Snabb bloggning


Sitter hemma hos storasyster och agerar barnvakt medan barnen sover. Marcus är på möte och Tessan är och tränar så då passar jag på att få lite egentid och kolla på Big Bang Theory. 

I morgon ska jag jobba hela dagen sen skall jag bänka mig framför tv och kolla på det nya avsnittet av Greys Anatomy. Grymmaste serien ever faktiskt. Någon mer som ser den? :)

Badskräck, feber, spya, mys

Vilken helg. Molly har börjat med att HATA bada. Har ingen aning om vad som har hänt verkligen. Hon gallskriker så fort hon vet att hon skall bada. Hon vill kliva ur med en gång och det ör inte kul alls. Jag satte badandet på farmor Lena och faster Zara när dom var här i onsdags och hämtade Molly, ihop om att hon skulle kunna bada då. Men det hade var kalabalik då med :(

I lördags när jag kom hem var Molly röd om kinderna och allmänt slapp så kände på henne och japp. Feber. Nu är första g¨nge hon är sjuk sen i somras. Så det är ändå okej. Men jag tänkte vi skulle bada i svalt vatten för att svalka av henne lite. Det tog sin tid men tillslut gick hon med på att bada när jag badade med henne en stund, själv höll jag nästan på att frysa av det svalna vatten, men Molly gilla det. Sen så började hon dricka badvatten. Inte bra, som resultera i nästa händelse den kvällen.
Molly hade precis lagt sig så skulle jag gå in och ta ett kort på henne. Då kommer vällingen upp... Hon blev så ledsen! Så det var bara in i badet och skölja av sig igen. Pappa bytte lakan och ordnade där så tog jag han om Mollan. "SOOOOVA! SOOOOVA!" vid detta läge var hon så trött hjärtat.
 
Tack och lov har inget kommit mer så det berodde på drickandet av badvattnet som hände en annan gång.
I söndags så började Molly må bättre. Inte lika varm alls och tog en powernap på 4(!!!) timmar och vaknade klockan fem. Attans, men det fick gå. Hon hade sovit dåligt natten innan. Men när klockan var sju så åkte jag hem till storasyster och fick lioe kvalitetstid med henne. Vi hyrde film, hon hade ordnat en mindre ostbricka, vi hade lite chips, hon hade bakat färskt bröd. Jag skojar alltid med henne att dom har alltid allting i fullkorn, skall vara så nyttigt som möjligt men shit eller, detta brödet... Jag gillar inte superfullkorn annars men detta, tror det är det godaste brödet jag någonsin smakat?! Jag fick faktiskt med mig en hel limpa hem Så tack storasyster. Sitter just och mumsar på en bit med massa smör och en kopp thé medans lillan kollar på sott älskade "lala-poh!" vilket är Teletubbies.
I och med att Molly vaknade klockan fem så var hon fortfarande vaken när jag kom hem från syster vid halv tio, sen somnade hon inte förens kanske halv elva. Vaknade två gånger i natt, sista gången tog jag med henne in till oss så hon fick sova där och gav mamma en sovmorgon till 08:30 Tack hjärtat! p.s ingen feber alls idag!
 
Här är det gudomliga brödet. Älskar det! Även Danne som vill jag skulle lära mig baka det.
Men tycker syster gjorde det så bra så hon kan ju fortsättta :D


Denna dag

Jag skall säga utan att skämmas att jag längtar tills Daniel kommer hem så jag kan komma ifrån här hemma lite. Molly har inte gjort annat än att gnällt. Det hela började igår när vi kom hem från jobbet så var Mollys farmor, faster och farbror här och passade Molly. Hon satt och tuggade på sina fingrar då kom vi fram till att det måste vara tänder som är på gång.
 
Och tur var väl det att vi såg det igår för inatt har jag aldrig sett henne som hon var. Hon skrek, slängde huvudet, tuggade och slet i nappen, slogs, drog i håret tillslut tog hon emot vällingen jag gjort till henne sen så fick hon sova i vår säng restan av natten. Sen när hon vaknade på morgonen har det vart gnäll nonstop. Gick ut en sväng på eftermiddagen såklart då det regnade som mest. Men vi kom oss ut iallafall. Nu har vi precis ätit middag och nu står Pettsson och Findus på TV och Molly sneglar lite medans hon hoppas i soffan, så jag passar på att blogga lite.
 
