Kalaset

Vi hade ett jättemysigt kalas för fröken Mus här hemma. Mina tårtor blev så lyckade att jag är riktigt chockad! Jag som nästan altid misslyckas med chockladbokkar liksom.
Molly fick även smaka på tårta för första gången, det var väl sisådär. Hon grimaserad något väldigt.
Hon fick massa fina paket, kläder, pengar leksaker.
Tack alla som var med och bjorde Molly första kalas till en fin dag!

Inget internet

vi har inget Internet just nu men sitter i soffan helt slut efter ett kanonkalas! Massa fina presenter. I morgon blir det arbete för mig sen nyårsfirande här hemma :) Bloggar mer när internet är i all ordning!

Snart kalas

Klockan två får vi ett gäng besök av släktningar som skall komma för att fira vår söta Molly.

Första parkett

Molly älskar att kolla på hur tvätten tvättar sig. Även att lägga in kläder i tvättmaskinen.

Molly 1år

Idag är min dotter 1år. Vart tar tiden vägen? Molly hjälpte mig baka tårtorna inför kalset i morgon :)

New in

Igår tog jag och Bella oss en tur till Nordby precis innan de stängde.
Fick köpt lite kläder iallafall, ett par byxor som är några storlekar för små för att sporra mig!

Vad gör du för något?

Nu har hon lärt sig att öpnna kyskåpet också! Suck, dags för att säkra kylen nu kanske?

Halka

Vi vågar oss ut på en liten promenad trots den isiga halkan!

Älskade barn

Du förstår inte hur mycket jag älskar dig, du är det bästa som hänt mig!

Tredje gången

Nu när Molly har lärt sig gå har hon redan ramlat tre gånger så hon har börjat blöda en del i munnen. Första gången var inne på Coop då hon promt skulle gå själv och slog i överläppen.
Andra gången var inne på vår toalett då hon slog i underläppen och nu tredje gången slog hon i sin tand mot hennes bord i hennes rum. Usch tycker verkligen inte om när hon skriker till av att det gör hon och man springer ifrån köket och uppfamnar henne och hon bara gråter och blöder i munnen. Nappen tröstar en del men när snutten kommer till henne då är allt okej igen ♥
Du får ta det försiktigt hjärtat!

Leker


Toarulle

Idag är vi busiga som få! Tagit med en hel toalettrulle in till tältet utan att mamma sett något. Busfrö ♥
Idag kommer vi få besök av Lis, skall bli skoj att träffas igen, var ett tag sen nu!

Beräknat BF 2011

Här här en bild när jag var i vecka 40. Fyra dagar innan beräknad födsel.
Man gick på helspän på att att någon bebis kanske kunde titta ut idag!
Men så bråttom hade då fröken inte!

Så jävla nöjd!

När jag gick i skolan var jag absolut inte någon utav dom "populära", jag var mer en utav "töntarna" fastän vi inte var töntar, ingen är det.

Jag fick stöd och extra hjälp i basämnena så som svenska, matematik och engelska. Fick gå i den såkallade CP-gruppen som de flesta kallade den. Fick grymt bra hjälp där och vi hade det roligt vi som gick i den gruppen.
Vet att det var ett och ett annat par i gymnasienivån som gav en blickar som... Nu kan jag omöjligt inte veta vad dom tänkte om mig eller oss som jag var med, men blicken och hur dom verkligen glodde på en när man gick förbi kan jag bara tänka att dom tyckte en var så ful men knappt något smink, fula kläder, dum i huvudet, blev illröd i ansiktet för minsta lilla sak, fattra ingenting. TÖNT på henne liksom.
 
Men alltså jag såg två utav dom på stan härom dagen. Och jag måste säga att jag känner mig så jävla lycklig, och att jag redan skaffat mig en grymt framtid och framöver kommer blir ännu bättre; Jag har en fästman som älskar mig och jag honom, jag kommer förhoppningsvis snart att gifta mig med honom, jag har en dotter som är PERFEKT, jag har (köpt) en bostad, jag har en ny finare volo, jag kommer inom snart framtid skaffa hus, jag har en fast anställning på ett bra företag.

Jag har inte behövt ha svindyra märkeskläder eller lägga på tusen lager med foundation. Inte heller plugga i 5-10år för att få jobba med drömyrket. Vem vet, en vacker dag kanske jag väljer att sätta mig framför skolbänken och plugga till brandman. Men just nu är jag så nöjd med mitt arbete som jag kan försörja mig själv och min familj så vi kan köpa vårat drömhus där Molly och hennes framtida syskon skall få ha en bra uppväxt.
 
Är så nöjd med vad jag åstadkommit!

I tältet

Just nu har vi en säng i tältet där Molly myser

Thébjudning

Molly bjöd Bella på thé igår. Med äggmacka åt Bella och Molly tog själv en hamburgare ;) Så söta! hihi

till farmor

Titta va fin jag blev i mina nya kläder!

Julafton

Vi började vår Julafton med att gå en promenad med min mor och far och Bella. Det hade kommit en hel del snö under natten så var trögt att dra vagnen, inte för oss då mamma drog den ;) När vi kom hem var min gudmor Gry och hennes syster med hunden Tixei på besök för att hälsa oss god jul.
 
