick runt länge och kikade och fick inspiration. Är farligt att gå på IKEA alltså.
Hur som helst så började huvudvärken smyga sig på, varje gång jag är på IKEA så får jag så jädrans huvudvärk. Jag förstår inte vad det beror på?! Hur som helst så blev det lite bättre efter jag tagit en smörgås och kaffe inne på torp men sen på vägen hem började den smyga sig på igen.
 
Kom hem och plockade upp allt och började fixa med tavlorna. Tillslut var jag tvungen att lägga mig och sova en timma för att få bort huvudvärken. Sagt och gjort vaknar upp och huvudvärken är borta. Äntligen! Tji fick jag! Efter 30min var det tillbaka och värre ännu värre. Migrän hej hopp! Tur att jag inte spydde skall jag säga, vilket jag brukar göra när jag får migrän. Satt vid tv och hade popcornmys med Molly när jag fick ursäkta mig igen och sova nån timma så Daniel fick ta över. Då var klockan ca 19. Sen glömde Daniel bort att väcka mig så jag vaknade upp 21:30 och huvudvärken var borta! Men hur tusan skulle jag kunna somna till kvällen sen? Satte mig vid tv och kikade lite, tog lite yoghurt för att få bort illamående sen somnade jag faktiskt efter en timma efter jag legat och lyssnat på hjärtljuden på bebisen

Mage

Vecka 16 (15+3)




Då var de min tur + vagn

Kag har blivit jätteförkyld. Stackars mig. Känner att de går ut över öronen. Hoppas inte de blir inflammation. Har änna tvingat mig till jobb både igår och idag för att i morgon vila ut. Är ledig i morgon så då ska jag riktigt kurera mig. Sen jobbar kag bara fredag då jag bytat bort min lördag för att kunna åka till Göteborg och där hoppas jag också kunna vila mig och få avlastning av fina svärföräldrar och svägerska :)

Hur som helst. När jag jobbade själv idag hela kvällen så googlade jag lite på syskonvagnar och så snubblade jag in på en Carena. Och denna tror jag bannemig blir. Inte nog med att den är snygg utan den verkar väldigt smidig och lätt. Att den var till pangpris nu är ju bara plus! Så vi ska nog beställa den så fort den kommer in i lager igen. Man vet aldrig om priset bara gäller ett tag och den går upp till sin rätta prisklass. Vad tycker ni om vagnen?





Ingen idé

Jag är så arg, trött och har så ont i huvudet. Molly tvärvägrade att somna. När klockan blev halv fyra var det bara att ge upp, då skulle hon fått endast 30minuter vila och sen blivit väckt och vart sur och grinig. Så nu får jag ta detta istället. Får bli massvis med tv och spel för jag orkar inte! Kalla mig dålig mamma visst men idag bryr jag mig inte. Jag orkar inte verkligen. Börjar få migrän känner jag, den bärjar smyga sig sakta på, åh.
Och inte nog med de, så försökte jag mig på virka små ugglor, men det gick rätt å helskotta så försökte mig på en elefant, likaså där. Funderar på att hiva skiten! DEPP DEPP DEPP!
 
Vi har iallfall ätit mat. Idag blev det makaroner och köttfärsås med skogens guld i. Smarrigt värre. Nu har vi köttfärssås i två dagar till + lunchlådor, perfekt!

Längtar!!!

Då var det bokat. Rutinultraljuden. Så spännande det skall bli. Molly får vara på dagis, Daniel jobbar så en vän vid namn Alex till mig får äran att hålla mig sällskap i bilen och kika på den lilla bebisen i magen.
Hur skall jag kunna sova natten innan? Kommer vara i vecka 19 (18+3)
 
Nu ska jag strax sätta mig i soffan med en varm kopp thé så fort den lilla har somnat. Har försökt söva Molly i två timmar snart och mitt tålamod börjar inte räcka så längetill...Sliter strax av mig året. Skall försöka och inte ge mig heller. Sover hon inte middagen lär det bli ett jädrans gnäll och skrik i eftermiddag så håller tummarna att hon somnar snart.
 

