Brytningsfel

Något fel på synen hade jag allt då. Så det blir att använda glasögon. Främst när jag kör och läser. När jag koncentrerar mig. 

Så etter undersökning var de dags att välja glasögon. Har ju ingen aning om vad för glasögon jag vill ha! Kände lite press på mig där och då. Tur var väl de att jag var ensam i butiken så behövde inte stressvälja. Hon gav mig ett par som hon tyckte jag skulle passat i. Runda glasögon " ÅH HERREGUD!!! Nej!" 

Men jag fick valt tre oas som jag lånar hem tills i morgon så får gå till mamma och be om smakråd. Tror jag valt ner till att jag ska välja mellan två par nu istället. Men detta blir nog bra!

Står på jobbet och har tråkigt. Har jobbat själv i en timma snart och kommer jobba i två timmar på så... 




Rädd

Ligger i sängen och somnar strax så tänkte slänga in ett litet inlägg om vad som sker i morgon. 
I flera veckors tid har jag varit otroligt trött och haft ont i huvudet. Till och med min chef har reagerat på detta så jag måste kolla upp mina värden. När jag var gravid med Molly har jag fruktansvärda järnvärden att min barnmorska inte förstod hur jag ens kunde stå upp. Så jag kan tänkta mig att dom inte riktigt kommit i ordning än. 

Sen så har jag änna tyckt att jag börjar se dåligt, så imorgon klockan 11 skall jag på synundersökning. Kan lika gärna vara att jag inbillar mig att jag ser dåligt men då vet jag att det inte är synen utan få måste jag pallra mig till sjukhuset och ta blodprov. 

Sen har jag en annan sak att berätta, jag som bara äälskar att gå till tandläkaren (not) skall på undersökning för att jag själv har hittat att jag har hål i tänderna. Dvs att jag måste borra... Jag är så rädd för detta att ni inte anar... Jag hatar tandläkare, hatat borr och allt de där. Helst av allt skulle jag vilka bli nedsövd. Iallafall, nu kommer det roliga. Jag har nog minst TVÅ hål... Och jag har INGEN försäkring. Jippie!! Vilken tajming va? Kunde inte komma lägligare såhär snart vid jul och allt!

Nä... Nu ska jag sova och ha mardrömmar och herr tandläkare igen... 

Lekdate

Det var så himla roligt att träffas alla och leka tillsammans med barnen. Sådana här stunder uppskattar jag! Jag ångrar mig så att jag och molly inte var på öppna förskolan mer när hon var liten bebis. Men det ska jag försöka ta igen om ett syskon kommer till världen. Helt klart! För det va så trevligt! 

Det bjöds på munkar och tomteplättar, kaffe och mjölk så vi hade det så bra!

Vera och Cecilia kom i bråk ganska många gånger då båda är envisa och ska ha sina grejer. Min! Min! Men så är det ju haha. Molly satt i bakgrunden och lekte själv och när Vera eller Cecilia tog ifrån henne leksaken så gnällde hon lite sen gick iväg till nästa. Önskar att Molly tuffar till sig lite snart och lär sig säga ifrån. Men vet inte hur Daniel va när han va mindre men jag var väldigt försiktig och gjorde inte mycket väsen av mig.

När vi var där fick jag många idéer eller ja, två stycken om julklapp till molly, så det skall jag framföra till mormor och farmor!

Vi bestämde att detta ska vi göra om, kanske hos oss nästa gång. 
Nu sover lilla hjärtat och jag ligger i sängen och tar igen mig. Regnet vräker ner utanför och är glad att vi är inomhus!





Snabblogg

Igår hade vi besök av svärföräldrarna och svägerska i från Göteborg. Jag hade gjort en köttsoppa av något slag som faktiskt blev bra tillslut. Men inte visste jag att man var tvungen att koka köttet i 3 timmar innan det blev mört. 
Molly tyckte det var en bra ide att hoppa över sin middagsvila och det gör vi inte om röstar jag för. Det var mycket gnäll och upp i mammas famn som dög mot slutet. Sen somnade hon gott efter dom andra åkt hem. Efter ett skrikkalas på någon kvart. 

Idag har vi playdate med två av Mollys kompisar från dagiset. Skall bli skoj :)

Molly

Så perfect

Tips mottages!

Suck... För andra gången när jag ska blogga via mobilen så är jag nästan klar med inlägget så kraschar blogg-appen och allt försvinner. Nu får jag lära mig att skriva inlägget först i anteckningar sen klistra in på blogg. Någon mer som har samma problem?
 