 
Sen blev det dags att förbereda maten då inte alla hade kommit (tessans familj och Marcus föräldrar)
Molly lekte med bokstäver så länge och var nöjd med det.
 
 
Dags för fotografering. Fick EN ok på bild på min familj där jag är det
största problemet med att se normal ut men denna bild var helt OK.
Dom två understa bilderna; Finn två fel...
 
 
Sen vart det äntligen dags för maaaaat. Vrååålhungriga var vi alla. Molly åt en rejäl stor portion med mormors lax och romsås med potatis till (romsåsen är min favorit, skulle kunna leva på den!
Sen fick hon lite köttbullar från mig och Daniel sen ett vörtbröd.
Tror lilla damen var väldigt hungrig!
 
 
Fina granen med massa paket. Var längesedan det var så mycket paket under granen.
 
 
Sen kom tomten! Molly var inte ett dugg rädd. Hon kollade på tomten sen bara gick förbi och gjorde sin egna grej. Medan stackars Minea var så rädd så hon skakade. Så söt!
 
 
Paketöpnning! Alla barn fick så mycket fint! Orkar inte ta kort på allt Molly fick men det var det vi gav henne (det vet ni ju redan) sen en spis, princesstält, kläder, knoppussel, en docka, traktor med släp med mera.
 
 
Sedan satte vi oss i bilen och åkte hem för att hämta resten av paketen som skulle med till Göteborg samt vår packing men vi hade fått punktering på ena däcket. Ett jävla hål. Fixa bärgare och någon som kan laga däcket klockan fem på julafton? Tror inte det va... Så vi firade jul hemma lite. Inte länge alls så Molly däcka redan vid sju, stackaren var så trött! Jag var inte något bättre jag, somnade runt halv åtta i soffan och vaknade klockan tio och la mig i sängen och somnade medan Daniel satt vid datorn haha.
 
I morse så satte jag upp tältet för Molly och la in alla bollar där, packade upp alla paket Molly är så nöjd så!
Daniels familj på väg hit för att vi ska ha en liten miniafton med Mollan då dom inte träffat henne på drygt en månad. Molly sover just nu och jag skall göra mig i ordning medan Daniel plockar undan här lite..
Nej nu går jag in på toaletten för att fräscha till mig. Toodelooo!
 
 
 

VI VILL ÖNSKA ER ALLA EN

GOD JUL
&
ETT GOTT NYTT ÅR!

Uppesittarkvällen

Har slagit in alla paket och nyss ätit mat. Nu degar jag i soffan. Julkänslan är på väg tillbaka, det snöar ute ♥

Bingo

Någon mer än vi som skall spela bingolotto på uppesittarkvällen tro? Är ju nästan lag på att man skall göra de! Skall spela och packa in alla julklappar som jag köpt. Mys!

Tröja till Mama

Denna sköna Hood fick komma med mama hem. 249:- på Gina.
Är egentligen en träningströja men jag kommer att använda den till både och!

Klappar

Stor shopping för Molly idag. Vi slogs nästan om vem som skulle köpa vad till henne.
Men detta köpte jag och Daniel!

Sista minuten-shopping


Ge mig sommar!

Jag är måttligt trött på vinter nu. Trodde aldrig jag skulle känna så dagen innan julafton men det är så jag känner. Ge min gröna gräs, varma sommardagar,klarblå himmel, lätta kläder,
sena sommarkvällar, goda sommardrinkar, sommarmat, bra väglag;
GE MIG SOMMAR!

Busar

Vi busar för fulla muggar vi såhär på morgonkvisten. Jag kan inte förstå på något plan att det faktiskt är JULAFTON i morgon?! På något sätt känns det jobbigt att fira jul i år. Sa det till Daniel men han trodde det är för jag fixat så mycket? Vad är det jag har fixat aa? Ingenting mer i år än andra år.
Känns jobbigt på nått vis. Men det blir säkert andra bullar i morgon när det är fullt ös. Klockan tio skall vi hem till mor & far för att gå på promenad tillsammans med även Tessans familj. Sen klockan två tror jag det var mat, klockan tre måste vi ha klapputdelning med kanske första tomten för sen vid fyra åker vi direkt iväg till Göteborg till Danels familj och släkt. Där vet jag inte om dom redan haft utdelning av klappar eller om de väntar på oss. Oavsett så stannar vi där till dagen efter för sedan den 26december ska Daniel vara tillbaka på jobb.
Jag går inte på jobb förens den 28e och sen även den 29e då Molly fyller år, sen den 30e är det ett litet kalas för henne. SEN är det lugna puckar ett tag.
 
Nyår tar vi inte seriöst, det skall vi "fira" här hemma själva med extra god mat och någon efterrätt. Var det dagen vi kom hem med Mollan så känns speciellt att vara hemma :)

Färgning

Måste få tummen ur och färga mitt hår snart! En enorm utväxt är det på skallen just nu. Var tänkt jag skulle till Alex idag men lilla Ebbis hade gjort ett par mysiga blöjor så bäst att inte riskera något OM det är något!Vågar inte göra det själv då riskerar jag med att få ett och annat par missar i håret...