Jag var ju hos tandläkaren. Inga hål alls?! Dock var det ett som var påväg till att bli hål så är tvungen att sköta det noga så kan det stanna upp. Men hur skönt var inte det? Jag slapp laga, slapp bli rånad på massa tusenlappar nu i jul och allt. Det känns bra nu. Känns väldigt bra faktiskt! Trots Molly har sina tänder som bråkar.
 
Mina glasögon har också kommit serrni. Ser mycket bra med dom. Var väldigt skillnad! Så är glad att dom har kommit så jag kan köra och inte störas av ljus och annat när jag bland annat kör bil.
Jag skall faktiskt höra med min Storasyster om jag får komma bort till dom lite ikväll och kolla på någon film eller något bara för att komma iväg lite... Imorgon är Molly och Daniel lediga medan jag jobbar både fredag och lördag.
 
 

Farsdag

Firade ni farsdag igår tro? Vi gjorde inte så stor deal av de. Vi lagade god mat av potatisgratäng, kött, sparris, halloumi, pepparsås och vanlig grönsallad. Så jädrans gott. Lite minne av sommaren där. Men lillan och jag åt skälv för Daniel blev 1,5 timma sen så han fick äta själv, både jag och killen var vrålhungriga!

Sen fick pappan paket som var två whiskeyglas i som han blev jätteglad för. Det var våran farsdag. Inget speciellt firande dvs. 
I morse vaknade... Eller i morse kanske är dumt och sägs, inatt halv 4 vaknade molly så hon fick ny blöja och välling. Sen vid 6 vaknade hon och då hade hon kissat i sängen. Blöjan hade glidit av. Suck.... Bra start!

Nu kanske vintern är på väg!? Är -4 ute och massa frost. Blir att inviga vinteroverall idag kanske om det kalla håller sig under dagen. 
Ikväll skall jag till tandläkaren för att undersöka mina hål som jag har :( Molly får åka till Alex och Ebba och leka där tills jag är klar. Daniel har börjat med tider som 12-21 på måndagar än så länge som tur är! Hoppas de endast blir på måndagar annars blir det problem! 





Nu kan du komma

 
Utanför våra fönster här i Strömstad öser regnet ner. Känner inte så stor lust alls för att gå ut och gå till Öppna hitta på något för fem öre. Sen blir jag bara värre och värre med min förkyldning så kanske lika bra att stanna hemma så jag inte smittar ner alla småttingar där. Molly däremot har fortfarande inte blivit sjuk än! Peppar peppar igen. Det är helt fantastiskt. Nu när både jag och Daniel är förkylda så dröjer det nog inte länge tills hon också blir det. Men asså hon har inte varit sjuk sen hon började på dagis i somras. Det är 13 veckor sen, mer än 3 månader sen. Helt sjukt! Både jag och Daniel har väldigt bra imunförsvar och bilr väldigt sällan sjuka så.
 
Men nu tycker jag allt att snön får ta och komma. Vi vill ha massa snö så vi kan åka pulka jag och Molly. Detta år är hon ju lite mer "med". Förra året satt hon rakt upp och ner i pulkan när vi drog henne runt garaget här på hennes födelsedag, tror jag att det var... Men nu kommer hon uppskatta det hela mer. Men det behövs ju snö till att göra det.
Vi har börjat lyssna på julmusik nu med. Det är okej nu när vi är inne i November måndag. Så himlans mysigt. Nej nu skall jag återgå till min lilla skrutt som idag har ett häftigt humör!
 

Julklappar + tips!

Här är då Mollys inköpta julklappar.
 
På den första bilden så är det klossar med nummer och djur på. Hittade jag på vår bokhandel här i stan när jag hade lite tid över på rasten. Tror Molly kommer gilla dom!


