Jan. 31, 2013

Något som jag tycker är lite coolt är hur bebisar utvecklas. Molly t.ex för någon månad sen kunde hon hämta en bok. Inte något mer speciellt. Men nu, frågar vi vart Mollys rum är visar hon rummet, vart man borstar tänderna går hon till badrummet, vart man byter blöja hår hon till tvättstugan. Så duktig!!! 

Besök

Bella tittade in på jobbet förut och hade Molly och Melvin med sig. Söta!

Ändra namn

 
I morgon skickar jag in anmälan till att ändra mitt namn.
Är inte så illa som det låter, men det är som så att under HELA mitt liv har jag skrivit Josefine med E på slutet. Dock på visakort, körkort, pass, Lindexkort med mera så har det alltid stått utan E. När jag anmält mig på saker och ting har jag bestämt säget Josefine, med ett E på slutet!

Nu har jag fått svart på vitt att jag heter Josefin, utan E. Registrerade mig på Svenska spel igår, skrev in mitt namn med personnummer - "Ditt namn stämmer inte överens med ditt personnummer enligt folkbokföringen". Tog bort E:et och vips så fungerade allt.
 
Hej hopp! Så jag heter alltså Josefin. Låter säkert inte konstigt för er, vad kan ett litet E spela för någon roll? Men jag stod förut och fundera på om jag kanske ska låta de vara men det är inte jag. Mitt namn är Josefine Hansson. That´s it! Så iväg med blanketter. Funderar på å byta efternamn i samma veva med...

Packar

 
Håller på att packar Mollys ryggsäck då hon skall vara hos lill-moster nästan hela dagen i morgon. Jag jobbar hela dagar i morgon till och med lördag. Daniel är ledig som vanligt fredag och lördag men i morgon jobb så då kunde lillasyster rycka ut och passa henne i morgon och även torsdag därpå sen är det inskolning som gäller!
 
Visst är ryggsäcken söt? Hon fick den av sin mormor i julklapp. Hon har även en till lite större den
Skip Hop nyckelpiga som hon fick av sin faster. Den är mer bra till dagiset å ha alla kläder i och denna till dagsturer till folk.

Nu ska jag vinna!

Vinner jag några miljoner så skall jag köpa ett hus.
 
 

Update: Kan inte köpa något hus.

Bajsa ifred

Nu för tiden när Molly bajsar så brukar hon gå iväg och bajsa i fred. Idag var det extra roligt.
Vi kom in från dagens promenad, jag tog av henne alla kläderna och sen bärja plocka in varorna vi handlat i kylskåpet, så hör jag hur Molly stänger dörren om sig. Sen efter nån minut så ser jag att hon stängt igen dörren helt så öppnar jag upp försiktigt och hela rummet luktar bajs. Så sitter hon på golvet vid sängen och trycker.
 
Så söt lilla dockan är! Förstår henne dock, jag hade inte velat sitta med öppen dörr och bajja.
Nu stängde hon dörren igen så är väl ett last till :P
 

Den har kommit

Igår kom overallen som jag beställde. Fina färger, bra fleece. Hoppas den hålla tätt nu med.
Jag tog en 92 och tror den kommer var bra för Molly.

Inringd

Blev in ringd av jobbet förut då dom behöver en som stänger själv då en är hemma med vård av barn. Då ställer såklart jag upp! Lite långtråkigt att jobba själv men så är de!

För bra för att vara sann

Så kom Daniel hem idag och berättade att hans chef vill att Daniel går varannan vecka till klockan 15 och varannan 18. Jag visste att det var för bra för att vara sant!
Jag kan inte rubba mina tider då det jag tror jag kommer få mindre timmar men efter ett tag så har jag fått till det... Tror jag. Dock ena veckan blir kämpigt för Mollan. Långa dagar. 8tim, 8,5tim och 9,5 timmar på dagarna. Tur är väl att hon bara går dessa tre dagar den veckan och är ledig resten.
Men skall se om jag kan hitta någon vänlig själ som kan hämta Molly tidigare någon dag och ha henne hos dem tills Daniel slutar vid sex.
 
Nu skall jag lägga alla tider och siffror åt sidan och kolla på några avsnitt av såklart Big Bang Theory.

Vinteroverall

En ny vinteroverall har hamnat här hemma. Halva fått av oss och halva av Daniels familj. Den är i storlek 92 så en aning förstor men hon kunde gå i den och så, så den kan hon ha nu på dagiset eller om vi ska ha den här hemma eller helt enkelt om den andra hon har blir skiten så har vi en backup. Och eftersom den är såppas stor kommer hon nog kunna ha den till hösten med. Bra tänkt där svärmor!
 
Älskar färgerna!

Shopping

 
Vi åkte inom köpcentret för att små handla lite saker som vi hade tänkt handla.
Ett par regntåliga vantar som är köpta på Stadium för 99:- fanns att välja mellan färgerna rosa, svart och lila. Tänkte svart är ju för jädrans tråkigt att ha på ett litet barn så bestämde mig för de rosa, eller cerisfärgade ;)
 
Sen ett par gummistövlar. Dock inte fodrade utan fick tips av svärmor att ha raggsockar i nu när de är kallt sen så håller de lite längre i och med att stövlarna är lite för stora. Men dessa stövlar kostade endast 65 spänn. Sånt jävla klipp jag gjorde inne på Stadium alltså.
 