Beställer

Idag är en sådandär konstig dag. Molly vakna 06 men somna om till 08 sen lekte hon med plattan till 09 så jag har fått sovit i ungefär 9 timmar. Väckte Daniel strax efter halv ett för då ville jag vila mig och jag somnade. Sov i hela två timmar. Så jag vaknade och var sådär äckligt seg och irriterad. Huvudvärk börja smyga sig på så jag bestämde för att idag blir det hämtpizza. Ingen som proteserade emot direkt.
Vi åt god pizza tillsammans Molly charmade oss som vanligt med alla sina miner och prat. Sen har vi spelat lite, Daniel och Molly spelade fotboll inomhus och hon älskar det! Speciellt när hon har bollen och han jagar henne. Älskar att se!
 
Just nu håller jag på och beställer en lite present till svärmor och svärfar som jag tror dom kommer bli såå glada över. Hoppas på det iallafall men till 99% kommer dom att älska den! Lär sitta hela kvällen med att bestämma mig för presenten så musik i öronen, lite facebook-prat i vår gravidgrupp plus lite smågodis som vi har kvar sen igår så är kvällen räddad!
 
 

Det går fort!

Jag älskar hur desssa veckor bara flyger fram. Det går så fort denna graviditet. Men Molly kändes de som jag aldrig skulle nå mål 40 utan dagarna gick såå sakta och jag spydde hela tiden verkligen. I denna vecka hade jag väl precis kommit hem från att vara inlagd några dagar på NÄL och äntligen fått tabletter som fungerade något men spydde - det gjorde jag fortfarande.
Nu vågar jag nästan säga att jag inte spyr längre alls, inte heller på morgonen. -peppar peppar ta i trä- utan DIREKT när jag vaknar så måste jag äta och just nu är det yoghurt, müsli och kiwi. Har jag inte yoghurt som jag precis kom på så fungerar även bara ett par tre kiwisar. 

Mat måste jag äta ofta eller något litet för att inte bli hungrig så det är den samma, samt saft är det nya jag dricker mest. Blandsaften jag hade i väskan är redan slut, den slukades fort. På måndag skall jag ringa NÄL och boka tid för ultraljud. Är så spännande, kan få en tid om tre veckor som tidigast. Tänka sig, tre veckor! Inte ens en månad till ju! Hoppas hoppas allt ser bra ut!




Barnmorskan

Idag har jag varit hos barnmorskan och kollat läget. 
Vi börja med att Molly vaknade halv sex. Jag var tröttare än tröttast verkligen. Men det gick som tur va att söva om henne efter välling och gråt. 
Var tvungen att väcka henne kvart i nio för då skulle hon göras i ordning och vi skulle gå till Alexandra och Ebba som skulle passa Molly. Innan vi fick på oss alla vinterkläderna och värmt vällingen så var klockan redan 9:22 

I rask takt gick vi genom skogen och såklart väljer jag alltid vägar där det inte är plogat alls. Jag var helt slut! Molly däremot hade bra som åt välling. 
Lämna av henne sen gick till barnmorskan. Järnvärdet har gått ner från 133 till 117 så får göra så gott jag kan med att dricka blutsaft då jag ej klarar av tabletterna. 
Har inte gått upp något alla vilket jag tycker är konstigt när jag äter Jämt? Men är väl bra de då.

Nu har vi fått mat i magarna. Jag kan om jag vill att laga mat och denna gång blev det riktigt bra! Hel kyckling med god sås och tillbehör! 
Snön fortsätter att vräka ner. Så mysigt!






Vecka 15

I söndags gick jag in i vecka 15 och det går fort nu! Tyckte det gick så segt i början men icke! I förrgår så kände jag bebisen hålla på i magen. Små små rörelser. Det var underbart!!!




