Foto Daniel, Redigera Jag

 

Semenster!!!!

I dag har jag jobbat mitt sista pass inför semestern och det känns så skönt! Tre härliga veckor har jag framför mig, jag och Molly med förhoppningsvis solväder. Vi skall vara ute massor har jag bestämt. Om det är sol dvs. Gå på lekplatser, åka till Nordens Ark, Kolmården, vara på stranden. Någon som har annat tips man kan göra på västkusten tro? Är i behov av massa roligheter!
 
Igår tog jag och Molly en cykeltur medans pappa Daniel fixade till ena byrån som skall målas.
 

Jun. 25, 2013

Idag hade Molly inte sovit mer än 40min då hon hostat så mycket så det märks att hon är trött lillan. Så får bli tidig i säng idag med. Slänger in en bild på en trött Molly i cykelstolen


Fika

Vad är oddsen, i morse skulle jag cykla till jobbet kvart över sju, såg ut som vädret skulle bli bra men när jag tog ut cykeln öste de mer regn så jag var pissblöt när jag kom fram. Sen när jag sluta vid tre så hade de inte regnat på flera timmar men när jag nästan var vid dagis så regna det igen. Men nu verkar se spricka upp så håller tummar på de.

Hur som helst så var det dropin fika på dagis så vi stannade och pratade med Mollys kompis Vera och hennes föräldrar. Gick ju samma mammagrupp och babysim tillsammans. Sen var det upp till bevis; Mollys första premiärtur för cykelstolen. Och gissa vad? Inga som helst protester med att ta på hjälm eller spänna fast henne i stolen sen skratta hon och fnissa hela vägen hem. Fick ett godkänt med andra ord :)


Cykelstol

Då har vi införskaffat oss en cykelstol till Mollan då. Cykel lånar jag ju av min mor i någon vecka tills jag skall köpa egen cykel, men visst ser stolen ganska bekväm ut? Fann tre olika prisklasser nr1 var en enkel simpel variant som såg lite hård och tråkigt ut 599:- . Nr2 var denna med kuddat och lite "fräschare" som jag tyckte 699:- Sen nr3 då man kunde luta den lite bakåt så barnet kan vila / sova i stolen 899:- men näää! Molly ska ju inte sova och hon kommer inte kunna sova för allt spännande hon kommer få se nu när hon sitter så högt upp.
 
Är nöjd med köpet iallfall och 699:- sved liiiite granna men det är lokalt och skulle de hända nåfot har vi 1min till butiken. Sen shhh vi säger ingenting till Danne om priset då jag tror han kommer bli gaaalen över priset ;)
 

Feberfri

Vi är feberfria!! Hurra! Så skönt, snoret rinner lite, och hon hostar lite och är pigg så i morgon blir det dagis igen för lillan om inget annat händer.
 
Här på morgonen har regner öst ner. Himmlen öppna sig och det bara vräkte ner! Nu ser det dock ut som solen tittar fram. Det får vi då verkligen hoppas på, Har tänkt åka till Team Sportia idag när dom öppnat för att kollapå cykelbarnstol till lillan. Skall få låna mammas cykel ett tag tills jag köpt mig en cykel nu på semestern. Men skall bli skönt att få cykla till och från dagis och jobb med Mollan.

Näste man

Igår började jag få väldigt ont i halsen och i morse när jag vaknade, Supriiiise! Sjuk! Hade nått så fruktansvärt ont i huvudet, var tät i hela huvudet och bihålorna, hes och hade jävligt ont i halsen. Inte roligt någonstans om du frågar mig.
Tog mig iallafall en Alvedon som snabbt började verka sen gjorde jag i ordning frukost till mig och Mollan sen så kollade vi på tv.
 
Älskade lilla Molly satt hos med i morseo ch faktiskt kollade på Pippi. Hon säger även PIPPI! PIPPI! Så sött. Men det är väl så klassiskt att jag skall bli sjuk nu med. Jag som aldrig blir sjuk typ, Men jag skall bara jobba måndag, tisdag, onsdag, fredag sen lördag 8-15 denna vecka sen har jag tre veckors semester. Ska bli något skönt.
 
Nu har vi storstädat hela huset allihopa, även Molly. Som nu ligger och sover och som somnade i sin egen säng ganska snabbt. Behövde bara gå in en gång sen däcka hon :) Så nu sitter vi och har lite egentid tills Molly vaknar då vi skall ta en svängom med damsugare. Så då passar jag att blogga och kolla lite andra bloggar, kanske även beställa mig ett mobilskal med... Hmm...
 