Minijulbord

Här hemma har vi tagit jullov i ett par dagar. Jag jobbade sista dagen idag. Fick bli lite julbord till kvällsmat idag.I morgon är jag tvungen att köpa de allra sista klapparna. Klockan 10 skall vi vara på köpcentret och slåss med norskarna!Blir en klapp till far, två till något julklappspel danne prata på vi skulle ha på hans sida av släkten, till mor min samt en present då hon fyller år den 25e. Sen ett gäng klappar till Mollan och presenter då hon fyller ett år den 29e :) Hoppas verkligen att jag hittar allt nu bara!

Nappar

Har köpt sex nya fräscha nappar som just nu kokas före användning :)

Ingen plats

Igår fick vi besked att vi får ingen dagisplats för Molly. Happ. Igår satt vi och vred och vände på våra timmar och minuter som jag och Daniel jobbar så vi kommer få ihop det, någorlunda iallafall. Vi får räkna med att Bella kommer få jobb så vi är brededda. Jävla kommun. Jag har inga dagar kvar och vi måste spara en hel del av Daniel om Molly blir sjuk så vi får någon ersättning där. Just nu räknar vi på att jag kommer förlora min SGI. Får be till gudarna att jag inte blir sjuk. Som tur är drabbas inte min Föräldrarpenning det förens Molly blir två år.
 
Jädra MAS!

Dit hon ska - dit går hon

Nu börjar Molly mjukna upp lite mer här hemma med att gå i skorna. Hon tog ett par steg själv med skorna men så fort hon ramlar och inte kommer upp själv blir hon förbannad. Annars när man tar av henne skorna reser hon sig upp och traskar iväg. Kryper sällan numera. Du växer så fort. Snart ETT år gammal!
 
En mobilbild från igår. Vi myste framför granen ♥

-3 är lika med termobyxor

Idag visade mästaren på -3 grader och jag fick äntligen inviga mina nya termobyxor! Med hängslen och hela köret! Riktigt snygga och behagliga att ha på sig.Jobb idag med. Från 8-14 sen hämtar Daniel och Molly mig och kör hem oss sen jobbar Daniel en liten stund till klockan 18. Måste idag skriva vad jag skall köpa till uppesittarkvällen, jag och Daniel (och Molly tills hon lägger sig vid 8) ska ha ett litet julbord framför bingolotto. Köpa god julmat, har köpt två bingolotter. Har förbjudit Daniel dator den endaste kvällen på ett helt år att inte sitta där utan sitta med mig framför TV och spela :) Tycker det är mysigt! Får bara se om han pallar de...Nu är jag halvvägs till jobbet. Glömde mina vantar där igår så fryser om fingrarna så bäst att värma dom!Tjosvejs på er!

På väg till jobb

Nu har jag precis lämnat av Molly hos lillasyster. Skall jobba idag med en sväng! Jobb hela veckan fram tills lördag nämligen.

Här går vi

 

Kavat

När vi var på promenad förut så gick vi och köpte Mollys första uteskor.
På Skopiraten, bättre servicepersonal får man leta efter. Dom var sjukt grymma och hjälpte oss massa. Dessa Kavat fick komma med oss hem i storlek 22 för 599:-
Molly kan inte riktigt gå i dom helt själv me när man håller i henne går det lite bättre.
Är nog bara att hon ska vänja sig numera med att ha skor på sig. Vi är riktigt nöjda!

Slask

Är på promenad med lilla familjen. Slask och äckligt är det ute. Varför kunde du inte ligga kvar snö?

Nya ytterkläder

Det var väldigt svårt att köra till och från jobbet idag må ni tro. Bilen gled åt sidan hela tiden, lite roligt med då. Är jättedåligt skottat! Vet inte ifall dom som skottar sover nu? Kan ju nästan tro de!
 
Efter jobbet hämtade jag upp mor så åkte vi till Bellas jobb när hon jobbade och jag fick min julklapp några dagar tidigare! Ny vinterjacka, termobyxor och ett par vantar! Jag betalade 400:- för tyckte att mamma inte skulle betala allt. men så fick vi vantarna på köpet, plus 20% rabatt för vi var släkt med Bella :)
Är jättenöjd! Fanns en helsvart jacka med men tyckte att de kan vara lite roligt med lite färg på det hela! Så i morgon skall vi ut på promenad till en skoaffär för att se om dom har öppet så skall vi köpa ett par skor till Fröken Mus nu när hon går så mycket!
 
Nu svämmar det äl över med vatten i badkaret så bäst att hoppa i det! Tack och hej!

Försovning

Vad är oddsen att jag ska öppna själv och försova mig? 8:01 vaknade jag. HELVETE!!! Förkyldningen har brutit ut totalt, snoret rinner, halsont från gud vet vart. Helt tätt i huvudet. Kul! På med kläder, borsta händer och leta upp bilnycklarna. Kommer ut och det är värsta snöövädret! Massa snö har kommit och blåser och snöar. Skrapa bilen och iväg. Snorhalt, ingen som skottat. Jippo!!! Hann på 20min att fixa allt på jobbet, nytt rekord tror jag...Nu har Helene kommit och jag ska hämta mig en kaffe och tycka synd om mig själv, sjuklingen!

Välling

När vi kom hem från Uddevalla var hon så ledsen, hon har inte velat äta någonting på nästan hela vägen förutom majskrokar och någon smoothie. Men när vi kom hem la jag henne i hennes säng och gav henne en flaska välling. Det var gott må ni tro, den sluka hon på ett nafs. Alldeles själv höll hon den, tog pauser och allt
Man ser verkligen på henne att hon är lite sjuk, har inte tagit feber något mer idag men hon är varm,
det är hon allt. Mammas skrutt!

