Blommor!




Igår var jag och köpte blommor till hemmet. Det blev riktigt fint! Den fiiina rosa orkidéen fick hamna inne i Molly´s rum. Älskar verkligen orkidéer! Sen behövs dom inte vattnas ofta med. P E R F E K T!

Det blir så mycket hemtrevligare när man har blommor i fönstrerna. Nu fattas bara lampor och nya gardiner i vardagsrummet då :)

31.01.12


Idag har Molly på sig rosa tossor, vita mjukbyxor, en vit body och en stickad tröja som hennes mormor sticka. Hon har även en matchande jordgubbs-mössa.

Idag har jag så ont i mitt huvud! Ont i halsen, lock för öronen och så hostar jag. Snart kommer jag väl få en snorig näsa. Jippie! Precis va jag vill ha!

Mollsan hostar och så har hon en snorig näsa. Liten fis
Hoppas vi blir friska snart. Bara det inte blir värre. Vi skall ju till Göteborg till Molly´s farmor och farfar då vill vi ju vara friska så vi kan åka, inte smitta dom.
Skall även åka inom IKEA då vi ska köpa hyllor till tvättstugan, sen lite annat småkravs typ som två hängande lampor i vardagsrums fönstrerna. Även nya gardinger vill jag ha där. Vill ha ljusgröna nu till våren.

Dagens

Idag har ju jag och Molly varit på Nordby med Bell. Mycket trevligt! Vi åt lunch där också, kinamat, men tror dock jag har förätit mig på de för de är inte lika gott längre :(

Köpte ingenting där iallafall. Inte ens ett klädesplagg till Molly-musen. Jag som behöver nya tröjor... Köpte en t-shirt till
Daniel iallafall. Älskar att köpa kläder till han, han passar i typ allt.


En bild på mig och Molly inne på Cassels


Vi

Här är jag och Molly idag <3


Kinkig morgon!

Idag har vi Nordby på meny. Ska åka dit med Bella och självklart Molly då Daniel arbetar. Kommer garanterat komma hem med kläder till Molly, men hoppas att jag får förnya lite i min garderob med!

Molly va så gnällig förut, man skulle prompt gå runt och bara på henne. La man henne ner för att ta på sig en tröja så gallskrek hon.
Självklart när jag la henne ner för att gå och göra mat till henne så skriker hon liten men när jag kommer tillbaka till henne så har hon somnat! Dreddonge <3


Trött!

Har nyss matat lillan som är klarvaken. La henne i korgen nu igen ihop om hon kanske somnar om.
Nu börjar hon knorra så blir nog ej så :(
Behöver sova! Men så är livet :)


"Va smal du är!"

Nu har lillasyster traskat hemåt och är nog hemma nu. Haft det riktigt mysigt! Ätit mycket onyttigheter men det slutar inte där för mig, har lite glass som väntar på mig i frysen som jag skall unna mig lite med.

Nu känner jag att jag börjar bli sjuk. Har jätteont i halsen, gör så ont när jag sväljer så det inte är sant! Molly har en tät näsa så vi kommer vara sjuka nu till veckan utan tvekan!

Något som gjorde mig väldigt glad idag var att jag hade på mig mina nya jeans
(har inte köpt jeans på kanske 1.2år?) så sa min lillasyster Bella att jag va smal. Det gjorde mig verkligen glad. Samt att jag får på mig min vanliga jacka igen, och att jag nääästan får på mig min förlovningsring.
Saknar inte magen direkt faktiskt. Alla sa "du kommer sakna magen när det är borta!" men nää... Det var bara i vägen, kunde inte knyta skorna, få inte få av och på byxorna. Men jag saknar livet i magen. Alla sparkar, rörelser, hickan.
Magen i vecka 40

Skräckis

Har suttit med lillasyster och Daniel och kollat på Paranormal Activity 3. Var rädd hela tiden. Kommer inte kunna somna inatt det är en sak som är säker!

Tycker att dom blir bättre och läskigare för varje film som kommer.

Någon annan som sett den? :)


Solstråle

Kolla hennes ögon! Vackra stora ögon! Så himla fin!

Nu sitter hon i bärselen hos sin pappa. Min lillasyster sover i soffan och jag nördar The Big Bang Theory :)

Funderar på om jag skall åka iväg till affären och köpa något gott, har inget gott alls hemma. Är lite godis sugen :)


1 månad



Idag fyller Molly 1månad. Vart tog tiden vägen? Känns som det var igår när vi kom hem från BB bara ju.
Tänkt, för en månad sen låg jag och krysta och krysta och tillslut kom hon ut.
I en hel månad har vi haft vår älskling hos oss, i 1 månad har hon förgyllt våra dagar.
Grattis lilla hjärtat. Mummy loves you ♥

Björn-nappen

Nappen är mycket god vän till Molly. Hon har ett stort sugbehov nämligen. Hade vi inte haft den hade det vart mycket mer skrik än va det redan är.