Instagrambilder från i morse
 
 

Jordisar

Vi satt förut på golvet och åt svenska jordgubbar med grädde på. Jag försöker introducera Astrid Lindren filmer för Molly. Såsom Pippi, Alla vi barn i bullerbyn. Men hon var inte så super intresserad ÄN tyvärr. Teletubbies som är inne just nu. Men jag hoppas hon börjar gilla Lindgrens filmer mer sen, då jag mer än gärna vill ta med henne till Astrid Lindgrens Värld. Bästa stället för barn, någonsin!

Vår midsommar

Lilla hjärtat är ju fortfarande sjuk så vi blir hemma på midsommar. Molly går omkring i bara blöjan här hemma sammen med snutten och nappen och gnyr och gråter. Vi tog oss en tur till stan för att handla potatis och jordgubbar. Det tyckte hon var kul, att få komma ut lite.
 
Pappa Daniel var hemma klockan tre så då bytte vi av varandra så då åkte jag och hämtade upp min kära vän Lis och hennes boyfriend så åkte vi till Nordby för att kika lite.
Jag köpte mig ett sportarmband som jag skall sätta mobilen i när jag är ute och går/springer. Tog en spontantur till spåret igår och sprang 2km nonstop. Är grymt för att vara mig.
 
Sen köpte jag mig en försenad morsdagpresent från Molly. Plånbok som jag länge tittat på men inte köpt, och det var tur och träff att den fanns kvar då det bara fanns just den enda kvar.
Till Molly köpte jag en sockersöt klänning från kolletionen Newbie. Älskar deras kläder, speicellt klänningarna. Finns ju ända upp till stl 98, och Molly har 86/92 så ett litet tag till han hon ha newbie ♡
 
Mollys nya klänning ♡

Lilla barn

Stackars Molly är fortfarande sjuk. Daniel kom hem halv tolv i natt, sju timmars övertid med jobb. Är inte dåligt det då. Hur som helst hade jag sjuklingen hela dagen igår då. I morse försov sig Daniel, inte konstigt alls med tanka på att han jobbar i över 12 timmar i sträck. Men Molly var uppe men han när han åt frukost och han reflekterade över att Molly var görvarm, och han kan inte känna feber och så med att ta handen på pannan som en annan kan.
 
Hur som helst så har jag och Molly kollat på tv hela morgonen. Ena stunden springer hon som en dåre med lära-gå-bilen fram och tillbaka, och andra stunden kryper hon upp i knät och lägger sig hos mig och kollar på Pippi. Hon är så söt, för hon tar tag i fingret på en så går hon mot dörren och säger "där!" och rycker i handtaget. Någon som vll gå ut tro?
Så ringde storasyster och fråga om vi ville följa med på en promenad och det passa ju görbra så tog tempen på henne innan vi gick och den stod på 39.3 stackarn. Men hon var så nöjd när vi kom ut så. Ville gunga lite på lekplatsen sen gick hon till sin vagnen och tog tag i snutten. Då ville hon vila lite i vagnen då.
 
Nu är vi hemma och Molly har legat och pratat lite i sängen innan hon somna så nu sitter jag här och installerar min iphone då mitt simkort har kommit. Wiiiiie!!!
 
Föresten... Nu har jag träffat våra nya grannar! Eller ja, Tessan träffa dom först, när jag gjorde mig och Molly i ordning stod hon och barnen nedanför så kom han ut och pratade, jättetrevligt verkligen! Ett äldre norskt par som brukar ha sina barnbarn och barnbarnsbarns ofta på besök så de är ju toppen! Då vet dom att de kan låta lite ibland. Nej så Tessan frågade hur stort dom har de inne hos sig och blir inbjudan för att kolla så Tessan följde med, verkligen görtrevligt. Annat att säga om de förra!

Well, hello there

I söndags fick jag nog angående min skithög till mobil och beställde faktiskt en Iphone 5. Mot en förhöjdmånads avgift för 250:- tyckte jag att de kommer det lätt vara värt! Så igår fick jag ett sms om att min älskling hade kommit. Tyvärr så hade jag ju självklart missat att man skall ha ett ännu mindre simkort än micro-sim, nano-sims eller vad det nu hette. Så jag fick ringa Telenor och beställa ett så det kommer väl i morgon eller så hoppas jag. Vill ju kunna använda mobilen typ igår.
 