Arg!

 
Slänger in en video på Molly. Här är hon inte lika arg som hon brukar vara, men arg är hon!
Nu åker vi till Uddevalla. Tjohej!

Gammal favorit

Nu när Molly lärt sig att klättra, klättrar hon gärna upp på mycket, gör ett försök med att klättra i leklådan.
Den är dock lite för hög så hon kommer inte över med benet :P
Men babysittern är något hon gärna klättrar upp och ner i,
klättra upp - gunga lite i den- klättra ner- sen samma visa åter och åter igen. Tok

Du har reve´ den i strimlor!

Vilken dag på jobbet alltså igår. Haha.
Var ganska lungt ett tag sen hade Coop julbord och då blev det lite mer att göra. Sprang en norsk kärring som frågade om precis ALLT var det stod, tror hon totalt frågade mig säkert 8ggr, Marita 5ggr och Alex 3ggr tror jag. Säkerligen någon annan personal på Coop med. Det var inte svåra saker direkt, Ägg - mejeri, Rödbetor - grönsakerna. Tycker man kan tänka lite logiskt men icke vart lite irriterad där då.
 
Sen på förmiddagen så brukar jag och Marita gissa hur mycket vi sålt för hittills och då slår vi ut ett kvitto där det sår hur mycket osv, inget konstigt med det. Men sen på kvällen när jag skulle räkna kassan var det allt för liten summa som stod på kvittot. DÅ hade jag alltså slagit ut helt, så att kassan nollades på förmiddagen. KLANT!
Så då får vi börja rota i soptunnerna, eller ja, Marita får göra de ;) "Skrynklade du ihop pappret eller?", "Nää, jag brukar vika det så fint!"
Åh Marita dök ner i soporna, hittade en hel del som vi fick oss ett Gott skratt åt, sen hör jag: "Jossä, Du har inte bara vikit det. DU HAR REVE´ DE I STRIMLOR!" Herregud vad vi skratta, hade jag vikit den så fint och sen rivit den så jag fick stå och tejpa ihop hela kvittot. Tror det blir bra och att chefen inte får en allt för stor chock ;)
 
 
 
Helené, Marita och jag en dag på jobb

Den är tillbaka!

Nu är det Hel och fin igen ♥
Nu kan jag blogga var jag än är, ta BILDER framför allt när jag vill. Slippa ha stora feta kameran med mig, orka. Nu blir det andra bullar!

När jag skulle byta en härlig bajsblöja kände jag att jag mådde SÅ illa! Brukar inte göra de, kände att det var på väg upp men som tur va kom inget. Hade vart så jäkla typiskt att jag spytt! Igår på jobbet pratade vi om att en kollega till mig och Alex käkar vitpeppar, jag har ALDRIG behövt käka de, har aldrig haft magsjuka heller. Kanske någongång när jag var liten men inte sen. "DU SKALL ALDRIG SÄGA ALDRIG!" Sa Alex. Fan ta henne om jag spytt idag då, tur jag inte gjorde det hihi :)
 

Febrig tjej

Har en febrig dam här i vagnen bredvid mig som just nu kollar på TV. Misstänkte redan igår kväll innan läggdags att något var på tok. Först slog hon i munnen så en tand började blöda, allt såg normalt ut, ingen tand som åkt upp i köttet. Men hon var mer ledsen än vanligt. Hon åt 2/3 av vällingen. Tror hon vaknade första gången vid 1 innan Daniel la sig, sedan dess vaknat nästan varje timma. Snorig och kokhet. Fick lägga upp böcker under sängen för att underlätta men hjälpte inte mycket då. Nu hade hon 38.4 lillan, så inget luciafirande för oss på dagis med Minea inte.

Grattis!

Tills min fina svägerska Sara och nu fästman Kenny som förlovade sig idag 12-12-12 ♥

Massa kläder

Titta vad mycket fint det har kommit till affärerna! Jag ÄLSKAR´T!
Settet från Kappahl är faktiskt en pyjamas, tvådelad pyjamas. Tror det kommer fungera mycket bättre nu, smidigare när man byter blöja mitt i natten nu när Molly är så livlig och rörlig av sig. Slippa dra ner eller knäppa upp flera knappar för att sen hitta och knäppa tillbaka dom.

Duktig!

Allt har gått så bra! Lämnade henne kvart över tre och började jobbet kvart i fyra. Kvart i sju var jag hemma hos Bella och när Molly fick syn på mig kröp hon i  "full galopp" mot mig och gav mig en puss ♥
 
På jobbet träffade jag vår ordförande för här i byggden som frågade ifall vi slutat föra oväsen, nu har han nämligen inte hört något från dem. Sa att jag tycker vi för mer "oväsen" nu än tidigare då Molly lär sig gå och har humör som en åskgud. Vi har heller inte hört dom klaga, kan ju hoppas att dom slutar lyssna efter allt som går att "klaga" på.
 
Nu ska jag stuva om mig och Molly för kvällen, natta fröken sen börja med en sen middag. Ska testa mig på fläskfilégryta idag. Blir nog smarrigt!