När vi vart klara på köpcentret efter lite shopping och kaffe så bar vi mot Norge. Nu köpte jag endast 5 boxar med blöjor, men skall följa med nästa gång mamma skal till Norge så det dröjer inte allt för länge tills dess.
Nu till prisskillnaden som en del av er undrat;
Hemma i Sverige får jag ge 110-119kronor för 42st blöjor Libero Up&Go. Deras "vanliga" blöjor icke Up&Go är inte alls bra tycker vi så därför vi köpt de.
I Norge får jag ge 76 kronor för 72st blöjor Pampers vanliga blöjor. Det är en Rejäl prisskillnad!

Barn i bur

Zara har med sig en bur till hunden då vi var i Norge så han fick stanna här hemma.
Men Molly tyckte det var väldigt roligt att krypa in i buren och sitta där ett tag :)

Som jag misstänkte!

Det var snökaos igår kväll alltså. Jag skjutsade hem Bella vid halv elva tror jag klockan var och det var typ 3dm snö ute. Inget skottat. Slirade ut från parkeringen och sen ut på stora vägen där hade dom iallafall skottat lite men shit för snö! Gick knappt att komma fram. En vän till mig smsa och sa att hon inte kom upp för hennes backe och blev stående i backen men tillslut kom upp. Panik! Tur att jag inte bor på någon kulle.
 
Morgonen gjordes klockan åtta då Molly hade svårt för att ligga still så vi gick upp och lekte lite. Jag satte i ett par bilder i ramarna som står på byrån i Mollys rum. Blev fint :)
Idag kommer Mollys farmor och faster hit på besök från Göteborg, vi skall åka en tur till Norge å få köpt blöjorna.
 
Och som jag misstänkte är det plusgrader idag och snön börjar försvinna. Vad är mening med detta? Kom inte alls eller stanna kvar!
 

Pizzapaj

Hallå i snökaoset! Här hos oss på västkusten snöar det som bara den. Nu tror jag vi har snart 4dm med snö!
Vi har Bella på besök och vi har lagat pizzapaj som nu står i ugnen och snart är klar, till det blir det några
The Big Bang Theory avsnitt :)

Hoppas ni alla har haft en trevlig söndag!

Söta!

 

Dessa små sötisar fick följa med mig hem härom dagen när jag var uppe på Nordby.
Hårdare plast är det så det är perfekt för Molly när hon äter själv och så,
även när Minea är här så inga glas råkas tappas i marken.
Tyckte dom var supersöta :)

Beställd!

Denna har jag beställt till Molly som hon skall ha på dagiset. En fodrad regnoverall. Hoppas verkligen det är bra, beställde den från Ellos. Hade 50% så fick endast betala 225:-
 
Sen skall här köpas vattentåliga vantar som jag sett ut på Intersport, samt gummistövlar som jag sett på sskobutiken här i Strömstad. Ville inte chansa att beställa ett par från nätet då jag inte vet helt vad för storlek hon har på fossingarna, lika bra att mäta så det blir irdentligt gjort!

Alla längtar!

Bilder från min storasysters och hennes mans bröllop. Så fint bröllop!
 
Jag vill så gärna gifta mig. Jag och Bella kan sitta och prata om hur vårt bröllop skall vara. Vad för klänning jag skall ha, vad för klänning Bella skall ha skor hon skall ha på sig. Ett tag så satt vi faktiskt och tänkte ut hur det skulle se ut i lokalen med bordsplaceringar (!!!) Då har det kanske gått lite för långt?
Tessan kom och såg vad vi höll på oss och gav oss massa tips och började även hon prata om de. Avlånga bord eller runda bord. Tips efter tips ♥
Hon berättade för sin man Marcus som blev grymt taggad! "Fan är det sant? Nu blir det fest! Fan va grymt"
Min vän och min arbetskollega vill att vi skall gifta oss då dom får gå på bröllop. ALLA vill. Förutom Daniel ;) Haha! Eller han vill men inte än. Först ville han ha barn innan. Nu vill han ha hus innan. Den karln har en del krav.
 
Men jag kan inte låtas drömma mig bort i dessa tankar! Vet hur min klänning skall se ut, vit och stor och pluffsig (just nu iallafall) Jag vet vad det skall stå i ringarna. Fattas bara en villig man ;)

Party

Vi har party vi på Fiskhörnan jag och Marita. Mums!

Bad med pappsen

 
Kikar i kameran såhär på kvällen och hittar en del roliga bilder som
Daniel och Molly har tagit under dagen ♥

Äntligen!

Lillasyster hämtade upp mig faktiskt när jag slutade halv åtta så åkte vi och storhandlade. Jag hade tjock jacka och termobyxor på mig. Blev en aning varmt så nu är jag helt kokhet om kinderna och lär inte kunna duscha på någon timme för då tar det tid innan det försvinner. Suck.
 
Men iallafall så handlade vi massor! Tyckte vi fick rejält med mat för endast drygt 1400:- köpte även fem packet med Capri Sonne, en apelsindryck, görgod ♥
 
Fick köpt mina älskade tulpaner som jag suktat efter så länge! Blev ett par lila, skulle köpt ett par vita också för att blanda, kanske köper i morgon :) Älskar tulpaner!
 

LÖÖN!