Gjorde ju misstaget att byta från min iphone 4 till en HTC one X. Men en gång iphone - alltid iphone

Sjuk

I natt så gnällde Molly ovanligt mycket. Och klockan vara bara två. Hon brukar alltid protestera runt fem. Men så gick jag in till henne så låg och och fred & vände sig och man såg på henne att hon ville sova. Men när jag tog upp henne så var hon kokhet stackarn. Ingen tvekan om feber där inte.

Sen nu här på morgonen är hon fortfarande lite varm. Hon vägrar att ta tempen så får strunta i de men hon har feber. Det känner jag iallfall, så blir VAB för mig i dag och även i morgon. Daniel är själv ansvarig i morgon för alla sommararbetare så han behövs verkligen där så då får jobbet klara sig utan mig.
 
När jag ringde för att sjukanmäla Molly så fick jag reda på att en av hennes fröknar som JAG gillar bäst. Hon är lika gammal som mig och jag ser att det lyser om henne när alla barn kommer, och Molly gillar henne med. Vad jag har sett när jag lämnat henne så går hon bara till henne frivilligt när jag lämnar henne. Hur som helst så skall hon sluta. Så himla tråkigt! Hon började snyfta lite när hon berätta det. Hon ska börjar på en annan skola, så sa jag vilka lyckostar att dom får dig! Det blev hon verkligen glad för att jag sa, det hörde jag, så kom det lite mer snyftar.
 
Idag skall vi då bara vara hemma och sega. Är fint väder ute så blir väl att få rasta barnet lite, gå ut till garaget iallafall. Igår började jag grundmåla byrån förresten. Tror det kommer bli ganska bra. Bara grundfärger täcker ganska bra så!
 
 

Smörgåstårta

Idag har Daniels familj varit här på besök för att fira Daniel lite. Svärmor hade gjort en gudomligt god smörgåstårta som hon hade med sig som vi åt som middag då. Jag själv hade bakat eller ja, jag hade köpt färdiga tårtbottnar sen gjorde jag fyllningen och smetade på grädde och jordgubbar. Det var också god, Blev över från den så tänkte om jag kommer ihåg ta med lite till jobbet i morgon.
 
Sen gjorde ju jag tabben när Molly väl hade somnat lunch, då hade hon la sovit i kanske 20minuter sen var besöket här så då tänkte jag att vi flyttar över henne till hennes säng då vårt rum är precis utanför ytterdörren. Så hon inte faktiknar när dom brötar och har sig när dom kommer, men Mollan vaknar SÅKLART när jag flyttar över henne och somnar inte om igen. Så hon var lite grinig i slutet av kvällen här, så hon lades för sängen vid halv åtta. Men då tycker man ju att hon borde somna på stört efter så lite middagsvila men nej. Kvar i nio väcker Daniel mig, då har jag somnat på golvet bredvid Mollys säng. Hon sov också så det var ju huvudsaken. Men nu är jag helt seg, hoppas jag kommer kunna somna till kvällen nu bara. Jobb i morgon ju, 8-17:30 skall gå hemifrån klockan sju och lämna Mollan för dagis halv åtta, seeegt att gå... Jag måste skaffa mig en cykel så hon kan sitta där bak så de går fort. Måste måste! Men varför är alla cyklar så dyyyra för? Är ju bara en cykel?
 
 
 

Sänghimmel

Denna här sänghimmeln har jag velat ha till Molly lääänge. Men när vi väl varit på Ikea så har jag glömt bort det totalt. Och nu när jag väl kom ihåg de sist vi var där med lillasyster nej då var ju den såklart slut! Är la klassiskt att det ska just vara så!
 
Just nu håller jag på att slipa Mollys byråer som hon har i sitt rum. Skall strax gå ner i garaget och göra det sista på lådorna som jag först börjat med. Svärmor & far har förhoppningsvis med sig färg och sånt i morgon när det kommer på besök för att fira lite Daniel med kaffe och tårta.
Vi skall även byta säng för Molly snart. Vi vart ju på jakt efter en fin från Ikea. Men den vi kikade på sist var aldeles för låga kanter sen har vi inte hittat nån direkt. Men min kära kollega har en säng hemma som dom gjort lite ändringar med som vi skall få. Jag skall först få till att även den måla vit.
Det kommer bli så sött i Mollys rum så ni anar inte! Hoppas bara målningen blir bra!