Rensning

 
 
Gjorde en ultimat-rensning i Mollys garderob. En HEL DEL åker upp på vinden, en del i soporna som är trasiga.
Dags för att uppgradera garderoben Mollan? Har hittat en del fint nu i dom "vanliga" affärerna som jag tänkt ikväll. Nu före jobb hinner jag då icke!

Båda arbetar

Vid klockan tre skall vi gå bort till Bellan då hon skall passa Molly. Lite speciellt nu, första gången både jag och Daniel arbetar. Dock jobbar jag bara i två och en halv timma men ändå, hon kommer inte var med varken mig eller pappa!Hämtar hennes sen efter jag slutat runt klockan sju blir det, då har nog hon och moster busat färdigt.
 
I morgon blir det längre, jag lämnar henne klockan nio och Daniel hämtar henne halv sju. Båda två arbetar även i morgon under längre tid. Bra att få henne till att vänja sig att vi inte alltid är där under hela dagen. Efter en tag skall hon ju in på dagis, men tills dess har vi snälla lill-moster som kan se efter henne.
Vi har tänkt att jag kanske skall börja jobba i februari men har vi inte fått plats på dagis tills dess skall lill-moster agera Nanny, när hon väl får ett jobb får vi hitta en annan lösning, självklart!
 
Har tur som har en lillasyster som ställer upp för oss, passa Molly när hon kan. Vill helst inte att mina föräldrar ska passa henne (privat). Synd att inte Daniels föräldrar bor här, eller att vi bodde i Göteborg. Men sånt är livet, nu har vi det såhär och det fungerar!

Resa sig upp

Nu ställer hon sig upp utan stöd från någonting. Och just idag så går hon väldigt mycket tycker jag, släpper ofta taget om väggen och går in mot mitten, bara att hon blir lite mer säker så springer hon snart iväg.
 
Hon lyckas få tag på nappen och snutten och då släpper hon inte dom i första taget inte. Man vill ju helst inte vara elak och ta den ifrån henne, det ser så sött ut när hon har nappen i mun och snutten i ena handen och kollar runt lite runt. Tappar hon snutten böjer  hon sig ner och hämtar den utan stöd. Så duktig!

Läsa bok

Molly sitter helt still i knätoch kollar på bilderna i boke när man läser för henne.
Pussa Uggla måste man ju också göra såklart!

Klätterapa

Nu har Molly börjat fatta hur man klättrar. Hon hade klättrat upp på stegen här om dagen när jag arbetade och nu har hon även kommit på hur man klättrar upp och ner för sängen.
Tyckte det blev väldigt tyst förut så satt hon uppe i sängen med vattenflaskan. Sötast EVER!
 
Huvudvärk vaknade jag med idag, inte så populärt om jag får säga det själv, typiskt då att Daniel jobbar till nio ikväll så blir ingen vila för mig inte.Får no ändå traska iväg till affären och köpa lite mjölk och annat nödvändigt.
Känner dock inte alls för att gå ut idag. Usch...

Bakdag

Vi har hunnit baka pepparkakor, drömmar, hallongrottor, lussebullar, krumkakor. Nu gör Bellan kolakakor. Jag sitter och passar Molly medans jag skriver lite. Vi åt nyss mat, beställde mat från Askan Town, nudel delux tog jag. Grymt gott, undra om man kan göra sånt hemma och att det blir lika gott..?

Baka baka liten kaka

Idag skall jag och Molly till mamma och ha bakdag med mina systrar. Skall gå dit strax före tio. Skall bli kul, dock har jag väldigt trött så kommer la somna på bakbordet.

Önskar jag hade pengar

Just nu önskar jag att jag sket pengar. Jag vill börja på GYM och ha en Personlig Tränare som kan berätta för mig Hur och Vad jag skall träna för att nå den kropp jag vill ha.
Men sist jag kollade så sket jag inte pengar, så får vänta tills ett mirakel kommer. Hitta någon summa pengar på gatan eller något.
Depp såhär en fredagkväll.
 

Annars har det gått bra på jobbet idag iallafall. Inte så värst mycket att göra men. I morgon börjar jag klockan åtta, öppnar själv så är ganska skönt, slippa vara social direkt på morgonen. Bara lyssna på musik och gå i sin egna lilla lugna ro.

Dricka själv!

Idag som lillan till hela klockan NIO(!!!!!!?) Dock ett vällingpass vid fem men lyx för Daniel då som hade henne inatt.
Sen när hon vaknade då vid nio kom han in med henne och la henne mellan oss där hon fick välling som hon åt alldels själv, mycket roligare så.
 
Nu sitter jag redo och sminkad och påklädd för att strax gå iväg på jobb. Tänkte äta frukost där så därför jag går tidigare än vad jag behöver. Men ni får ha en trevlig fredag så hörs vi säkerligen ikväll!
 
Tjingeling!

Lek och bus med kusinerna

Har precis kommit hem från syster där jag och Molly har vart sen klockan tre. Mötte upp dom utanför Mineas förskola så fick jag dra henne med snowracern i snön, Tessan fick ta mördarbacken då jag vägra.
Hemma hos dom har vi busat, Molly har bara kollat på sina kusiner och måste tänkt "Är jag verkligen släkt med dom här?" Minea sprang fram och tillbaka med lådor med leksaker i, "Josse kom hit dåååååå!" "Nej Josse, inte dansa sååå!"
Medan Melvin åt på allting, gav man han en bil sög han på den, en morot - sög på den, en nalle-sög på den.
 