Idag är jag på bra humör. Lön och föräldrarpenningen har kommit. Den är mer än välkommen! Måste storhandla någon dag här snart, och då menar jag verkligen STORhandla. Samt åka till Norge och köpa blöjor. Men idag jobbar jag 8-19:30 så blir inget med det idag, jobbar även i morgon med så får se när tiden finns... p.s har fortfarande inte handlat riktiga arbetskor. Smart

Cecilia och Molly

 
Vid halv tolv idag så fick jag och Molly fin främmat av Agnes och hennes dotter Cecilia. Molly är bara tre dagar äldre än henne. Men dom är födda på olika år! Molly den 29e december och Cecilia den 1ejanuari året efter. Tycker sånt är lite roligt då :)
Men dom kom hit iallafall och Cecilia är en liten vilding av sig. Molly bara stod och kolla på henne och Agens berätta att Cecilia har bärjat slåss så vi får hålla koll på dom och Molly fick ta emot en hel del bitchslap men sen när Molly skulle ge igen då röt Cecilia till och då blev Molly rädd och börja gråta igen. Haha En lite lipsill jag har ser ni ;)
 
Men hoppas det blir bättre och att vi kommer ses fler gånger så dom lär vara med varandra och faktiskt ha roligt tillsammans. Molly var ganska trött också så det kan vara därför hon grät en hel del när dom var här.
 
Men det var supermysigt att ha dom här iallafall. Vi drack thé åt lite bulle och pratade :)
 
 

Barndomshemmet

 
Usch är riktigt deppig, nu ligger vårt (eller mammas & pappas) hus ute på hemnet och är för försäljning.
Hoppas det är en bra familj som tar hand om mitt fina hem ♥
 
Här hittar ni länken till Hemnet om ni vill kika

Oh my gosh!

Trots att jag nästintill svor på att jag inte skulle lämna huset så dröjde det inte allt för länge tills Ajka smsade och frågade om vi ville komma och fika hos hennes föräldrar. Så vi tog på oss alla kläder och gick dit. Kallt som sjutton! Jag glömde ju såklart att ha på mig mina termobyxor. Vem kan glömma något sånt undrar jag? Molly hade det gott i vagnen iallafall och satt idag framåtvänd och kollade på alla träd.
 
Ajkas föräldrar bor i de området jag och Daniel vill bygga hus i. Och deras hus, OH MY GOSH! Det är så fint! Jag är ruggit avundsjuk på dom att dom får bo i de vackra huset. Jag vill också ha stora ytor, jag vill också ha en köks ö, jag vill ha ett fräscht och stort kök att laga mat i! Blir så mycket roligare att laga då!
 
Hela familjen Karlsson var hemma och busade med Molly. Gillar dom väldigt mycket, tror även Molly gillar dom nu med. Hade vart så bra att bo i samma område som dom så hade Molly kunnat hälsa på farbror Sven-Erik och tant Kerstin, eller hur Ajka ;)
 

Morgondagens mat

Känner mig så husmorlig just nu, står nämligen och lagar middag för i morgon. Då serveras det lasange för första gången!

Jobb & Dagis

Vi har ju fått dagisplats till vår lilla prinsessa. Och i måndags ringde en fröken och pratade lite om när vi skall ses. Den 11februari skall vi på inskolningssamtal utan Molly då vi ska berätta lite om henne och dom skall visa hur det ser ut där osv osv. Vad jag förstår det så skall ett barn till skolas in då Molly gör de. Och jag tror det är ett par som jag var med i mammagruppen med så det är väldigt roligt ifall det nu är dom! Dom har iallafall också fått plats där Molly skall vara.
Inskolningen vara i 3 dagar. Är det bara jag som tycker det verkar väldigt lite? Men det gör man tydligen nu, 9-14 inskolning...
 
Hur som helst, jag smsa så fort jag fick reda på att vi fått plats till chefen så hon kunde börja fundera på hur hon skall lägga upp schemat. Och redan på fredagen därefter så hade jag fått en förslag på schema som jag är RIKTIGT nöjd över.
Vanligtvis står jag på papper på 30tim per vecka, alltså 75%, men jag har nästan jämt annars legat på 35-40tim per vecka alltså nästan heltid. Hon sa att hon kan tyvärr inte ge mig mer timmar än så länge då det är så lite att göra på jobbet men jag står på ungefär 30tim per vecka ändå. Såhär ser mitt schema ut;
 
Måndag  - Ledig
Tisdag    - 9-16:30
Onsdag  - 9:30-18:30
Torsdag  -  9:30-18:30 varannan ledig
Fredag   - 11:30-19:30
Lördag   - 8-15:30 varannan ledig
Söndag  - Ledig
 
Jag är nöjd! Nu skall Daniel bara fråga sin chef om han kan jobba 6-15 tisdag till fredag vilket Daniel tror att det inte kommer vara några problem med att kunna göra så blir detta PERFEKT! Är så jävla glad att allting har löst sig! Vad jag har räknat ut kommer hon vara på dagis 18tim ena veckan och 24,5tim andra veckan. Nu skall vi bara komma på hur vi skall göra med lömning och hämingen. Vi vill helst inte ta bilen om det inte PISSregnar eller snöstorm eller liknande men Daniel har ju en cykel så jag tycker att han kan sätta dit en cykelvagn som Molly sitter i då Daniel inte vill ha en cykelbarnstol där bak. Han vill det skall vara lätt att ta av de Molly sitter i då han cyklar i skogen en hel del annars.
 
Jag däremot vill gärna ha en barnstol men jag har ingen cykel :P Men skall köpa en begagnad någonstans har jag tänkt så fixar det sig. Jag har ju en liten omväg när jag lämnar Molly på dagis så hade vart skönt att kunna ta sig fram snabbt och slippa gå med barnvagn. Dessutom är det ju så skönt att cykla! Frisk luft om inte annat!

Kallast hittills?

 
Såhär kallt tror jag inte vi har haft i år. Eller sen det blev vintertid förra året då. Fy bubblan va kallt det är! Är inte sådär super varmt inne heller så vi har tjocktröjor på oss och raggsockar :)
Känner inte alls för att bege mig ut när det är så här kallt väder alltså. Vi får se va vi hittar på för något..