Överbliven tårta

Idag har det minsan vart en stressig dag för mig. Jobb klockan åtta. Sen jobbade jag till halv fyra och var helt slut, var en hel del att göra nämligen. Och på lördagar är det alltid mycket i slutet om vi har kvar färsta skaldjur och så, och givetvis hade vi massaaa som vi måste packa ut så det tog sån tid! Men jag fick gå vid halv fyra så stanna min kollega kvar för att jag skulle på kalas till min kusin som fyllt 18år och hon skulle ha ett stort kalas idag klockan tre.
Så hem och snabbt ta en dusch ta på kläder och sen packa in Molly i bilen och brumma iväg till lokalen. Var jättetrevligt, träffade min mormor som jag inte sett på länge, fy skam, får inte gå sån lång tid igen för att ses. Man vet aldrig om man ses igen ju... Men iallafall och Molly var mest ute och sprang ner för backarna som gjorde oss svett för att hon skulle snubbla.
 
Sen vid en halv sex åkte vi hem igen och då fick jag med mig nästan en hel tårta av min absolut favorit som min gudmor bakar (min kusins mamma) Den är så jääävla god! Madeltårta av något slag. Alltså, den toppas alla tårtor! Det skall jag ha på mitt bröllop, det är en sak som är säker! Hon bakade en åt min på min student så då får hon allt baka ett par fler tills när jag gifter mig.
 
Har inga bilder idag att bju på tyvärr! Men det blev en hel del text iallafall! Jag skall försöka be Daniel föra över en video som han har på Molly som ni bara MÅSTE se. Den är så söt, och hon tar ju inte alls efter oss vuxna eller så, inte alls! 

5 år och grattis

Inatt kl 00:00 så förlovade jag och min sambo oss för fem år sen. Va tiden har gott fort! Är det änna inte på tiden att vi gifter oss nu då undrar ni. Jo. jag undrar detsamma ;) Men Daniel vill vänta på vad vet jag inte men vänta vill han :P Av mig fick han bara fem stora röda rosor. Firar la inte förlovningen så mycket. Och av Daniel fick jag ett fint halsband.
Idag fyller även sambon år. Hela 25år blir han idag. Börjar bli gammal om ni frågar mig, medan jag själv fyler bara 24år i december.
På vår och Dannes dag är det självklart regn. Jag är ledig och Daniel jobbar. Jag har ingen bil och inga regnkläder till Molly då dom ligger på dagis. Så blir en hemma dag idag tydligen!

Påslakan och egna kuddar

Visst var påslakandet fint som jag köpte på IKEA? Tycker det var supersött. På andra sidan är det rutigt så man kan vända på´tt om man känner för att idag är det en rutig dag ;)
Men vad säg som kuddarna? Fina? Klart dom är! Jag har sytt dom alldeles själv! Som jag slet med dom, men är ruggigt nöjd då. Man ser att det är en amatör som gjort dom men vem bryr sig? :)

IKEA

Tog en spontant tur till Ikea igår efter jobbet med Molly och lillasyster. Hon skulle köpa en byrå och lite annat så som lampa till rummet. Så jag passade på att köpa lite smått och gott jag med! Nytt täcke och kudde till Mollan, samt påslakan. Lite barngalgar till Mollys kläder. Sen köpte jag faktiskt en stor jävla lång LACK hylla. Nästan 2m var den. Den skall upp i Mollys rum. Det kommer bli så fint när jag fått i ordning allt med byrån som jag fortfarande inte fått tummen ur att måla!
 
Maten står på spisen och kokas just nu. Kokt potatis och kokt lax med romsås blir det idag. En av Mollans favoriter. Är så hungrig så jag vet inte vad!

Seg söndag

Somnade inte förens halv två inatt och var inte lätt att få mig pigg i morse. Men efter ett två tre timmar av snooze så vakna jag till och då gick vi ner till ett dagis som finns nedanför oss för att leka på lekplatsen. Var meningen att vi skulle åka till Färingen idag bara jag och Molly då Danne jobbar, men han försov sig i morse och var tvungen att ta bilen till jobbet. Här är min fina dotter som har ett nytt linne son hon fått av farmor och farfar. egentligen är det ett pyjamasset med ett par gråa shorts till men vi använder de till vardags istället. Det var ju så fint!