Här var en lite sak jag impulsköpte på Nordby för ett tag sen. En lila kappsäck


Pluppar, pluppar... Dom säger på dagis att hon gillar att sitta och pluppa med dom och det gjorde
hon även när vi var hos Vera på lekdate så detta kommer bli en solklar hit!


Sen så några av hennes favoriter med.



 
 
 Mollys julklappar som vi skall lägga beställning på
 
Ett Pippi pussel med knoppar på. Hon älskar Pippi. Är det första hon säger på morgonen, Pippi!
Då är det dags att rulla filmerna igen.
 
 
 
Fiskespel! Sån här spelade alltid jag när jag var yngre. Kommer så väl ihåg den! När jag berätta om idén för Daniel var han lika på idén som jag. Kanske blir mest jag och Daniel som spelar, men lillan kommer nog komma igång hon med så småning om
 
 
 
 
Ja som sagt... Hon älskar Pippi
 
 
 
Sen lite leklera att kladda och forma med. Allt för att hon skall kunna sitta själv vid köksbordet och underhålla sig själv medan jag lagar mat eller så
 
 
 

 
Sen så kommer vi till tips för Mollys nära och kära som läser min blogg. Jag tror Molly kommer gilla allt hon får. Såklart är ju dom roligaste klapparna som LÅTER... Men skulle uppskatta som förälder att det skall kunna gå att stänga av eller ta bort batterier om så önskas haha! Här är lite tips! Men ni köper det ni vill!
 
Filmer - Men Mollan älskar att kolla på film. Vill ha nya filmer som hon skall få se, inte alla som funkar men några så det är bara att välja fritt! Kanske från Disney eller från Barnens favoriter? Eller något annat.
Vi har alla Astrid Lindgrens!
Böcker - Pekböcker där hon kan peka vart hästen är eller dyligt något som är skojigt. Kortare sagoböcker, det blir ju jag som skall läsa för Molly och min högläsning är inte på topp så gärna korta sagoberättelser uppskattas. Molly skall gilla dom, det är huvudsaken! Sen till Farmor och Farfar och ni i Göteborg, vet att dom har på IcaMaxi - I drömmarnas trädgård böcker. Vi har en bok och den läser vi om och om i en så gärna fler av drömmarna!
Pyssel -  Något som lillan kan pyssla med när hon sitter själv, ritblock (kanske är för tidigt?) Kritor, målarfärg ja allt som kan tänkas!
 



 
 

Nästan klar

Nu känner jag min snart ganska klar med Mollys julklappar. Hon får inte så jättemycket av oss i år faktiskt. Hon kommer få present 1,2,3 och 4 advent istället för 24 små onödiga krafs som man lätt köper på sig. Men skall bara göra två beställningar, en på Lekmer och en på cdon sen får det vara bra. Hon får ju trots allt från min och. Dannes familjer så! Tänkte göra ett annat inlägg med vad jag köpt så får ni se, kanske är lite roligt? Samt lite tips vad hon kan önska sig av våra familjer. 

I november

Då var november kommen till oss. Redan andra november. Nu i detta månad är det okej att lyssna på julmusik  så det skall vi hani högtalarna hela morgonen och bara mysa. I morse kom faktiskt Molly in själv till oss. Nu kanske hon börjar förstå att hon kan gå upp själv :)

Igår jobbade vi i vanlig ordning och jag hade sån lyx att jag slutade klockan fem! Det gör jag aldrig annars, om jag inte skall iväg eller så. Men det var så skönt! Var en hel del att göra med så va så gott att få smita iväg från ruschen och iväg och hämta min lilla. Hon ensam barn på dagis som jag misstänkte. Tror dock inte det gör något för Molly, då får hon ju all uppmärksamhet och det är nog inte fel!

Jag har valt glasögon nu. Det kommer bli bra detta, ändrade färg på glasögonen bara till hel svart. Så jag tror det skulle ta 14dagar eller 10 arbetsdagar tills jag får dom. Och kalaset gick på 2.547:- kul! Mycket kul, och mer pengar kommer gå ut med kommande tandläkarbesök. Kill me, Kill me now! 
Här är glasögonen jag kommer få!





RSS 2.0