Damn!

Känner att jag klätt Molly med högsta känslan för stil idag, eller vad säger ni?
 
Haft en bra dag med Agnes och Cecilia. Barnen sov middag gott på var sitt håll. Cecilia i sin vagn och Molly i min säng och båda somna på ett par minuter så då satte vi oss mammor och tjöta lite.
Tog en tur ner på stan där det blåste STORM! Shit eller, tog varsin kaffe i vanlig ordning så fick lite varmt i kroppen och barnen åt smörgåsar.
 
I morgon lämnar jag Molly halv nio för att jobba nio till halv sju. Blev tillfrågad om att jobba stängning och då ställer älskade svärmor och svärfar upp och åker hit och hämta upp Molly vid halv tre och tar hem henne så vi får jobba tills kväll. Passar bra både för dom och för oss. Jag är ledig både onsdag och torsdag denna vecka. Onsdag är ju röd dag. Blir en slapp vecka för Mollan denna vecka, tur att den infaller på hennes långa vecka på dagis!

Pjamasflickan

Molly har blivit en liten bebis igen med den hela pjamasen som täcker även fötterna. Så söt. Min stora lilla bebis.
 
Idag kommer Agnes och Cecilia hit en sväng då vi ska leka. Regnet har kommit hit idag igen så får bli en inne dag idag tror jag nog bestämt. Lika mysigt de då :)

En lördag

Tjuo minuter efter det senaste blogginlägget jag skrev i morse var vi ute påklädda och redo för staden. Molly protesterar numera heller inte för att åka vagn, hon gillar väl den såppas? Hon kommer ju mer ner till marken än den andra. Måste väl vara något sånt!
 
Första stoppet var på lekplatsen vid vattnet. Superkul tyckte Mollan, åka rutschkanan var helt klart det roligaste. Asgarva när hon åkte ner. Sen gunga lite på nån bräda, titta på alla vovvar som gick förbi.
 
Nästa var Coop, hälsa på gudmor som vi träffade på redan vid entren, käka lite banan och vindruva, gosa lite. Sen bort mot fiskhörnan och lämna av henne för ett toalettbesök för morsan. kul att vara med fisktanten Helené som agerade barnvakt under de hela 3 minuterna.
 
Ringde sen lillmoster och frågade om hon ville gå med oss en sväng. JA! Så vi gick mot Backlunds och besökte vår kusin Maritha som jobbade så vi köpte med oss latte, vinebröd och en smörgås och Molly.
Satt och mumsade på det på bryggan i solen en bra stund. Bara njöt av att vara ledig och ha soooool!
 
Sen gick vi och kollade lite i affärer. Fick köpt en pyjamas till Molly som var på rean som fungerar tillsvidare då nästan alla hennes är försmå. Sen ett par foppatofflor, mockasiner och en klänning.
På vägen hem somna Molly gott i sin vagn och sov där i någon timma bara men det gick bra ändå hela dagen.
 
Klockan fem serverades middag av mig och lillmoster. vi grillade lax, sparris och champinjoner och till de hade vi kokt potatis och grymt god kall sås som svärmor tipsa om. Proppmätt till tusen? You bet!
 
Nu sover hjärtat och jag håller på och återställer allt i min telefonjävel. Får se om den bli bättre. Blir galen på den, skickar gamla sms hur som helst till folk. Sätter på högtalarfunktionen bara så där och blir helt svart och går inte att göra något. Älskade iPhone, snart kommer jag tillbaka till dig, måste överala min sambo först, vilket kan ta ett bra tag...
 
Ursäkta för urtråkiga mobilbilder, men bättre än inga alls :)

Små saker

Detta är de små saker som uppskattas när man känner sig inte helt okej. Daniel fick med sig en fin blomma igår från dagis som Molly fårr hjälp med att göra av fröknarna.
Hjärtat från alla hjärtansdag som hon gjorde hänger fortfarande i vårt fönster dock har påskkycklingen fått åka upp på vinden men den tas fram nästa påsk!
 