Molly-mus

Världens finaste Molly!


Stinky!



Vi har haft lite morgonmys nu på morgonen. Ny blöja och en flaska ersättning till skruttan. Nu ligger hon och halvsover i vagnen medans vi kolla på The Big Bang Theory. Hur G R Y M serie som helst!

Har ni sett den? Vad tycker ni om den?

Förkyld Molly

Usch stackars Molly som är helt tät i näsan, hon kan knappt andas Är jättejobbigt när vi matar henne (hon får ur flaska) så kan hon ju knappt andas så man måste ta pauser var 3sek typ och ibland sätter hon i halsen och då försöker man få ordning på de men då börjar hon GALLSKRIKA istället för hon inte får flaskan. Blir alldeles knallröd i ansiktet. Mammas lilla ♥

Har försökt få lillan att sova sen kl 9 men hon har bara skrikit, inget har varit bra, ont i magen och sedan förkylningen uppe på detta. Nu har hon fått mat och nu la vi henne i åkdelen till vagnen med en bok under så det lutar lite så hon kanske somnar.
Nu är det tyst från sovrummet iallafall. Hoppas hon kommer till ro!

Molly någon minut gammal

Mamma bestämmer!


När mamma bestämmer så blir det sådana här kläder. Snyggt och sött.
Den röd-vita bodyn tror jag kommer från Lindex. Hängslebyxorna från Cubus.
Sockorna är en present, men tror dom kommer ifrån Lindex dom med.


Jag bara älskar den gröna färgen på sockorna! Jag Ä L S K A R randigt!

BVC-besök



Finslipa på berättelse

Jag och Daniel sitter båda två vid laptoparna och grejar. Molly ligger utanför och knorrar. Hon vill inte sova fast egentligen borde hon göra de så hon är trött och gäspar stup i ett. Lillfis där ♥ Molly har börjat bli redigt förkyld nu med. Hostar och snorar, stackars liten. Mamma börjar också bli sjuk tror jag. Vaknade med halsont i morse, har druckit två koppar med thé med honung i. Hoppas att jag inte blir sjuk nu. Inget roligt alls!

Just nu håller jag på och finslipar på en förlossningsberättelse som kommer dyka upp här inom kort. Antingen senare ikväll eller i morgon :) Vet att det är flera som vill läsa så har fått tagit mig själv i kragen och få skriva en.

Här är jag igen!

Nu gör jag ett försök att blogga igen. Hade ju en blogg innan Littlepoh hette den som jag skrev i en stor del av graviditeten, men sedan när Molly kom till världen så valde jag att slå igen blogga för de att jag helt enkelt inte hade tid. Har förlorat en hel del läsare pga det, men that´s life, hoppas dom gamla hittar tillbaka och att nya hittar hit :)

Förlossningsberättelse


Jag har väldigt dåligt minne så allt kommer jag inte ihåg men har försökt bara så ni vet ^^,

Kl. 10:10 den 27 december vaknade jag och ställde mig upp ur sängen och kände att det kom några droppar som kom på golvet. Tänkte "Är det vattnet som gått? Nääe... Eller?" Ringde min vän Alex och berätta vad som hänt, hon sa att ta en binda i trosan och se ifall det kommit mer vatten.

Vi la på och jag gick och la mig igen tänkte ta binda senare, ville vila lite, men reste mig upp efter 5 min kanske och då rann det mycket mer ner för benet och bildades en pöl på golvet. Ringde henne igen och sa "Okej NU är det vattnet som gått! Vad ska jag göra?!?" Även om jag vart förberedd på hur jag skall göra när det går så visste jag inte! Hade PANIK!

Jag ringer förlossningen i Fredrikstad som frågar när jag har termin, dvs när jag har beräknad födsel. Vi pratar lite och dom säger att jag ska avvakta och ta det lungt, äta något och om inte några värkar kommit inom en timma skall jag ringa tillbaka... Hur fasen skall jag kunna äta?! Tar ett glas juice sedan ringer jag Daniel och berättar läget, ringer även min lillasyster, min mamma och svärmor.

Timmen har gått och jag har inga värkar. Ringer förlossningen igen och dom säger att jag skall komma in så som kan ta en titt. Ringer Daniel och vi åker iväg fast stannar först till vid Konsum. Träffar min svåger som frågar om vi är ute och kikar på`tt. "Nää eller vi ska till Fredrikstad, mitt vatten har gått" säger jag. Och där står han med öppen mun "Öh... Ojdå! LYCKA TILL!"
Vi går in på Konsum för att köpa Coca Cola till mig och lite energibars till Daniel, träffar även Alex som jobbar där som är helt hyper. Iallafall vi betalar och sätter oss i bilen och kör mot Norge.