Vi åt även lite mat där, blev potatis med sås och köttfärslimpa, riktigt gott faktiskt, är något jag måste testa göra någon dag när jag känner för det. När klockan var kvart i fem så beslöt jag mig för att bege oss hemåt. Molly var trött och grinig så såfort vi gick upp för backen utanför dom så somnade hon, och sover än ute i kylan på altanen.
 
Känner att jag börjar bli lite småkrasslig, rinner från näsan och svider i halsen. Blir att kurra ner sig med en stor koppthé med honung i sen när Fröken har somnat för dagen.
I morgon är Daniel pappaledig och jag skall arbeta, både i morgon och i över morgon. Kanske slänger iväg ett inlägg i morgon innan jag börjar klockan 11. Slutar inte förens halv 8 på kvällen sen nämligen.
 
Nej nu skall jag gå ut och väcka Molly då hon skall ha lite gröt sen blir det lek och bus innan läggdags vid 8!

Torsdag

Molly rensade lådan i morse, hittade en mugg som hon väldigt tyckte om, saknades något att dricka i den bara ;)
 
Min syster med barn kommer hit strax efter två. Minea slutar förskolan då och skolan ligger precis nedanför vår lägenhet så som kommer upp på en smörgås och lussekatt.
 
Fick min telefon att fungera nu också, så fick ringt Komunen men det ser ut som om Molly inte kommer få en plats i januari, men det hade vi räknat med. Skall ringa dom nästa vecka igen ville dom så får se vad dom säger...

Morgonmys


Idag fick jag sovmorgon att Fröken, halv åtta vaknade hon. Tack hjärtat! Sen bar jag in henne till vår säng där och fick en flaska välling så slumrade hon till där bredvid mig ♥
 
Jag har lyckats förstöra ännu en telefon. Den får fnatt och stänger av sig oxh startar av sig sjäv, och när jag väl klarar att starta den så fungerar det inte att skriva in PINkoden. Härligt! Jag som skulle ringa Komunen och höra om vi fått någon förskoleplats. Ingeting med det då. Suck.
 
 

Spegeln

Molly har alltid gillat att gå påde saker hon verkligen inte får vara på. Först var det eluttagen, men dom är säkrade nu så nu är hon inte där. Sen vart den vinstället men det är faststruvat nu så nu är hon ej där, sen vart det spegeln i hallen.
 
Först bankade hon bara sen för ett tag sen började hon små klänga på de. Vi säger ifrån så fort hon reser sig mot spegeln "Ajabaja Molly! Inte så på spegeln, den kan ramla ner och då får Molly ont!"
Oftast brukar vi ställa vagnen i vägen för spegel men inte alltid vi kommer ihåg det.
 
Men iallafall så idag ramlade en del av spegeln ner faktiskt. Som tur var inte på henne! Blev ett litet jack i golvet och spegeln gick inte i kras. Men oj va rädd jag blev när jag såg den ramlade ner!
Fröken fick faktiskt åka in på sitt rum någon minut efter de. Att dom små skall på allt som kan välta över dom?
 
Nu skall vi allafall LIMMA fast spegeln också. Men hon får fortfarande inte vara där. Efter ett tag så lär hon sig väl :)

Till er nya läsare


Jag har blivit länkad hos Patricia och har fått sjukt många besökare idag! Jätteroligt, hoppas att ni stannar och att min blogg intresserar er! Här kommer en liten presentation om mig och min familj.
 
Jag är 23 år. Kommer från Västkusten, Strömstad närmare bestämt.
Här bor jag med min sambo Daniel och vår gemensama dotter Molly som snart fyller 1 år. Är just nu mammaledig med fröken, annars arbetar jag som butiksbiträde i en fiskaffär.
 
Jag och  Daniel träffades år 2006 och blev ett par i slutet av november samma år. Vi hade vart ett par i två år innan vi bestämde oss för att bli förlovade.
Två år efter det flyttade vi ihop till en liten tvåa som vi hyrde i andra hand i knappt ett år. Därefter köpte vi oss en bostadsrätt på 77kvm där vi fortfarande bor och stormtrivs. Under det året hann jag bli gravid -  få utomkvedshavandeskap som resulterade i ambulans, helikopter och en förlorad äggstock. Samt bli gravid med Molly 2månader efter utomkvedet.
 
Nästan hela min graviditet var jag sjukskriven pga Hyperemisses Gravidarum (gravt illamående) Men tillslut var jäntan född, den 29 demceber 2011 föddes hon på Fredrikstads sjukhus i Norge. 
 
Nu så lever vi loppan så mycket det går. Lillan har just tagit några steg och växer så det knakar. Jag skall förhoppningsvis sluta vara mammaledig till januari och börja arbeta. om nu Molly får en förskoleplats det vill säga vilket inte är helt lätt att få i dessa tider.
 
Är det någonting ni undrar över så är det bara att fråga! Antingen svarar jag på kommentaren eller skriver ett helt inlägg om det!