Efter träning

 
Är nyss hemkommen från ett hoppis & skuttis pass. Damn, det känns att man inte vart igång på ett rejält tag iallafall. Det var gratis idag så man kan få testa på så hade dom mixat ett pass så det var Dans & Bas efter varandra. Innan så har jag tyckt att dans verkar vara asskoj ju. Men shit. Det där var ingenting för mig, det är en sak som är säker. Jag tycker ändå jag har grym koordination och håller rythm bra men de där. Det var byte av rörelse hela tiden! Sen var det knökat med folk i gympasalen så man såg ju knappt var ledaren gjorde för rörelser!

Men sen när Bas kom igång så kände man igen sig, detta är någonting jag kan och känner mig riktigt grym på. Kommer ihåg absolut första gången jag var på ett sånt pass och man skulle göra armhävningar.. Pff! Jag klara EN! Innan jag sluta för jag blev gravid så klara jag uppemot 20-25st och var grymt stolt över mig själv. Idag klarade jag faktiskt 10 inte så pjåkigt faktiskt om jag får säga det själv :)
 
Nu ska jag lägga mig i soffan med min goda hallon-blåbär-naturell-lätt-yoghurt-smoothie och kolla på något som går på TV. Finns alltid något kasst att se på :)

Bieber on the refrigerator

Daniel fullkomligt hatar Bieber. Varför vet jag inte, är väl för att han är liten och förr väldigt barnslig.
Men nu har han ju vuxit till sig rejält!
Jag älskar att reta Daniel med att ha Bieber lite var stans. Jag hade ju han som bakgrundbild på mobilen ett tag. Just nu hänger en artikel om han på kylskåpet om att han tagit droger. "Åh din älskling knarkar Josse!" "Va är det för väska han har? Röd-svart prickig? Sån väska har ju MOLLY!" Haha fortsätt hitta fel på han du älskling! Jag kommer ändå bara att fortsätta reta dig ♥
 
Nej nu skall jag klä på mig träningskläder och följa med min mor till hoppis & skuttis!

Lite besök!

Jag bjöd hem min kära storasyster och syskonbarn på lite mellanmål när Minea slutade dagis. Hon går ju på dagis nedanför oss. Vi åt smörgås, äggmacka, yoghurt, banan med mera. Minea som är ett matvrak trivdes som fina fisken i havet.
Är mysigt när vi hittar på sånt här tillsammans så barnen får leka tillsammans. Nu är inte Molly så rädd för Melvin heller. Utan hon går med honom och kikar vad han sysslar med.

Dagens citat från Minea: Jag vill bajsa i Daniels säng!

Hjälpa till!

 
Blir lite bilder från dagarna som gått då jag ej haft möjlighet till att blogga.
Men härom dagen så var lill-moster på besök och då hjälpte Molly till med att laga äggröra till dom.
Hon vart helt överlycklig med att bara stå på en stol bredvid och kolla.
Kanske kommer att gå i sin morfars fotspår med att bli kock och laga god mat till
mamsen när jag ligger på hem? ;)

Jädrans onge part 2

Din lilla skitunge ♥
Du gör visst allt för att din kära mor skall få sitt hjärta hoppa ända upp i halsen va?
Nu har du även bärjat ställa dig upp på din lära-gå-bil! Livin' on the edge right?
 
Det nya rackartyget du har bärjat med är att klättra upp i soffan och springa. Hur i hela fridens namn kan du har blivit så stor redan? Jag förstår inte! Känns som det var igår vi kom hem med dig från BB i Norge. Att du låg i morfar och mormors säng och rörde dig inte ur fläcken medans vi andra åt god nyårs-mat.
 
Att jag kunde glömma! Det nya rackartyger no 2 är att sätta på ugnen! Första vilken sorts värme, sedan graderna. Hjälpa mamma att laga mat? Nej nu får vi allt komma på en lösning för att säkra ugnen med!

One piece

Molly har fått en del kläder förr utav min arbetskollega Helene som har en dotter Nea som är 1år äldre än Molly. Nea har en storlek större än Molly som är 1år ♥
 
Hon hade iallfall med sig i fredag en hel bärkassa med massa fina kläder. Allt  var för smått förutom denna onepice som har var tvungen att ta med hen för att testa. Den såg väldigt liten ut men den passade! Den är så fin! Är så praktiskt med sådana här heldressar. Håller ni inte med mig? Kan va lite knöligt att byta blöja men annars så! Daniel håller iallafall med mig. När jag vart och jobbat så 9 av 10 gånger som jag kommer hem har hon en one piece på sig :)
 

Titt-uuuuut!

Det nya är att fråga vart är maamma? DÄÄÄÄ! svarar hon då. Vart är pappa? DÄÄÄ!
Frågar man vart är Molly? Håller hon för sina ögon ett bra tag och tittar upp och fnittrar ♥
 

I'M BACK!

Saknat mig? Det borde ni ha gjort! Jag har saknat er!
För att klargöra lite så hade jag skrivit fel epost-adress hade skrivit .se istället för .com så det var inte konstigt att jag inte kunde logga in. Jag fick ju maila blogg.se så nu har dom fixat så att jag kan logga in igen.
I början så vart det faktiskt ganska skönt att inte blogga. Nu hade jag ju en anledning till varför jag inte kunde, men nu idag och igår så vart det BLOOOGGAAA! Det är ju det jag nästan alltid gör på kvällarna. Är ju min grej så att säga ;)
 
Slänger in ett par bilder från Insagram pohens som jag heter där. Jag tog med mig kära lillasyster på promenad in till stan i de -12 gradiga vädret. Solen sken och vi tog oss en kaffe och satte oss i solen. Det var ljuvligt! Jag brukar alltid annars få extrem huvudvärk när solen skiner och är kallt ute, men hade på mig keps så den skymte solen.
 