Tidigt från dagis

Idag har Molly åkt pulka med sin gudmor och Ebba, samt några kompisar till Ebba. Alex ringde och frågade om hon fick hämta Molly tidigare än vad Daniel skulle gjort. Självklart! molly älskar ju att åka pulka så hon skulle nog inte tacka nej. Och det hade hon inte gjort heller! Fick massa härliga bilder när dom åkte pulka. Molly ät helt slut nu här i soffan, vi har ätit stekt torsk och nu slappar vi i soffan med iPaden och mobilen innan läggdags
 
Tack igen för du tog med henne Alex 
 
 
 

Vecka 14

"Mår mer och mer illa om jag inte äter och när jag ätit så mår jag illa för att jag ätit.
Om två veckor skall jag boka tid för RUL. Spännande. Kommer då va i vecka 15+0 alltså vecka 16.
 
Har börjat få lite Sammandragningar, absolut inte regelbundna och gör inte ont så är ingen vara så, får kanske ett par gånger om dagen."
 



Våran dag

 
Vilken mysig dag vi har haft idag. Riktig härligt! Jag och Molly tog sovmorgon till klockan åtta sen myste vi här hemma med lite frukost i magarna och lite tv-tittande. Skickade iväg ett sms till storasyster om frågade om dom ville komma hit och det ville dom och ca halv tolv var dom här och då gick vi alla ut och åkte pulka vid sidan om ett par hus här i området. Molly skratta och skrek HEJJA HEJJA HEJJA! En gång till! Haha lilla gounge!
Vi gick snabbt in för det var så jädrans kall -10 grader här vi här hos oss och Minea frös om fötterna och Melvin skulle sova. Vi hoppade över Molly middagsvila då hon tog sovmorgon idag. Sen sattes pannkaksfesten igång och vi mumsade i oss och sen var det lek och bus med dans. Molly älskar att dansa och ville gärna ha med Melvin som bara var glad och stolt över att Molly höll hans hand.
 
Tessan och Minea åkte snabbt iväg för att köpa en födelsedagspreset till Melvin som fyller år i morgon så vi passade herren en liten stund och det är så roligt att se, Molly var livrädd för Melvin ett bra tag men nu lekte dom tillsammans och bråkade en hel del men även skrattade. Molly har då kaxat till sig och puttade Melvin en och en annan gång och jag bli chockad! Hon som är såå försiktig tar då till sig av vad dom gör på dagis. Är ju bra att hon tuffar till sig men inte roligt att hon puttar andra. Men bättre det än typ biter som vissa barn gör.
 
Nu är klockan 19 och Molly har somnat för kvällen och jag passar på att blogga lite innan jag intar soffan. Tidigt morgon i morgon då jag börjar klockan 08. Känner inte för att gå til dagis klockan 07 i -13 grader som det är så tidigt på morgonen. Brrr! Fryser bara jag tänker på det!
 

Vecka 13

"Behöver inte ta tabletter när jag är i Göteborg. Vilket är jättekonsigt. Mår illa på morgonen men tar något att äta så räcker det. Just nu yoghurt med musli.
Har fått ett angelsound. Hittade först inget men blev inte alls orolig. Testade senare samma dag på kvällen och hittade ett galopperande hjärtljud. Smsade in Lena på rummet så hon också fick lyssna :)
---
Andra januari skulle jag börja jobba efter ledigheten vid nyår men spydde som en gris på morgonen. Testade att jobba men fick gå hem efter en timma. Jobbade nästa dag och då gick det bra. Har tagid andra tabletter nu, Primperan.
---
Vi berättade för Minea att att jag har en bebis i magen 'varför har du en bebis i magen då? Vad skall hon heta?' Man vet inte om det är en pojke eller flicka, det får man se när bebisen kommer ut. Så Molly skall bli storasyster och fic och Melvin skall få en kusin! Hon blev alldeles till sig. Man såg lyckan i hennes ögon vilket vara helt underbart!"
 