Halv fyra vaknade Molly, och Daniel erbjöd sig själv att ta henne trots att jag inte jobbar idag, vet inte riktigt vad som hände där men Tack, när jag sen vaknade helt jag och Molly vid sju vart jag superpigg! Så skönt!
Nu håller vi på och gör oss i ordning, skall ut på stan en sväng, leka lite på lekplatsen och bara mysa. Låta Daniel sova. Hade hoppats på sol idag så vi kunde grilla för första gången här hemma men är mulet och regnet kommer garanterat snart. Happ happ! Nej nu skall vi bortsta våra tänder. Trevlig helg!

Tidig morgon

Klockan sex i morse var barnet pigg och ville upp. NEEJ! jag lyckades på något sätt hålla kvar henne med videoklipp till halv åtta sen vart de omöjligt.Så jag har hunnit med och dammat, plockat undan och damsugit. Molly stackarn måste ha stora men sen då jag råkade damsuga upp hennes snuttefilt för hon skrek å grät längst bort i ena hörnet tillsammans med nappen och snutten. Sitter ute just nu på altanen med en kopp thé och kikar på när fröken leker. Och det är så skönt att kunna gå in och hämta något och slippa dra med Molly in då altanen inte vart säker men nu så! Sen ska vi gå för ett pass dagis och ett pass jobb. Hade gott kunnat slippa de idag!

Massa fint!

Åh alla dessa klänningar och tunikor till Molly är jag bara förälskad i. Ge mig sommar nu!!!

Ny vagn

Vi har blivit med vagn idag. En ny Emmaljunga spider. Är görnöjd. Nu åker den gamla tunga Brion på vinden.

Mobilblogga

Nu har svärmor och Zara åkt hem för den här gången. Vi lyxade till det och åt hämt pizza idag till middag. Ingen hade ork eller lust till att laga mat.Innan dom kom var jag med lillsyster. Vi åt frukost på kaffekompaniet, gick inom Apoteket och köpte test, då alla trött jag vart gravid då jag mått så dåligt - negativt. Tack och lov för det! vi köpte jord och blommor som vi planterade tillsammans med lilla Molly. Blev så fint så! Älskar penséer!

Ut på tur

 
Haft en mysig liten stund idag hela familjen. Vi tog med oss festis och ett par bullar och satte oss i bilen och åkte till Färingen. Där kastade vi stenar i vattnet och byggde sandslott.
Men att fika var då inte något roligt. Ta ett par klunkar festis sen dumpa bullen för att i stället kasta stenar. Är det verkligen min dotter?
Supermysigt hade vi det iallafall och pöttesur och arg var hon när vi åkte hemåt igen.
 
I morgon vankas det besök från Göteborg, svärmor och Zara kommer hit och skall besöka oss :)

Uteplats

På vår balkong på baksidan köpte vi förra året ett matstolsett på IKEA som vart rena fyndet. Tror vi gav strax under tusenlappen för de och sär supernöjda med dom fortfarande. Dock börjar färgen lossa men och andra sidan vart vi lata i vintras och lät de stå ute utan överdrag hela tiden så får skylla oss själva. Men nu skall vi även inhandla mjuka dynor och jag skall handla blommor och annat. Här har ni möblerna (gammal bild)

Nu till vårt lilla dilemma här hemma, vid vår entre har vi ju också en balkong, är ju en trappa upp till oss. Daniel har snickrat och målat en egen grind som strax skall upp. Men jag skulle vilja ha möbler eler något även där när förmiddagsolen är. Kunna sitta där ute och äta frukost och lunch :) Båda balkongerna är nästan lika små, och man kan inte ha samma matsett som denna för det blir alldeles för trångt!
Vill heller inte lägga ut så mycket pengar på det, samt inte fjantiga caféstolar som vinglar så fort man går förbi.
Någon som har förslag?
 
Kolla vilken söt Molly som låg i samma mapp som bordet. Bild tagen i juni 2012

Smörgåsarna i ugnen

Nu står våra varma smörgåsar i ugnen, strax klara. Skall bli gott med lite mat efter en jobbdag. Har mått illa idag med. Nästan hela dagen till och med, att det inte kan ge med sig snart? Skönt att jag fick ha bilen idag då Daniel blev ledig och var hemma med Molly medan jag stack iväg och tjäna lite pengar. På tal om pengar, denna månad är riktigt roligt, får en otroligt bra lön trots att jag har en VABdag.
Har jag fått lite roliga nyheter idag som jag längtar så till. Äntligen!
 