Vi kommer dit och dom sätter en CTG på mig i en timma och allt ser bra ut med lilla bebis. Sedan gör dom en typ gynundersökning där dom tar prov för att se om vattnet verkligen gått. "Vadå verkligen gått?" Tänker jag, skulle jag kissat på mig utan att vara kissenödig då eller? Skitsnack! Medans vi väntar på svar så gör dom ultraljud där dom säger att dom inte tror vattnet gått för dom tycks se fostervatten på ultraljudet. Meeen provet visar att det visst har gått :D Suck on that!

Vi får en tid dagen där på kl 7 för igångsättning och åker hem. Jag och Daniel kommer hem och bara tar det lungt går och lägger oss och jag kan inte sova, vem kan sova när man skall bli mamma om kanske ett dygn liksom?. Iallafall när klockan är runt 23 så börjar jag få värkar. Smsar Alex om läget som säger att jag ska börja klocka värkarna. Dom är väldigt oregelbundna. Vi ligger och pratar på sms om allt möjligt sedan lämnar hon mig för att sova och jag klockar vidare värkarna.

När klockan är halv 3 ringer jag förlossningen och säger att jag har runt 7-8 min mellan värkarna och dom säger att jag inte behöver vänta tills klockan 7 då jag egentligen skulle komma utan att vi kan komma in redan nu. Jag väcker Daniel och kl 4 är vi på förlossningen.

Dom gör en CTG och allt ser bra ut och jag har värkar, oregelbundna. Försöker sova mellan värkarna och när klockan är 8 kommer en läkare som kollar läget. Får någon geléspruta som ska sätta fart på´tt, är bara öppen 1,5cm.
Dagen går och jag och Daniel går omkring på sjukhuset för att få igång det mer men jag tycker värkarna börjar bli mindre och mer oregelbundna. Kvällen kommer och jag får en sömntablett och morfin för att kunna sova då jag inte sovit på ett dygn. Vaknar flera gånger av värkar och ber om en värmekudden och lite isbitar att tugga på när jag vaknar och dom kommer in med en hel kanna isbitar :D

Sista magbilden :)

Mitt uppe i en värk

Morgonen därpå får jag en till geléspruta och jag och Daniel vandrar vidare omkring på sjukhuset och nu blir värkarna ooonda!! Ber om någon smärtlindring och blir ombedd att ställa mig i duschen eftersom jag inte får bada pga infektionsrisk. Går omkring igen på sjukhuset och får stanna vid varje värk och andas iiiiin och ut. Kommer tillbaka och blir kollar är bara öppen 4cm. Klockan är då 12. Får sedan gå omkring på en EVA stol. En som man lutar sig på och vajar på höfterna. Tråkigt som fan är det! När värkarna kommer får Daniel massera ryggslutet på mig, hjälper inte så mycket direkt men något skall han allt få göra!


Lägger mig sen i sängen och får lustgas som jag inte fick till, när jag skall andas ut så säger det typ stopp och jag kan inte andas ut längre, jävla skitgrej! Svär åt den som attans flera gånger. Får sen EDA som jag inte tycker hjälpte ett dugg! Tycker inte lustgasen hjälpte heller kände smärtan lika mycket som innan, men de fick mig tänka på något annat i nån sekund. Ber barnmorskorna snitt upp mig ett antal gånger med haha.

Försöker mig på lustgasen

När klockan är 13:30 tror jag kollar dom hur mycket jag är öppet. Räknar med att jag ska öppnat mig 1cm MAX men jag är öppen 8! Vilka nyheter nu är det då fan inte långt kvar!!!! Känner sedan att det trycker på och det känns som jag ska bajsa på mig. Skriker att jag mååååste trycka! Jag kan inte hålla emot längre! Barnmorskan säger att jag får trycka men ingen bebis kommer.

Rätt som de är ligger jag i förlossningsängen och krystar för glatta livet. Ont som fan gör det och jag skriker och skriker att jag inte klarar det mer! Så fort en värk kommer skall jag krysta. TILLSLUT är smärtan över och jag hör ett skrik. En bebis full av fett håller barnmorskan. Jag frågar vad det blev för något och hon säger att vi får kolla själva och håller upp bebisen, EN FLICKA! Jag får upp henne på brösten hon skriker och skriker men efter en stund slutar hon då hon känner min hud. Jag får krysta en gång till för att få ut moderkakan som lätt kommer ut. Dom tar bort våran dotter och frågar ifall Daniel vill klippa av navelsträngen. Det vill han inte då han trodde han skulle spy om han gjorde det. Dom väger henne och mäter sedan får jag upp henne på bröstet igen.




Jag får sy en del stygn, vet inte hur många men en hel del då jag låg där i kanske 45min. Dom trodde även att jag skulle bli opererad så det bara forsade blod ut när dom sytt allt. Men det slapp jag, blödningarna avtog som tur var!

Klockan 14:25 föddes våran underbara Molly. 3885gram och 50cm lång. Världens finaste flicka!
Att det tog ungefär 40timmar från första värken till att hon var ute var hur värt som helst! All smärta var helt klart värt det! Att jag mådde illa i princip hela min graviditet var värt det!




RSS 2.0