 

Foton

Jag tror inte Daniel läser min blogg så tänkte be er om vad ni tycker. Jag funderar på att beställa hem dessa bilder och ha i IKEAS ribba ramar i vit färg ovanför sängen. Vad tror ni om det?

 
 
 
 
 

Personalmiddag och vinprovning

Jag jobbade lördagen från 8-15:30 och jag var hur trött som helst på morgonen när jag cyklade till jobbet men det gick snabbt över när jag kom igång. Efter jobbet så cyklade jag hem och duscha, gjorde mig i ordning åt lite melon sen åkte jag iväg och hämtade Helene min kollega då vi skulle på personalmiddag med vi provning. Dom hade en vän tydligen spm var väldigt insatt i viner så han höll i det hela tillsammans med sin fru. Väldigt trevligt var det iallafall. Var inte så supersugen på att gå, men är glad jag gjorde det ändå.
 
Middagen bestod av fem rätter. Hur-jävla-gott-som-helst! Alltså en av våra medarbetare är kock (har gått kockskola som min pappa faktiskt) och han är så grym på att laga mat. Alltså det är helt sjukt va gott det var! Min favorit var lätt förrätten!
 
Det uppfriskande "drinken" skall jag be att ta recept på då det är perfekt till sommaren i Torslanda när man sitter på altanen en varm sommarkväll och spelar kort. Med eller utan sprit!
De andra maträtterna bryr jag mig inte
Slänger in bilder på kvällen här, ber om ursäkt för mörka bilder.
 
 
Musselsoppa med egetbakat bröd och aioli
 
 
Mumsar i oss förrätten
 
 
Ramsöröra minus räkor tillsammans med rostbröd på en salladsbädd med en Italiens vinägrett toppad med laxrom
 
 
Min älskade kollega Heléne
 
 
Krossad is med apelsin någon mer frukt, ingefära och för mig cider i
 
 
Ankbröst med egen potatisgratäng, sparris och en jävligt god sås
 
 
Efterrätten var typ passionsmouss av något slag. Inte min favorit om jag skall var ärlig men andra tyckte den var god
 
 


 

Vecka 12

"Tröttheten är mindre tack och lov. Orkar mycket mer och sitter uppe till nästan 22 varje kväll. Illamåendet sitter kvar på morgonen som vanligt. Vid jul berättades det för Daniel släkt då en av dom hade vattkoppor och jag vet inte om jag haft det.
---
Vill köpa ett angelsound. Danne vet inte om han kan lite på sånt och tycker vi skall ta en vanlig microfon?
Ser fortfarande lite 'småtjock' ut. Men kulan är allt där. Om en vecka så hysjar vi inte så om graviditeten.
---
Julmaten gick helt ok att äta. Får äte lite men ofta. Fet mat är jobbigt att äta då blir jag fort illamående samt av stress på morgonen."
 
 

Vecka 11

"Kan inte komma ihåg att jag var såhär trött förra graviditeten. Då låg jag under 100 på hB och nu ligger jag äver 133?"
 
 
 

Vab

Idag är jag hemma mer sjuk barn. Hon har hostat hela natten och var kite varm på morgonen. Tror dock ingen feber men var inte långt ifrån! Så jag vabbar idag så vi är hemma och myser. Tur är väl de för jag fick riktigt ONT i magen i morse efter ätit apelsiner sen spydde jag upp allt igen och gått och mått småilla hela dagen men inget mer spy som tur är! 
 
Min barnmorska ringde vid 11 idag och frågade hur jag mådde för hon hade fått svar från blodproven. 'Nu är det något som är så fel!!!' Tänkte jag. Men jag har dåligt ferritin-värde. Trots sticket i fingret var bra som tag tog för ett par veckor sen. Men blodet som dom går i armen var inte bra så måste ät tabletter. Får se hur det går med det. En tablett varje morgon. Jag som har sånna positiva mornar. Men ska försöka, annars måste jag väl få sprutor som jag blivit lovad annars struntar jag i kärnvärden men det tror jag inte dom gör. 
 