Nej nu skall jag ta ut smörgåsarna, blir ett par tuggor sen hoppar jag ner i badet igen ♥

Shopping och magont

I morse när jag vaknade mådde jag såå dåligt, ont i magen och mådde illa. Var längesen jag mådde så illa. Illamående from hell it was. I med lite hallonkräm i magen i hopp om att det skulle blir bättre men blev inte så bra. Så fick bita ihop.
Vi tog på oss kläder och gav oss ut till bilen i regnkläder då det regnade härligt!  Blev lite bättre när jag fått luft med men magonten försvann inte och sitter kvar än. Usch.
Men iallfall så köpte vi skor till Molly, och hon är då inte lätt att ha med och göra; skrek och sprang iväg ut ur butiken, vart helt svett när vi gick där ifrån.
 
Men sen åkte vi vidare till Lindex köpte överdragsbyxor, där inne var hon lite lugnare, hon behövde ju inte prova något där. Blev inget köp av blommor på¨Växtriket idag, dels tappa jag suget när det var så tråkigt väder och dels för att jag mådde piss. Efter vi kom hem från alla våra ärenden vart jag helt slut och kunde knapt bära lilla :(
 
Men nu sitter vi här hemma efter haft besök av Bella samt vart och hälsat på mor & far på en kopp thé. Snart är det läggdags för Mollan och jag skall vänta på Daniel skall komma hem när det nu blir, tills dess skall jag borra ner mig i soffan med en stoooor kopp thé i detta mysvädret och kolla på något dåligt på TV!
 
Ett par redan använda gummistövlar som fick drunkna i massa vattenpölar här på parkeringen
 
Grymma vårskor. Skall nog även dit på söndag och köpa ett par vårskor till då de har 20%

Planer

Igår fick jag ett ryck och gav mig ut och sprang när de småduggade lite. Sprang en minirunda då jag inte har bästa kondisen men fy sjutton för grodor/paddor det var där! 15 stycken räknade jag dom till, och fy sjutton va äckligt. Livrädd? JA! Iallafall så när jag kom hem mätte jag sträckan jag sprungit och det var 1,4km :) Kände mig så duktig.
Känner mig ännu duktigare idag då jag följde med Bella ut till spåret efter jobbet. Blött var det men jag spran hela 2km! Aldrig sprungit så långt förr, enklapp på axeln till mig.
 
I morgon är jag ledig och då har jag lite planer för vad vi skall hitta på. Tror Bella ville följa med om vi har turen med oss
 
» Mäta Mollys fötter och ev. köpa vårskor samt stövlar
» Köpa överdragsbyxor
» Köpa blommor och planera ute
» Köpa jordgubbsplantor om de finns!
 

Ensam på jobbet

Både igår och idag jobbar jag själv, med avlösning för rast och eventuellt kisspaus. Är så ensamt!Molly har inte spytt något mer sen dagiset igår, inte eller från andra änden. Pigg som bara den och äter med god aptit. Ringde dagis och förvarna dom att vi kommer i morse men dom ville inte att hon skulle komma? Det kan ju va magsjuka, man vet aldrig. Men alltså dagisfröken berätta att Molly hade haft fingrarna i halsen sen några sekunder efter spytt upp mellanmålet som just hade intagits. Det kallar jag ju inte att de kan vars magsjuka men, är bara att respektera!Molly har nästan alltid haft fingrarna i munnen och pillat, fått kräkreflexer, dock aldrig spytt av de men nu fick hon la ner dom längre och spydde.Så de va ju bara att ringa hem Daniel som var lagom glad att få åka från jobb så jag gick gå till jobbet. I morgon är jag ledig och Danne är eventuellt ledig fredag så Molly fick inte gå många dagar på dagis denna veckan inte!

Hämta hem från dagis

Idag när jag jobbade så ringde det i mobilen - Dagis. Åhnej, Molly hade spytt i hallen när de var på väg ut. Kunde varit någon hon satt i halsen, de visste inte men de ville vara på säkra sidan och att jag då skulle hämta henne. Egentligen är det Daniels vecka att gå ifrån jobb men jag skulle ju sluta om en 1½ timma så då kunde jag lika gärna hämta henne. Hon var pigg som en piggelin när jag kom, var ute och lekte i sandlådan och var så glad när jag kom så.
 