Kärlek

Molly älskar verkligen sin moster. Så fort hon ser Bella skiner hon upp.
Även om Molly retar gallfeber på Bella så vet jag att hon känner minst lika mycket, om inte mer!

Snökaos

Vi gick ut en sväng förut jag, Bella och Mollan, vilket väder! Blåser som bara den, kallt, och snöar. Fick bytt mössan som Molly har på sig på bilden. Didrickson var märket, 149:- så mjuk och varm, är grymt nöjd med köpet.
Nu skall jag snart börja förbereda dagens middag, Kyckling med limesås står det på menyn hemma hos oss idag. Lillasyster sniker sig på dagens middag idag med då, bara trevligt de då!
 

Nu är den här...

SNÖN! :D Tycker dock att det var väldigt snålt med snö vi fick. Men är alltid något!
 
När klockan var nio så satte jag igång med att baka bröd. Känner att hemmafrun sakta men säkert kryper fram nu, igår lussekatter, idag bröd. Är ett jädrans jobb bara när man måste göra allt för hand. Har ju kramp i armen när jag väl är klar. Kanske skall önska sig en bakmaskin av mami & papi i julklapp?
 
Idag blir det en tur ner till en del av staden. Köpa blöjor och byta en mössa som jag köpte igår, var för liten så skall byta upp mig till en större storlek. Annars var den superfin! Lägger in en bild senare när mössan är bytt.

Movietime

Skall fortsätta att se denna film nu. Började se den igår kväll men jag orkade inte se så mycket så får ta en bit idag med. Riktigt bra film, inte sett den? Se den NU! Den är dock nästan 3timmar lång...

I väntan på vällingen


Stolt är han

Daniel var så stolt över att bygga denna byggnad och att Molly fick plats att jag var tvungen att ta kort.
Hon är ju för söt!

Wiiiiiie!

Detta älskar Molly, hon slänger sig mot mig så tar jag tag i hennes rumpa och vänder henne :)

Blomma

Igår så plingade det på dörren och där stod Ajka med en fin födelsedagsblomma! Tack snälla du!
 

These babys

Värmer mig på kvällarna och på tidiga morgornar när värmen inte riktigt hunnit ikapp oss.
Är evigt tacksamma för dessa som jag köpt för ett par år sedan ♥

Röda kinder och händer

 
Molly har som jag jätteröda kinder när man är ute i det kalla och kommer in i det varma. Kokheta kinder får vi då.
 
Nu när det är så kallt så får hon nare med runt munnen och på händerna. BVC-tanten sa att man ej skall använda napp ute när det är såhär kallt, men Molly måste ha napp för att kunna sova, om hon nu vill sova i vagnen hur gör man då? Struntar nog i de, får smörja hennes hansikte och händer varje kväll och morgon med Idominsalva bara så blir det nog bra!

När mamma inte ser

När jag stod fullt koncentrerad på termometerna för att det skulle bli fingervarmt smöret
så tyckte Molly att det var på tiden att riva ut all tvätt.
När Daniel tvättar (jag kan inte) så brukar Molly få hjälpa till med att ge han kläderna som är i tvättkorgen. Nu tyckte väl damen att det var på tiden att vi ska tvätta...

-15 grader

VI ÖVERLEVDE TUREN!  Molly överlevde ju hur bra som helst nere i vagnen gott inpackad. Ringde Tessan innan jag gick för och höra hur hon hade klätt på Melvin i detta väder och var ungefär så jag klätt Molly så det var ju bra. Skall dock införskaffa fröken en fleece tröja då hon inte har någon, så slipper man två tjocka tröjor istället.
 
Jag däremot hade på mig två par långkallingar under mina jeans, vinterkängorna. Jag frös inte ner till iallafall. Däremot hade jag bara ett linne och en tröja från underställ och min jacka över, vart liiiiite för kallt men jag överlevde! En halsduk och mössa på de, dock började stickas i öronen på mig strax innan vi kom hem.
 
Jag hittade föresten ett fuskkrage, PÅ COOP! Det utav alla klädaffärer så hade coop. Super bra!
 
Vi tänkte gå till Tessan sen och äta mat, men såg att jag har världens punktering på ena däcket. Tyckte det var ruggigt jobbigt att köra vagnen förut. Så det får vi skippa. Skall istället baka lussekatter och kanske något matbröd? Är på riktigt bra humör idag! Molly är glad, jag är glad, kallt ute, varmt inne, julmusik på. Härlig dag!

BVC

Uppdatering
 

Hon traskar på i både vikt och längd och är precis som hon skall vara sa vår BVC-tant Lena-lill. Hon frågade om Molly står själv och det gör hon ju samt tar små steg vilket var väldigt bra.
Vi skulle träffa läkaren idag men hon var tyvärr sjuk så läkarbesöket får vi ta i januari/februari någongång. Men Molly fick vaccination idag. Små sprutor i vardera lår. Första gick hur bra som helst, andra gjorde det ont. Men så fort Lena-lill tog fram såpbubblorna var vi facinerade utav dom! Får se hur hon blir sen utav sprutorna, hon brukar få feber och bli lite gnällig, hoppas inte på något mer bara!
 

Fuskpolo?