Jag och molly sov en middagsvila på ca 2timmar och vaknade halv fyra båda två. Och nu sitter vi framför tv och äter melon och kollar på teletubbies. Tänkte poppa popcorn sen till molly, är ju trots allt fredag idag! Härligt! I morgon blir det jobb för mig, sen iväg på personalfest... Inte taggad någonstans men...
 



Vecka 10

"Barnmorskan skall på planeringsrond och skall fixa mer tabletter. Idag är sista tabletten slur så måste ha nya tills i morgon. Järnvärdet var bra. Låg på 130 tror jag. Är något så fruktansvärt trött. Gäspar jämt kan sova hela tiden verkligen. Igår tvingade jag mig själv att hålla mig vaken i 20minuter sen klarade jag inte längre, klockan var då 21:15 vart skall det här sluta? Måste vara den tråkigaste sambon någonsin som lägger sig mellan 20-21.
---
Går bra att jobba. Har ibland dåliga dagar då jag spyr på morgonen. Men blir oftast alltid bättre när jag kommer till jobbet och sätter igång. Måste äta jämt och ständigt vilket Helené har reflekterat över 'Herregud vad du äter Josse, har aldrig sett dig äta såhär'
---
Det jag inte kan äta är: avokado och skaldjur!"
 
 

Så förkyld

Lilla hjärtat har blivit så förkyld. Det hela började i måndags tror jag. Nu har det blivit värre och värre. Trodde jag skulle då samtal från dagis under dagen om en sjuk Molly som skulle hem, men kom inget. På kvällen och morgonen är det värst. Snoret rinner, hostar och har massa slem i halsen. Stackars liten. Nu sitter molly med paddan i knät och kollar på någon halvtaskig version av Nalle puh i väntan på att pappa skall komma hem.
Sen blir det sängen för lillan och sofflänge för mamman, skall bli skönt. Skall även hugga in på ett par apelsiner! Lite craving kanske på det hela? 
 



Hungrig

Oj oj oj va hungrig man kan bli! Skall bli gott med mat efter ett arbetspass från 8-16
Idag blir det rödspättafilé med bladspenat, kokta grönsaker, potatis och remouladsås. Mums!!!




Vecka 9

"Måndag kväll fick jag väldigt ont i magen. Det kom och gick under 20sek. Gjorde väldigt ont. Hoppas ingenting händer med den lilla krabaten inom mig. Äter fortfarande Lergigan Comp och mår lite illa på morgonen bara annars mår jag toppen.
Denna vecka började illamåendet med Molly så jag väntar på att det hela skall snart dra igång."
 
 

Vecka 8

"Nu börjar spyfesten. Testar Lergigan Comp och den fungerar helt OK, än. Spyr kanske en gång i timman istället för två gånger i kvarten. Har berättat för chefen nu och även svärmor Lena.
---
Två dagar senare mår jag OK, mår illa på morgonen och nära på att spu men kom inget. Mår bra på dagen. Har varit hemma hela veckan och skall börja jobba i morgon fredag."
 
 
 

Börjar bli sjuk

Min lilla prinsessa börjar bli sjuk tror jag. Imorse när hon vaknade var hon jätte tätt i näsan sen började snoret rinna. Men hon var pigg på dagis sa dom när jag hämtade henne. Dom påpekade att hon är förkyld men ingen feber så ser vara feber ut att hålla sig borta och hon är pigg som vanligt så blir det dagis i morgon med. 
 
Jag var ju och tog blodprov idag efter jag lämnar Molly. Har aldrig förr haft problem med att ta blodprov annars men något har skett. Mådde såå illa och blev svimfärdig av att se dom tre rören fulla med blod. Blev väldigt yr och försökte se hyfsad pigg ut när jag gick ut ur salen. Åkte till jobbet direkt och köpte en liten blandsaft flaska som jag numera kommer ha i väskan för att bara blandas med vatten.
 