Så nu hoppas jag att det inte kommer något mer så vi slipper detta elände, jag som hade tänkt åka och mäta Mollys fötter, köpte lite vårskor och ett par gummistövlar till samt fleecebyxor. Men det blev ingenting med det!
Jaja, sånt som händer. Nu sitter älsklingen och kollar på I drömmarnas trädgård. De tog ju bort avsnitten som var på svenska på SVTplay som var super bra att starta. Men nu får vi ta youtube som bara finns på engelska. Så är ute och raggar avsnitt på svenska istället som man kan bränna!

Directly from London, U.K

 
När min söta rara lillasyster kom hem från London hade hon med sig presenter till oss. Tyvärr bara EN present till mig :O Skall ta mig ett rejält snack med henne sen angående det.
Men iallafall så fick Molly en supersöt sommarklänning, samt en t-shirt med One Direction på.
Och till huvudpersonen själv fick jag ett linne med Justin Bieber på. Dock liiiiiiite lite för liten men kan växa i den senare. För de som är intresserade och för anteckningar kan jag berätta att jag inte direkt är ett fan av Bieber. Gillar väl kanske två-tre låtar han gjort. Men Daniel bokstavligt talat HATAR honom så då bär jag mer än gärna denna tröja :)

Vårskor

 
Trots att det regnar ute, blåser och är allmänt tråkigt ute har jag börjat smått gå på jakt efter vårkor till Molly. Men vilka skall man välja till henne? Skall man köra på Kavat eller kan man köra på ett annant märke som t.ex addidas? Är det lika bra för små fossingar som Kavat är?
Dessa var mina två favoriter som jag hittade inne på Ellos nu när jag fönstershoppade lite. Absoluta favoriten var Addidasen.
 
Idag har jag varit med om en sån klassisk män-ser-inte-eller-vill-inte-se. Daniel började jobbet klockan nio idag och hade Molly uppe med sig på morgonen medan jag låg och halv snoozade. Hör att Molly börja skrika för att hon börjar bajsa. Sen vart hon klar med det. Hon följer med Daniel till dörren och han stänger och låser och Molly står kvar och jag går upp med en gång och ser att hennes bajs runnit ner längs hela benet (hon har bara blöja och t-shirt på sig) och det ligger bajs på golvet. HUR I HELA FRIDENS NAMN kan man missa något sådant?
Så i med Molly i badet och fram med skurhinken. Rolig dag att starta morgonen med vill jag lova!
 
Idag skulle jag vilja ha en innedag bara ta det lungt här hemma i regnet, men vi skall till Melvin vid halv fyra och passa han i drygt två timmar. Hur nu det skall gå. Han är så mammig nu så det är inte sant. Men hoppas att de går lite bättre idag när vi är hemma hos dom än förra gången då han grini nonstop :P

Minea 3år

 
Har haft en superduper mysig dag hemma hos storasyster med familj. När vi kom dit var redan min mormor och min ena morbror där strax därefter kom mamma, pappa och lillasyster.
Molly var lite blyg men det släppte efter ett tag. Det bjöds på kaffe och god gräddtårta. Till småbarnen (Melvin och Molly) serverades konserverad persika, men det gick inte hem hos Mollan, självklart skulle hon få tårta! Vi var ju på ett kalas!
 
När alla hade åkt hem stannade vi kvar och Bella så vi gick allihopa ut och flög Mineas drake som hon fått av oss. Shit va kul de var! Och så högt den flög! Det var ju görkul, skall nästan köpa en själv ;)
Sen så hoppade vi studsmatta med alla barnen. Jag kan säga såhär; att Molly kommer somna gott ikväll iallafall för jösses som hon har strungit och lekt och haft sig. Härligt att se! Trots att det var blött igräter, lite småkyligt så har det varit en kanondag!
 
Nu har vi intagit myset här hemma. Molly sitter i fotöljen och ser lite på barnprogram och jag passar på och bloggar, Daniel har fortfarande inte kommit hem från jobbet. Attans, jag som tänkt åka snabbt till Norby innan de stänger utan Molly för att kika på album med Bellan.
 