Som ni ser på en av bilderna här vi fina Molly som har hittat sina näsborrar. Dom är tydligen väldigt roliga att peta i och se hur långt fingret går in. Även väldigt roligt att stoppa in fingret i mammas eller pappas näsborrar när dom halvsover. Tycker inte vi är roligt iallafall... Rackar-unge ♥

Glömt lösenord

Smarta jag har ändrat både lösenord och e-postadress för inloggning på blogg men kommer inte ihåg något utav de nu. Det går att skriva från blogg-appen i mobilen iallafall. Så typiskt mig att rota till de! Har mailat blogg.se för att se om dom kan hjälpa mig på något sett...

Snö!

Jag vet inte... Jag hade hoppats på att det inte skulle komma någon mer snö nu då jag vill ha vår och värme. Men det tyckte väl de högre makterna där uppe att det skall vi inte ha än. Just nu snöar det stora vita vackra snöflingor här. Sen när det har lagts sig ett rätt tjockt lager skall vi ta en tur med pulkan jag och Molly. Hennes andra åk med pulkan.

Humor

Jag är inte mycket för humor som läggs ut på Facebook som delas hit och dit. Massa fjaniga bilder, katter, nakna brudar, hundar, skyltar med mera. Men denna, gud va jag skrattar åt denna. Den är ju SÅ bäst!
 

Du och jag min vän


Chokladmuffins

Alexandra och hennes Ebba är påväg hit så jag slängde snabbt ihop en muffinssmet så nu är dom reda att ätas! Molly hon själv sov i en halvtimma förut men somnade lagom nu till vi får besök. Typiskt, Jaja hon vaknar väl sen när det är full rulle här med Ebba :)
 
Jag undrar föresten hur lång tid det skall ta för att framkalla foton? Känns som jag väntat i en hel eeevighet, vill ha dom nu nu nu NUUU!
 

Pyssel

Jag har fått en sån bra idé så nu skall här pyssla hela kvällen! Hoppas bara det blir bra. Skall sätta på lite vatten med så skall jag njuta av en kopp thé medan Pappa och Molly bygger med duplo ♥

1års kontroll

Fy bubblan var trötta vi var i morse. Båda två. När klockan ringde åtta så suckade jag djup och Molly börja röra på sig och tryckte ner huvudet mellan min och hennes kudde för att få tyst på ljudet. Dags att gå upp sunshine!
Gjorde i ordning oss och tog på oss ytterkläder och faktiskt tog bilen ner till BVC det hade snöat lite och var -6 ute så jag orkade verkligen inte ta vagnen och gå ner i det kalla.
 
Allt gick iallafall bra hos läkaren. "Vilket charmtroll" fick vi höra flera gånger när vi var där. Har hon en stark egen vilja? Skojar du eller? Får hon inte som hon vill blir det rabalder och skriker sparkas. Har hon börjat busa? Göra lite hyss? Räknas det med att klättra upp på tvbänken och ställa sig bakom TVn ;)
 
Hon hade dygt 4hg så hon väger nu strax över 12kg. På längden har hon inte vuxit mycket 76,5cm lång är hon iallafall. En liten kortis som mor sin ♥ Hon följer sin kurva fint och dom tyckte att det syntes på henne att hon mår prima. Och det gör hon ju :) Dom fick sig ett gott skratt när vi gick ut ur rummet då Molly nästan springer, ser ut som hon har druckit lite inna  valsar hit och dit, söta du!
 
En bild ifrån helgen som var
 
 

Vad behövs?

Om mindre än en månad skall ju Mollan på inskolning av dagiset. Då är min fråga till er mina kära läsare; Vad behöver man ha med sig? Vad behöver hon ha med sig under dagarna när hon är där, kan ju var små saker som man inte tänker på. Får ge mig ut på marknaden och köpa allt i god tid ju.
 
Så, vad behöver man fixa inför dagisstarten?

Dagis eller förskola

Idag hade jag den lyxiggaste morgonen jag haft sen Molly kom tror jag. Hon vaknade klockan sex, fick en flaska välling så la jag henne brevid mig i sängen och båda två somnade om. Vaknade och kollade på klockan 9:34!! Så jävlans skönt! Passade perfekt då jag var uppe till strax efter ett igår kväll och kollade på en serie.
 
Vi åkte sen och handlade lite mjölk och ägg till dagens middag, Pancakes, what else? Sedan fick det bli en tur till stora syster för att prata och få tips om inskolningen på dagiset.
Frågade om de på hennes jobb tar illa upp om man säger dagislärare istället för förskolelärare. Tessan är barnskötare nämligt. Hon själv säger dagis hemma och till Minea osv, men på jobb säger hon förskola. Är tydligen en del häromkring som tar illa upp att man säger dagis i stället för förskola. Vad jag förstår så är det ingen större skillnad så förstår inte varför ta illa upp. Visst, det är ju en "finare" titel med förskolelärare än dagislärare men ja. Självklart säger jag förskola till någon som faktiskt tar illa upp men annars säger jag dagis.
 
Vad säger ni andra? Dagis eller förskola?

Kalas för farfar

I morgon egentligen fyller farfar Stefan år men dom hade ett litet kalas idag istället få vi inte har någon möjlighet att åka dit en vardag för att fira. Det bjöds på GODA bullar. Samt en jättegod Brittatårta eller något liknande tror jag den hette.
 