På tal om väska så har jag fått en ny! Fick ju från mina chefer i julklapp men det var nästan exakt sådan jag redan har så jag valde att byta den så fick bli denna snygging. Björn Borg är märket. Perfekt! Tror den kommer bli bra till skötväska sen när tiden är inne då den är ganska rymlig.
 


Rolig fakta, detta här jag i min väska:
Plånbok
Hörlurar
Mobil
Tabletter Primperan & Lergigan Comp
Alvedon
Läppsyl
Blandsaft
Smink
Laddare
Napp
Hårspänne
 
Ta gärna efter denna roliga fakta och berätta va du har i din väska :)

Vecka 7

"Inget illamående än tack och lov. Börjar bli orolig för att detta skall vara ett utomkev. Tycker jag känner hugg i vänster sida av nedre delen av magen men kan vara inbilllning. Hoppas det. Börjar själv tro att jag eventuellt har tvillingar då magen svullar upp väldigt mycket.
---
Har idag söndag fått samtal från privatgynekologen Ingrid om en tid för VUL. Nu på torsdag redan 20:40 Hoppas allt är i sin ordning. Tessan skall följa med som det ser ut i dagsläget.
Två dagar in i vecka 7 vaknar jag upp med illamående och nästan spyr. Är det nu det börjar? Men blir bättre när jag kommer ut och går till dagis. Har berättat för Helené på jobbet nu.
---
Idag är jag 6+4 och ikväll skall jag på VUL. Nervös, har en konstig känsla av att något är fel, känner mig inte speciellt gravid. Hoppas det inte är fallet.
---
Var på VUL igår, allt såg bra ut. Ett litet tickande hjärta pulserade så fint. Tessan var med. Gynekologen frågade mig hur min förra graviditet var och jag berättade hur hemsk den var, så hon skrev ut två sorters medeciner för hyperemis. Tack
---
Var hos en barnmorska Erika. Mysig tjej. Hade en snabb inskrivning då det var fullt i schemat för mig med hade sen innan blivit lovat att komma dit så fort som möjligt. Skall tillbaka den 9/12 och ta prov för järnvärdet osv. Kommer nog inte vara så högt då jag vart nära på att svimma när jag är uppe på natten."
 
 
 

Vår dag

Dagen började med att Molly gav mig sovmorgon till 8:20 thank you darling! 
Tyvärr så räckte inte det för mig så molly fick kika på tv medan jag låg och småsov i soffan. 
När vi gjort oss i ordning så tog vi bilen och körde mot Konsum för att handla en del som var nödvändigt. Avslutade det hela med en korv med bröd nöjd molly - nöjd mamma

Sen drog vi hem och busade runt lite innan vi körde till Nordby tillsammans med Tessan och hela familjen. Vi hade det urkul! Alla dessa hinder för att komma ända upp till toppen för att senare åka i full fart ner för rutschkanan. Tessan fick även smaka på hur det var att ha molly. Jävlar vilket humör hon har fick jag till svars. Japp! Thats my girl! Hennes humör är inte att leka med. Oftast bryts det ut när vi är ute bland folk, sådär jätteroligt blir det då. 
Vi avslutade med ett mål på McDonalds, första gången för Molly och evigheter för mig. Pappan i familjen hatar snabbmat som Donken och Max å dom där kedjorna. Ville inte att Molly skulle äta där berättade han när jag berättade om mollys första besök. Oops! To bad! Det är ju mat. Inte direkt godis. Utan mat, lite fetare mat dock men det får man unna sig en gång om året när vi är där! 
Nu sover molly gott sen en timma tillbaka. Vi strunta i middagsvilan idag för att kunna somna tidigt och vakna tidigt i morgon då vi skall vara på dagis halv åtta i morgon. Tillbaka till verkligheten. Skall till sjukhuset i morgon efter jag lämnat lillan och ta blodprov och sånt. Får passa på medan jag har en lucka öppen.