Mensvärk

Igår och hela min familj till Norge och hämtade hem lillasyster. Vi hade de massa mysigt med skaldjur och såklart flera avsnitt av friends. Idag mår jag dock sämre, har mensvärk delux. Har inte haft en sån stark värk sedan innan jag satte in spiralen. Hoppas inget är på tok bara. Söndag idag och Daniel jobba i nästan vanlig daglig ordning. Jag och Molly ska på kalas till Minea som fyllde tre år i måndags :)Just nu ligger jag på golvet i Mollys rum och mumsar på lite choklad (alla vet ju att de hjälper) samt har en varm vetekudde på magen ♥ Molly är snäll och leker faktisk själv just nu, kanske känner på sig att jag mår dåligt?

Ge tillbaka

 
Till veckan skall jag traska iväg till sjukhuset och anmäla mig som blodgivare. Jag fick blod när jag var illa ute och det är jag evigt tacksam för. Nu är det min tur att ge tillbaka.

Victory!

Idag när jag stod och jobbade smög vår ordförande som vi har här i området och sa "Nu har dom sålt lägenheten!" Vilken lycka! Äntligen blir vi av med dom jädra klagande och bittra grannarna vi har under oss! Hoppas hoppas att det kommer ett par normala som flyttar in, gärna med barn i Mollans ålder!

På lördag händer det

Klockan 16:55 skall jag stå på Rygge flygplats, Norge för att ta emot världens bästa lillasyster som äntligen kommer hem till oss. När jag släppt av henne hemma skall jag göra i ordning inför vårt lördagsmys med massa färska räkor och kräftor och gott bröd och annat gottit. Åh vad jag längtar ♥

Ny rätt

Förutom min lax i ugn-rätt så tror jag nästan att jag har fått en ny till nationalrätt ala Josefine. Hel kyckling. Är ju grymt gott och grymt enkelt att göra. Känns som jag blir bättre och bättre för varje gång jag gör den och alla gillar den som har ätit hos oss.
Daniel tycker dock det är jobbigt att äta de för det är så pilligt med den hela kycklingen för att skära ut köttet. Men hallå det är ju nästan det som är hela tjusningen tycker jag :)
 
» Tina upp en hel kyckling.
» I med smör i en stor gryta
» Stek kyklingen så den får färg på alla sidor.
» Häll på med vatten.
» Hacka morötter och lök och häll i grytan + hönsbuljong.
» Sätt på lock och låt koka i ett tag.
» Skala och kocka potatisar.
» Känn sen på morötterna om de är mjuka, ta åt sidan.
» Skär i kycklingen och se om den är klar, ta åt sidan.
» I med lite vad du känner för, jag tog lite matgrädde som vi hade kvar samt mjölk.
» Red den så den blir lite tjockare och ha i lite soya för färg.
» Lägg i allt sen igen och låt de gotta till sig i såsen.
 
ÄT OCH NJUT! Allt som allt för mig tog idan ca 1timma men då vart jag inne och stoppade om Molly som låg och sov middag

Instaweek

Förra veckan togs det inte så mycket bilder. Så fick bli bara dessa :)

Vagn

Har hittat en vagn på blocket som jag blivit kär i. Svart klädsel och limegrön detalj.
Vart lite sisådär att köpa beg. men känner att lägga ut 6000:- IGEN på en vagn
orkar jag inte. De pengar har vi mer till annat på gång. Men denna söta! Visade
Daniel den som sa: Mh. Och fortsatte med sitt. Haha, typiskt han. Men visst var den fräck?

Bullmamma

Bakar bullar för fullt här hemma och tro det eller ej men dom blir faktiskt riktigt bra! Bakar  vanilj istället för kanel. Skulle vart liiiite mer vanilj nästa gång. Såklart tog vaniljsockret slut och pärlsockret redan var typ slut men det gick ändå!
 
I morgon skall vi hem till systeryster igen för bus och lek. Lämnar sedan kvar Molly för att åka iväg på ett möte med banken. Sen lånar jag med mig hennes bakmaskin hem för att det skall gå lättare. Då skall jag göra ännu mer vaniljbullar och även med kanel! Detta var ju kul när det blir gott ju!

Studsmatta

Vi hade en playdate hos storasyster i morse. Vi var där redan nio och då gick familjen fortfarande i pyjamasen. Jag klädde på Minea kläderna i samma färger som Molly. Så tog Minea Mollys hand och sa: Titta! Vi är tvillingar!
 