På termobyxorna som Daniel hade var det barnstorlek 170. Så dom fick jag ju inte på mig. Blir att ha underställ under jeansen när vi går till BVC sen. -14,8 står termometern på nu. Efter vi vart på BVC skall jag gå raka vägen och kolla mig ett par termobyxor. Behöver egentligen en ordentlig vinterjacka också. Den jag har nu är inte så varm och börjar det regna eller SNÖA så blir det blött och går igenom.
Tur att jag har ett par rejäla vinterkängor iallafall :D
 
Skall in på lindex med och köpa en mössa som jag sett ut, den hon fick av Bella är alldeles för stor än och den hon använder känns inte så varm? Sen undrar jag var alla människor får tag på fuskkrage/fuskpolo? Ingen barnaffär här i stan har någon sån, inte heller Lindex, har kollat hemsidor som HM och Kappahl men ingen. Hur annars gör folk?
Tills vidare får Molly ha en halsduk som Daniel brukar ha.

Min födelsedag

Idag är det min tur att fylla år. Hela 23år blir jag idag.
Min mor, far, Bella och Tessan med familj kom på besök så jag bjöd på tårta och kaffe.
Fick en kaktus gjord av gurka och ahlgrens bilar av Minea och en kökstermometer då dom vet att jag inte kan mäta fingervarmt vatten nu när jag skall baka lussekatter, PERFEKT!
Sen fick jag pengar av mor & far :)
 
Nu skall jag lägga Molly som är dödstrött sen skall jag dyka ner i soffan. Danne skall upp på vinden och leta reda på hans gamla termobyxor som jag skall låna om jag får på mig dom. Daniel skall ha bilen i morgon till jobbet och jag och Molly skall till BVC i detta hemska kalla väder 9:20 i morgon för läkar-besök. Nu är det -12 grader ute!

Jul i vårt hus

Här är det jul hos oss! Julmusiken hörs i högtalarna just nu. Var hemma härom dagen och hämtade hem min julstrumpa som jag hade när jag var liten tills jag flyttade hemifrån. Den skall såklart Molly ha nu!
Mollys kläder som har på sig på bilden var även dom hon hade på dopet igår. Koftan är ny, Så fin!

Dopet för Penny

Och självklart glömde jag kameran! Så blev inga bilder tagna alls för min del, tråkigt!
Men vi startade bilen jag och Molly halv nio och hämtade upp far & mor & Bella, bytte plats med pappa så han fick köra, hatar att köra längre sträckor, blir ganska trött av de.
Sen körde vi mot min mormor och ett par av mina morbröder sen åkte vi alla i två biler mot Västra Tunhem, ligger runt Vänersborg. Vi åkte efter dom andra för dom visste vägen, men visade sig att dom inte hade en jädrans aning :P Så ringde Tessan som svussade förbi oss på motorvägen och frågade. Hur som helst kom vi fel ändå så fick fråga en snäll gående på vägen med en rottweiler. Mammas reaktion: "Vi kanske ska fråga en annan utan en hund" ?? Varför? :P Hon är rädd för stora hundar och trodde väl att hunden som var i koppel skulle hoppa in i rutan över mig och på henne i baksätet :P
 
TILLSLUT hittade vi efter många om och men. Där snöade, det var så vackert! Man körde i fem minuter kanske på en liten smal slingrig väg, helt vitt överallt och det snöade. Älskart! Vinter kom hit NU!
 
Molly sov inte på hela vägen dit så hon var en aning trött men inte kunde hon sova i kyrkan heller så jag gick ut i kapprummet med henne för att försöka söva henne med vagnen men lönlöst :)
Sen blev det goood lunch i församlingshemmet. Massa god pastasallad och italienska korvar eller något tror jag det var! Även här sov ingen Molly-mus. Hon åt lite mat (kall mat, micron funkade inte, eller jag fick inte fart på den) men maten gick ner ändå för damen. Under lunchen såg jag att Daniel hade satt på Molly klänningen bak och fram! Knapparna var framme på magen och broderiet och fickorna var på rumpan! :P
Kaffe och kaka sen var vi på väg hem igen, Molly däckade med en gång. Åkte inom Torp och köpte dom två nattduksborden vi har i sovrummet och köpte för mor&far en julklapp till Daniel som han kommer bli glad över :)
 
Tror vi var hemma vid fyra, lagom tycker jag. Jättetrevligt dop, god mat, trevliga människor, vackert väder. Synd bara att jag inte har några bilder :(

Sovrum

Såhär ser sovrummet ut. Tycket det är mysigt. Lite tavlor ska upp sen är det klart :)

Julbelysning

Såhär fint fick det bli ute när Daniel sätte upp belysningen. Vanligtvis skall det ju vara nere men fanns ingenstans att snurra ståltråden på så fick bli såhär :) Duger de då :)

Julkalendern

 
Jag och Molly kollade på årets julkalender nyss. Första avsnittet. Vad tyckte ni om den?
Vet inte riktigt vad jag tycker om den. Funkar väl, men ingen är ju lika bra som den första!

Mollys tavla

Igår kom bilden jag beställt till Molly. Har gjort den alldeles själv. Är super nöjd :)

Klockan sju

Tidig lördagsmorgon idag. Och jag som gick och la mig kvart i ett igår. Ajjabajja mig! Är som en zoombie idag!
 
 
Slänger in en bild från igår, hade lite fotostudio här hemma




RSS 2.0