Vecka 6

"Har bestämt oss för att inte göra något KUB-test. Har hur som helst tänkt ringa Ingrid som är privat gynekolog i Uddevalla för en tid för VUL. Har varit hos henne två gånger tidigare och är mer än nöjd.
Skall först höra om jag kan få göra det gratis hos barnmorskan då jag har ett utomkved i bagaget. Men tror chanserna för det är väldigt låga tyvärr.
Ingrid har öppet onsdagkvällar, den dummaste dagen för oss. Jag jobbar till 18:30 sen så är svärmor här varannan onsdag så kan inte bli en mer dum dag. Skulle kunna köra själv men det inte vägen dit.
 
Inget illamående än, men ofta kissenödig och ömma bröst."
 
 

Ut med julen

I fredags så jobbade jag från 9 till halv 8 och när jag kom hem så fick jag ett ryck oxh plockade bort allt som hade med julen att göra. Så himla skönt! Granen åkte ut med. Nu är det så tomt i vardagsrummet men det gör mig ingenting för nu väntar jag in våren! 
Fick köpt nya gardiner till köketoch  vardagsrummet som hängdes upp igår. Lila till vardagsrummet och gröna till köket. Blev väldigt fint! Mina älsklingsblommor har också fått kommit in nu med. 





Vecka 5

Här är vad jag skrev i anteckningar på min mobil under vecka 5. Roligt att gå tillbaka och läsa om hur jag kände mig.

"Går och väntar på att illamående skall dra igång. Hoppas jag slipper det denna gång. Orkar inte. Om jag får det så tror jag ändå det kommer gå bättre än sist då jag nu vet att det kommer något bra ut av de, samt molly behövs ta hand om så är illa tvungen att gå upp. 
Funderar på KUB test. Var inte lika orolig när jag var gravid med Molly som jag är nu. Är mycket pengar det handlar om med, 1500:- 
Daniel tycker de är onödigt att oroa sig och tycker vi ska strunta i de. Men jag har inte bestämt mig än, hur som helt ska vi göra ett tidigt VUL för att de så fostret verkligen är på rätt plats så jag inte får utomkved igen. Har inte råd med att förlora en och den sista äggstocken. Vad händer då egentligen?! Skall man egentligen frysa in sina ägg??

Är fruktansvärt uppsvälld. Känner mig som en stor ballong! Alex tror det kanske redan börjar växa men det tror jag nog inte, är nog bara uppsvälld..."



Three becomes four

Då kan vi gå ut med den härliga nyheten Med att vi vänts tillökning i familjen, jag är havande, är på smällen, är på tjocka - molly ska bli storasyster!!! 
Helt jävla amazing om jag får säga det själv! Hel fräckt! I mitten av juli är det planerat till så jag har hunnit gå några veckor. Tänkte lägga upp varje dag nu för varje vecka som har gått så har jag skrivit lite för mig själv om hur jag mår och hur jag känner. Men vi tar det från absoluta början:
 
Det hela börja med att vi började smått prata om ett till barn, Daniel ville medan jag var tveksam. Såklart jag ville ha ett syskon till Molly men det var resan dit jag var orolig för...  Så under några månader förberedde jag mig psykiskt för det OM det skulle bli lika illa som när jag var gravid med Molly, läs här om ni inte minns vad som var jobbigt. 
När jag hade förberett mig säg till 80% bokade jag en tid med min barnmorska för att prats om det. Ville ha någon mer som kunde berätta om det skulle gå bra eller inte, vad som kunde göras och inte göras. Och när jag gick därifrån efter vårt samtal var det som en sten lyftes från mina axlar. Jag skulle få hälp direkt, få tabletter få järnsprutor för mitt järnvärden, det kändes verkligen så bra. Så två veckor efter samtalet bokades en ny tid för uttag av spiralen. Tjoffs sa det och den var ute. räknade med att det skulle ta lång tid då jag bara har en äggledare men redan efter tre månader var jag gravid. 
 