Dom monterade upp en studsmatta igår. Minea fick den i 3års present då hon fyller år i morgon. Alla barnen älskade den. Melvin blev dock lite tjé på'tt ganska snappt och velade om att vara där och inte. Medan Molly studsa omkring för fulla muggar.
 
Sen vart det dags för de vuxna att hoppa. Ner med alla ungar sen in med mig och Tessan och jösses vilka höjder vi kom upp i! Melvin och Molly stod nedanför och störtgrina och Minea skrek; JAG VILL OCKSÅ HOPPAAAAAAAA!! JAG VILL OCKSÅÅÅÅ! Haha!
 
Nu har vi precis kommit hem, Molly fått en smootihe och kollar på Pippi Långstrump den teckande i sin fotölj med napp och snutte. Nu blir de lite sova för damen
 


Ebba & Molly

Fick ett par bilder av Alexandra som hon tog när hon hämtade Molly på dagis. Fick sitta bak på cykelkärran tillsammans med Ebba ♥

Lekt

 
Idag har det varit en toppen dag! Solen har skint hela dagen verkligen. Vart varmt och skönt. Känns verkligen att våren är här nu!
Först idag redan vid halv tio träffade jag Molly och mamma/mormor, gick en sväng på stan. Blev bjuden på frukost sen följde vi med henne hem för att kolla på nya soffan i lägenheten.
 
Sen gick vi till Konsum och träffade Agnes och Cecilia som följde med oss hem en sväng. Vi bjöd på goood, alltså jäkligt god mat. Hel kyckling med sås och kokt potatis, lök och morötter. Nomnom!
 
Gick en till promenad och tog en kaffe i solen och säga hejdå till sällskapen för att sen kila in på Konsum IGEN för att köpa blöjor. Träffade Alex som gav oss svar på det hela som vi undrat så; Molly sover så jäkla dåligt om nätterna nu. Vaknar upp och skriker rätt ut, ålar sig, kommer inte till ro. Jättejobbigt. Men HEJ TÄNDER! Minst två tänder iallafall, tycktes att de skymtades en till men Molly ville inte visa oss. Lite roligt då det är Alex som upptäcker vår dotters tänder.
 
 

Instaweek


Instaweek


En vän ♥

Alexandra, min vän, min typ arbetskollega, Mollys gudmor ringde till mig på jobbet förut idag och hade läst mitt förra inlägg om att Molly ska gå länge på dagis i morgon så erbjöd hon sig att hämta henne efter hon slutat klockan 3. Hon ska hämta sin dotter först och sen cyckeln så ska Molly få åka cykel tillbaka. Tack snälla älskade du! ♥
 
Hon följde med mig idag när jag hämtade Molly så hon vet vart man går in och så. Molly var ute och lekte när vi kom och var så trött söten. Men inte ville sova när vi kom hem. Så hon satte sig i sin nya fotölj och fick kolla på I drömmarnas trädgård medans jag lagade maten. Kokt lax med potatis och romsås. Mums
 
 

Tisdag

Kvart i tolv är klockan och jag är på jobbet och tjänar pengar. Molly hostar en del nu, eller det kommer i omgångar, ibland hostar hon inte förens på kvällen så hon fick gå på dagis ändå idag, dom ringer om dom tycker hon skall hem ju.Slutar halv fem idag och efteråt skall vi bara hem och laga någon mat, slappa. I morgon blir en lång dag för lillan. Nu kan inte farmor och faster hämta henne på onsdagar längre så hon går 9-18:30 i morgon då. så är bäst att vila upp henne i morgon blir full rulle igen!Nej, dags att återgå till jobbet. Puss & Kram

Väska

I lördags så var jag och Ajka på Nordby en sväng, det var vi och alla norskar. Då var vi ändå där runt halv fem. Är inte folk hemma och firar påsk då undrar jag? Iallfall så fick jag med mig en väska hem. Har länge behövt en ny lite större västa och nu hittade jag en. Först vart jag lite sisådär angående nitarna. Men nej, nu älskar jag den totalt, är helnöjd med den! Hittade den på Lindex för 299:-!
Är lika nöjd med min keps som jag även köpte på Sportshopen. Min keps har jag haft i ett par tre år och var dags för att byta ut, så fick bli en helsvart denna gång. Endast 149:- fick jag ge för den.




RSS 2.0