Förövrigt så ser ni på bilden ovan hur mitt hår blev. Väldigt ljust! Men efter ett par tvättar blir det nog bra, hoppas jag ;) Tack Zara för hjälpen ♥
 
Nu är vi hemma iallafall. Skall bli skönt att får sova i egen säng. Slippa ha katter rrunt omkring mig :P Borta bra men hemma bäst! Så är de! Sitter just nu i telefon med min käääära goda vän Alex, ÄLSKAR DIG!
 
Nu skall jag bränna några filmer till en arbetskollega sen kasta mig ner i soffan med ett par ostbågar. Sköna söndag ♥

Gå utomhus

Gå inomhus med skor är ju lätt som en plätt nu för Molly men när man kommer ut är det ju en annan femma. Grus ivägen, grenar, kvistar, hundar som stör en, uppförsbackar, trappor!
Inte lätt de du, inte bara bara! Men vi övar lite så smått :) En aaaaning för stor overall också ;) Den med massa olika färger är nu tyvärr för liten, går att ha om hon bara har typ tshirt och strumpbyxor under men den är allt i minsta laget. Tur vi har denna ett tag och hoppas den håller fram tills våren då hon fått en av stor-moster, en tunnare overall att ha på dagiset .

Färgar håret

Nu äntligen sitter jag med färg i håret och väntar på att verkningstiden skall ta slut. Sitter med en snygg fryspåse på huvudet serrni, man gär tydligen såhär i Torslanda ;)
 
Blir en kort visit här i Göteborg, åker redan hem i morgon men vi får en kväll tillsammas med kortspel och äta gott.
 

Plats

 
Så kommer dagen då man tänker efter; Skall vi verkligen sätta henne på dagis såhär tidigt? Hon är ju en bebis!
Men det är hon inte! Hon är över ett år! När jag ko hem från jobbet fick jag nyheten att vi fått dagisplats! Den 11 februari är det inskolning. Så roligt, men sorligt. Men det är bra för henne att få komma på dagis. Träffa barn i jämlik älder osv.
Vi fick inte vårt första val av dagis som ligget precis nedanför vår lägenhete men vi fick ett annat erbjudande. Dagiset ligger på väg till Daniels jobb så är ju perfekt så sätt Lite omväg för mig när jag går men då kan jag ju ta cykel på våren / sommaren och kanske bil på vintern. Måste införskaffa mig en cykel nu då med plats där Molly kan sitta :)
 
Detta kommer bli super! Typiskt att vi rett ut med våra chefer att vi inte fått plats å dom gjort om schmarna för vår skull så får vi plats ändå! Men det går snabbt att ändra! Skall sätta oss ner och se hur vi ska läsa de. Daniel jobbar ju på ett lager så där går nästan allt att lösa. Hos mig är det lite svårare då vi har en butik, men det löser sig nog!
 
Jag säger dagis, har alltid gjort och kommer alltid göra så det så! Där med basta!

Vilken dag!

Mitt huvud sprängs, mina fötter går snart av, min kropp stänger snart av. Herregud vilken dag!
Jag börjar ju nu med att jobba hela fredagar, det vill säga 8-19:30 mördat passet men älskar det ändå. Manär där först och går därifrån sist.
Vanligt vis såhär så brukar ju räkorna kosta runt 200lappen idag kosta dom 149:-kg Det märktes skall ni veta.
Det var 4år sen flasback! Då räkorna låg på 89-99:-kg. Folk var som galna!
Tack och lov kom en av våra chefer för att lasta av oss så vi fick gå på raster för det hade inte fungerat annars. Från typ tolv till halv sex var det fem-femton pers i kö nonstop.
Idag har jag även bestämt mig för att göra mig av med Conversen på jobbet. Det går inte. Måste ha riktiga skor nu, får se om det går att gå med fötterna i morgon!
 
Och idoten Josefine åt till totalt mat idag? En smörgås, bravo. Och Josefine drack totalt idag? två glas vatten, bravo. Så tätt man kan vara. Mitt huvud spränger mer än någonsin! Har ätit lite fisk förut iallafall och tog ett kokhett bad så huvudvärken har minskat något. Men icke har vi Ipren eller Alvedon hemma. Får sova bort det sen då. Tack och lov är det inte migrän!

Ordning och reda - pengar kommer nästa fredá

Jag har ju beställt massa kort som skall sättas in i album - 303 kort närmare bestämt. Så nu måste jag börja med de kort jag har här hemma att sätta i ordning och skriva på alla. Ett jobb som jag lär sitta med sent ikväll.
Men tycker sånt är ganska mysigt och kul att göra. Missade en del bilder som skall sättas in i album med på min mage genom de 9 långa månaderna. Så får skicka en beställning nu så¨de också kommer med :)
 

Jädrans onge!


Första semlan

Min kära vän Angelica var här förut och vet ni vad hon hade med sig? SEMLOR! Så nu har jag ätit årets första semla! Tack vännen för semlan ♥
 

Krogig Väggkrok

Dom har har jag spanat in på hos IKEA. Tänkte ha dom i Mollys rum precis vid dörren där hon kan ha sina ryggsäckar och tröjor på som hon själv kan hänga dit när hon blir lite äldre.
Dyra var dom dock, hela 19 kronor för dessa tre ;)

Måste, verkligen måste!

Min utväxt är värre än värst nu. Att jag ens kan gå omkring och visa mig såhär. Men när jag har uppsatt hår syns det inte så värst ut som tur är.
Jag måste få tummen ur och färga håret! Men jag kan inte göra det själv. Är så rädd för att det skall vli fula fläckar här och där som jag missat sedan har jag ju tyvärr inte några ögon i nacken så jag kan se där bak.
 