BildBOMB

I tisdags var vi ju på student till Molly farbror Mathias som sagt var. Hade verkligen tur med vädret. Det var soligt och skön värme, dock blåste det en hel del men det var inte regn! Det skall man vara glad för.
Daniel skjutsade in studenten till skolan medan vi andra gjorde oss i ordning och grejade det sista inför kalaset. Sen tröck vi oss alla in i bilarna och åkte in mot centrala Göteborg. Molly somna på vägen så klart så hon sov till och med i vagnen när vi lyfte över henne men hon vaknade lagom tills utsläppet.
Grattis grattis, hängde på alla blommor och gosedjur som man gör. Han fick även runt halsen en datormus och ett tangentbord. Inte alla otympligt.
 
Sen hem när vi småbörjade lite med snittar då alla var vrålhungriga, samt lite fotografier med alla tillsammans med studenten. Sen kom resten av släktet, då blev det god plockmat, gott att dricka. Öppna presenter och sen tårta och kaffe. Tror opch hoppas att han var nöjd med sitt firande. Det hade iallafall jag varit. Vi andra hade det väldigt trevligt iallafall. Specielt Molly hade et roligt då hon hittade en kompis. Vad blir de...? Hennes tremänning? Daniels kusins barn, Alva 3år. Molly sprang efter henne och skratta och skrek. Har aldrig sett henne leka så med någon annan förut faktiskt. Är ju i och för sig inte med på dagis och ser där men kul att dom hittade varndra som är släkt och allt.
 
Här kommer en grym bildbomb!
 


Snart hemgång

Står på jobbet och tar mig lite break. Vill hem och kolla på alla fina bilder vi tog igår på studenten. Hoppas det blev några Okej-bilder på lilla mig och Mollan. Idag vart jag lite kluven om jag skulle lämna Molly på dagis eller inte. Hon var jättesnorig och hostig. Ingen feber och pigg och glad. Så slog en pling till dagiset och rådfrågade dom. Så lämnade henne och var standby hela dagen tills Daniel skulle slutat. Men de har gått bra för ingen ringde som tur va. Hatar när det blir en sån knepig sits om att skicka iväg henne eller inte. Bruka fråga min storasyster eller Alex om råd annars men det var så tidigt på morgonen så vågade inte ringa. Men snart slutar jag då skall jag hem och kika samt sätta in bilder i fotoalbum som jag fått beställt äntligen!

Hämtad

I söndags så blev jag och Molly hämtade av Zara som kom ändå från Göteborg för att hämta oss så vi kunde få ha en dag extra med dom. Vi var inte i Göteborg förens halv nio och sen vi satte vår fot där har vi inte varit sysslolösa. Jag har gjort en studentskylt, ett stort kollage, hjälpt till med maten, gjort fat med mat, blåst ballonger tills jag vart helt blå i nyllet. Fullt ös hela tiden. Har äntligen fått mitt hår färgat också så jag kan se ut som människa igen på studenten i morgon. Molly sov nere hos Zara igår natt. Det var guld värt. Var så utvilad till tusen. Tack. Nu ligger jag i soffan efter lite kvällsfika. Snart kommer Daniel från Göteborg, men lär somna innan. Men i morgon är de student. Pigg och alerta ska vi va då. Tidig morgon!

2 juni

Shoppade lite till Monstret i fredags innan jag började jobba. Blev tre lätta klänningar som hon kan ha med ett par leggings under eller utan :) Perfekt till dagis om inte annat!

Miniconverse

Har haft två fullt-ös-på-jobbet-dagar fredag och lördag. Så är helt slut nu. Skall strax inta sovläge hade jag tänkt. Idag är det redan förste juni. Hur snabbt har inte denna vår gått?Om exakt en månad går jag på semester. I tre veckor skall jag och Molly vara hemma och njuta av vår ledighet tillsammans. Vi skall åka till Kålmorden iallafall sen blir det nog vara UTE och njuta av all sol vi kommer få(!!!) Det vill jag tro iallafall.
Sen när min semester är slut går Daniel in på sin semester i två veckor och myser med Molly. Så slipper hon va på ett annan dagis när vårt dagis har sommarstängt.
 
Jag rensade Mollys garderob i torsdags när jag var ledig, alla små kläder skall upp på vinden. Så hitta jag detta små söta Converse som hon har. Dom fick lova att stannan här nere, dom skall hängas upp på en krog på väggen i hennes rum.




RSS 2.0