 
 
 

Jag hade liksom likt som med Molly inga symptom eller tecken för fem öre på att jag skulle vara gravid. Det med att ha ömma bröst - kissnödig - hungrig fanns inte med någonstans så jag gjorde testet för skoj skull. När jag precis gjort testen tycks jag se en skymt av en röd linje men tänker att jag inbillar mig som vanligt och ställer klockan på fem minuter.
Kommer tillbaka och ser testet och blir helt crazy. Är det sant? Är det sant? Skuttar ut till Daniel och visar testet. Han blir givet vis glad och ler. Jag kan fortfarande inte sluta hoppa. Är så jävla glad! Tänkte jag måste ringa Alex! Och hon är värsta dagen på jobbet och är skit sur! "Här försöker man va snäll på jobbet men neejdå! Här är en lapp - den tar vi ner, här är en annan lapp - den tar vi också ner. Så avleder samtalet och skickar en bild istället och hon blir givetvis glad och med och kommer senare på kvällen med en bukett av mina favoriter - tulpaner!


Jul och nyår

Här har det varit ganska dött ett bra tag. Jag har haft det otroligt skönt att inte behöva blogga för att nån ska ha något att läsa utan nu tänker jag skriva för min egen skull. Om kommentarer kommer in då och då ser jag bara som något positivt så sluts inte med det :) 
 
Vad har hänt då tro? Medan det varit tyst här. Jag har fyllt år, hela 24år blev jag och gjorde inte någonting mer än att Daniel blev spysjuk samma dag så han var hemma medan jag och Molly åkte till mina föräldrsr och firade med lite tårta. Sen har ju såklart julen och nyår varit förbi. Julen var jättemysig. Först firades den hemma i Strömstad tillsammans med min familj, sedan åkte vi vidare ner till Göteborg och firade med Daniels halva släkt. 
 
Mellan jul och nyår fyllde ju vår älskade lilla tös 2år. Fatta, två år! Helt sjukt vad tiden går foooort! Vi bjöd hem Daniels och min familj för lite kalas med glass i stora lass som blev populärt bland både vuxna och barn. nör kalaset var slut så åkte jag och Molly med till Göteborg då jag var långledig över nyår och Daniel skulle jobbs en dag så vi fick lite lyx att bli ompysslade hos svärföräldrarna. Ta Molly i skift så jag får vila/sova när svärmor sovit sina timmar, så himla snällt! Lyx man inte får här hemma tyvärr!!
 
Nyår spenderade vi med Daniels familj. Jag köpte med min hummer från jobbet som var väldigt uppskattad till dom som äter skaldjur. Fram till tolvslaget spelade vi massa spel och hade väldigt trevligt! Vid tolvslaget klädde vi på fröken Mollymus för att få ut och kolla på raketerna. Och stackarn var såå rädd :( efter ett tag gick vi in igen och då somnade Molly på stört så inget problem där inte. 
 
Får även skryta lite över min duktiga prinsessa som nu under jul och nyårsdagarna varit på ett helt annat dagis med andra fröknar och andra barn då hennes ordinarie dagis haft stängt. Det har inte varit några tårar alls vid lämning. Hon har varit så duktig och vinkat hejdå till mig och tagits fröken i handen och gått in. Älskade du!
 
 
Tyvärr så kan jag inte tillgå med bilder då jag skriver på min nya IPAD! That's right, jag har fått en platta av sambon i julklapp. Det trodde jag aldrig skulle hända efter incidenten med att jag fick strumpor i födelsedagspresent och en för tidig julklapp som var en hårddisk till datorn... 
Kan dock bjuda på några instagram-bilder!
 
 
 
 
 
 
 
 




RSS 2.0