Kom på en briljant idé här nu förut. Att vi skall ju till Torslans på lördag till Daniels familj... Där finns det ju en liten Zara som kanske vill hjälpa mig att färga håret ;) Samt kanske klippa topparna på håret :) Hoppas hon är hemma då när vi besöker dom.
 

Ska vi läsa?

Jag måste få skryta nu lite över min prinsessa ♥ Igår när Daniel kom hem från jobbet så la vi oss alla i stora sängen och myste och busade som vi alltid brukar göra när pappan kommer hem.
Så bad jag Molly att hämta sin bok så vi kan läsa lite, den låg i hennes rum på bordet vid fönstret. "Kan du hämta boken så vi kan läsa? Den är i ditt rum Molly"
Hon kollade på mig och traskade iväg, och kom tillbaka med boken i handen! SÅ duktigt! ♥ Är så stolt över henne att ni anar inte!
 
 
En bild ur arkivet

Räkfrossa

Hämtade Bella när hon slutade jobbet klockan sju idag å åkte vi till min arbetsplats och fixade räkor. Goooott!
Blev helt sjukt mätt att jag fick nästintill rulla ut till bilen när jag skulle åka hem. Men vi hade det mysigt vi Bellis ♥
 
Väl hemma blev jag tung som en sten typ. Orkade ingenting. Satte mig vid datorn för att återigen få kollat på de där med Handels förbud & a-kassa då det måste blivit fel. Fick se ännu mer fel som Dom har gjort. Jag orkar inte! Känner att gråten sitter i halsen och jag vill bara slänga mig ut igenom fönstret å slippa de! Orkar verkligen inte! Två gånger fick jag skriva hur mycket jag tjänar och vart jag arbetar och att jag vill va med i a-kassa si och så och ÄNDÅ lyckas dom få det att bli så fel så att jag nu tydligen jobbar på något helt annat ställe?! WHAT?
Får ta och ringa i morgon å hoppas på att det blir rätt.
 
Nej nu skall tjurkärringen gå och lägga sig. Hej hopp!

Vart tog pannkakan vägen?

Den frågan ställde jag mig när jag öppnade kylskåpet förut. Letade igenom hela kylskåpet men puts väck! Då har Daniel den snikern tagit dom till frukost. Då fick det bli äggröra på smörgås. Inte helt fel tyckte Molly som tryckte i sig äggen. Ett under att hon inte blir hård i magen. Både jag och mina systrar var görhårda i magen när vi var små. Även Minea och Melvin är jättehårda i magen. På den fronten har vi haft tur!

Omvårdnad och thé

Jag somnade och sov i drygt en timma när Daniel kom hem förut vid halv sex. Crap! Hur fasiken skall jag nu kunna somna till kvällen? Jaja, som tur var sov jag så grymt skönt att jag inte ens hörde mobilen ringa ett antal gånger. Tack Daniel för att du tog Mollsan så jag fick sova ostört ♥
 
Nu har jag lite omvårdnad av mina naglar, kände för att vara lite rolig och kletade på svart nagellack till mina små små korta tjocka naglar. Jag har alltid gillat att ha långa naglar men när jag var gravid vart det omöjligt. Jag spydde ju som en gris och allt skit som kom under naglarna fick mig att spy ännu mer. Smuts under naglarna är uääk, fjäll från fisk när jag jobbade är ännu mer UÄÄÄK. Sen dess - korta naglar som gäller!
 
Finns absolut ingenting på TV nu heller. Jag kollade lite på Svenska Hollywood fruar... Ja, vad skall man säga om Anna Anka. Jag orkar inte ens. Vissa saker kan hon säga jävligt bra men andra, snälla nån.
Men nu sitter jag iallafall med en kopp av min favorit thé citron men en skvätt mjölk i och kollar på Charlies änglar som går på sexan. Funkar bra när det är dött annars på de andra tvkanalerna.

Vilka härliga meloooner!

Vi var på Konsum och hälsade på Alex och handlade lite till lunch och middag. Lunch blev pannkakor som även Bella bjöds sig in till ♥
Köpte faktiskt en honungsmelon. Var riktigt längesedan. Oh my gosh va gott det kan vara. Även Molly tyckte det var gott fast var lite svårt och tungt att tugga tror jag hon tyckte.
 
Till middag skall det bli min lax i ugn. När jag jobbar så blir det en hel del fisk här hemma. Dock inga ovanliga firrar då jag inte är så förtjust i de men vanliga som t.ex lax, lubb eller torsk. Även en hel del kräftor och räkor med svärföräldrarna då Daniel inte äter skaldjur tyvärr. Men desto mer till mig!

Photoshoot

Vi träffades alla med alla barn hemma hos mor & far en sväng förut. Hade photoshoot med Melvin nämligen. Fick en hel del bra bilder faktiskt. Denna här på han är vinnaren som vi skall förstora upp och ge bort. Tror dom kommer bli nöjda med den. Det skulle iallafall jag blivit!
 
Medan jag håller på att ladda ner en film skall jag nog snygga till min design. Lite småfix bara här och där. Känner egentligen för en ny men det orkar jag inte nu!
Har börjat gå i tankarna om att kanske sälja designer. För en billig peng. Men det får vi ta där och då.

Ny tröja

Nu har Molly fått sin tredje stickade tröja av mormor som hon gjort. Är lite varmare garn än va de brukar vara tydligen så hon kan ha bara den och en tröja under på våren när det börjar bli lite varmare. Perfekt!

Sov 1,5h

Förut sov Molly i 1,5-2h vet inte exakt när hon somna. Hur gjorde jag? Har inte en jävla aning! Är väl en engångs företelse som vanligt säkert!
Jag hade även glömt bort hur skönt det är att ta själv en liten nap när bebisen sover.Gud i himmel va skönt det var!
 
 
Har satt på vatten för att koka makaroner, blir makaroner med pastasås, ida kör vi enkelt och billigt punkt slut.
Varför är det så långt kvar tills lön kommer?!

En liten mus

När det blir tyst här hemma är det nå jävulskap på gång.
Hon var visst sugen på en clementin denna här fröken. Mmmmmhmmmm va gott!

Men sen att mamma skall behöva springa efter fröken som bestämt nog skall in i kylskåpet och ta fler clementiner går jag inte med på. När hon ser att jag är på väg skyndar hon sig och greppar tag i en clementin. När jag sen tar ifrån henne den stampar med ena foten hon sen sätter sig på golvet sedan lägger sig ner och skriker och sprattlar med varenda kroppsdel.  1års-trots? JA!
 
Kolla bara på sista bilden, hur mycket jävulskap är det inte i den ungen? ♥

Havregröt

Idag blev det faktiskt en ordentlig frukost.
Fick ryck och gjorde havregröt. Den är helt OK att äta men inte utan sylt. En liten klick fick det allt bli för att det skulle gå ner.
 
Måndag idag då. Grått och regning ser det ut att vara ute idag. Eller ser ut, det ÄR grått och regnint ute. Har ingen lust för fem öre att gå ut idag. Typiskt att Daniel tog bilen idag då så jag inte kan åka någonstans. Nordby hade annars vart skoj att åka till idag. Inte för att man kan spendera något där, men bara för att ta en liten tur :)

Kul?

Hur roligt kan det vara egentligen att klättra i och ur lådor? Härom dagen så klättrade hon upp på nattduksbordet och stod där! Fick ju hjärtklappning för tusan! Lilla barn!

My new BFF

Blev hämtad av Marcus förut vid fyra så åkte vi hem till dom för att fika lite och ta kort på Melvin. Dom vill ha en tavla på honom i ett års present. Vi gav en stor tavla på Minea när hon fyllde ett. Minea var betydligt mer lugnare än Melvin då. Melvin är ÖVERALLT, jag var helt svett! Tyvärr så har jag inte förstått hur kameran fungerar än trots att jag köpte den för ungefär 5år sedan. Men då körde man på Auto. Nu när Daniel använder den med ställer han in massa så är på Manuellt nu så bilderna blir grymt bra. Har användarboken här bredvid mig, blir att läsa nogrant ur den ikväll. Samt googla på internet för tips!
 
Hur som helst. Minea gjorde ett armband till mig. Jag frågade ju henne om jag kunde få ett armband av henne för ett tag sen "Det ordnar jag!" fick jag till svar och nu har jag ett :)

Riktiga Nallepuh

Molly sitter och äter clementiner och kollar på den RIKTIGA Nallepuh (1980 eller va det är) Den är SÅ mycket bättre än dom nya fjantiga. Det var bättre förr... Oftast!

Gröt innan läggdags?

Ikväll skall jag testa att ge en portion gröt till fröken innan läggdags och sen lite välling så mycket hon vill ha och se ifall hon sover hela natten utan att varka och vara hungrig. Blir ett roligt prov, gröt skall väl vara mer mättande än gröt eller?

Ja hallå?

Hon är för rolig, hon plockar upp datormusen och för den till örat och "pratar" Aaao grögrugör?
Så söt så man vill bara äta upp na´!
 
Daniel jobbar idag så är bara vi hemma idag, har varit på en promenad med mina föräldrar nu förut på morgonkvisten. Snart skall jag börja förbereda maten. Idag blir det god hel kyckling! Nomnom

MIN VÄN

Tog med min käraste vän till jobbet idag. Lite max piggar allt upp en något!

Nu är den borta

Julen alltså. Gud så skönt att få väck allt! Jag är en jul-människa men så fort julafton är över vill jag bara kasta ut allt som har med julen att göra!

Trevligt med Caroline

När vi kom hem från Vänersborg så följde Carro med oss hem en stund. Hon läste böcker för Molly-mus.
Tror Molly gillar henne väldigt mycket ja...

Grattis

Lillasyster till körkortet! Jag, Molly och Carro följde med Bella till Vänersborg för att göra teori. Medan Bella gjorde provet gick vi och tog en snabb fika och Molly stensov :)Hon hade redan klarat uppkörningen och gjorde nu teorin för andra gången och klara den! Nu är vi på väg hem, Bella våga inte riktigt köra nu på vägen hem så Carro fick sätta sig bakom ratten medan jag matar Molly med korv och mos :)Idag är vi glada :)

Tisdag kväll

 
Busade lite i badkaret innan dame fick åka i sängen.Har hållt på nästan hela dagen men att göra i ordning i hennes rum, mina gamla möbler har kommit till rätta bland annat.
Är en del saker kvar innan jag visar ur rummet ser ut :)

2013

Då är det äntligen ett nytt år. Molly sov igenom hela fyrverkerierna som var utanför. Jag somnade redan klockan tio och kvart i tolv väckte Daniel mig.
Jag hade lagat god mat, fläskytterfilé med steksky och hemmagjorde klyftpotatisar. Det var mumsigt gott, det tyckte speciellt Daniel som åt upp mina rester. Söt
 
Jag gjorde morgon med Molly halv åtta idag. Vi har plockat ur alla saker ur hennes stora expidit hylla som skall upp på vinden. Nu blir rummet mycket större. Har två byråar hemma hos mor&far som jag skall få hit någongång nu i veckan. Få sätt upp mer bilder och tavlor i hennes rum. Det blir nog bra det :)
 
 




RSS 2.0