Hur som helst. Idag lämnade vi Molly på dagiset klockan åtta. Hon är egentligen ledig idag meeeen det är fotografering och då ville dom att alla barn skulle vara med. Tänka sig, Mollys allra första dagisfotografering. 
Vi har köpt ett nytt sett med kläder till henne tills denna dag och så fin hon blev. Sen den klassiska toffsen som hon har. Lite roligt då min första fotografering hade jag också en toffs som Molly har. Dock var jag lite äldre då vi hade lyxen att få vara hemma med mamma på dagen då hon jobbade kväll.
 


Nu har jag börjat kika runt på vad man ska lägga i Mollys adventskalender. Jag behöver tips! Vad kan man lägga i? All tips mottages! Har slut på idéer. Är ju trots allt 24 paket som skall finnas där och vill helst ha alla klara tills förste december. Så... Kläm fram tips nu! 

Inga regnkläder

Nu försöker jag cykla så mycket som det går medan det är plus grader ute. Så i morse började jag tidigast på jobbet så fick lämna Molly på dagis vid halv åtta. Och det var kolsvart ute! Kändes som man gick upp mitt i natten ju. Hur som helst. Det såg lite blött ute så jag tog på Molly ett fleeceset och över ett regnställ med gummistövlar. Tänkte inte mer på de och själv vinterjackan. Spänner fast Mollan efter många om och men, hon hatar att ta på sig hjälmen. 
Så cyklar vi iväg och det börjar regna mer och mer. Tillslut regna de så mycket att jag knappt kunde hålla ögonen öppna. Där cyklade jag UTAN regnkläder. Smidigt... Molly var ju snustorr under som är viktigast. Så när jag lämnade henne på dagis torka jag snabbt bort allt vatten i ansiktet och sa hej då sen ut i regnet igen. Fan va de regna!
Kommer inte till jobbet. Blöt fram på byxorna då det ser ut som jag kissat ner mig rejält. Håret blött, Conversen dygnsura och sminket rinner ner längs kinderna. Hahaha gud som jag såg ut! Tur att det var så tidigt på morgonen så inte så många folk som såg!

När jag sen cyklade hem var det uppehåll, men hela dagen annars har det regnar och varit mörkt ute. Idag köpte jag med en pumpa som jag och Molly gröpte ur och satte värmeljus i. Snart Halloween! 





Föräldrarmöte

Usch vilket ruggigt väder det är ute nu. Jag har fått tagit ner mössan från vinden och likaså vinterjackan för att inviga dessa. Dock räcker det att ha ett linne under jackan annars blir det kokhett men med linnet så är det alldeles perfekt!

I helgen jobbade jag lördag och Daniel söndag så vi har inte fått setts så mycket om man säger så. Så jag och Molly roade oss med på söndagen att cykla nu när man får passa på medan det inte är is på vägarna. Märks verkligen att vintern snart är här. Och vi är snart i slutet av november? Vart tog september och oktober vägen? Bara två månader kvar tills julafton. Helt galet! 

Jag har börjat inhandla julklappar till molly nu iallafall. Skall försöka va ute i god tid och inte handla dagen innan. Sen har vi ju till kusinerna med att köpa till. Smidigast är ju att man ger pengar till föräldrar så köper dom klapparna men skriver att det är från oss. Det borde jag framföra! 

Idag cyklade jag och Molly till öppna förskolan. Var ett tag sen vi var där, Molly var så nöjd att få leka med andra saker än sina. Åka rutschkanan och allt. Sen på eftermiddagen lämnade vi henne till hennes morfar så åkte jag och Daniel på vårt allra första föräldrarmöte. Var så nervös inför detta men det fick ju bra. Har ju ett par mamma vänner där som också har sina barn Vera och Cecilia på samma avdelning så vi satt med dom. Men allt gick bra, dom berätta om verksamheten så fick vi tycka till om vad vi tycker dom ska lägga extra till angående läroplanen och så vidare. Fick kaffe och muffins som fika, satt inte helt fel.

Sen hämtade vi hem en Molly-mus. Lilla syster tränar på att måla barn då hon skall göra detta på jobbet Polarn o Pyret till helgen så då fick Molly bli försökskanin hihi. 
Nu har vi badat och stoppat Molly i säng så nu ska jag äta lite frallor och sätta mig och mysa framför tv:n! 




Nya skor

Visst har Molly fina skor? Dom har hon fått av sin favoritmoster som snällt köpte dessa. Älskar dom, Molly lika så.  





Cykel och korv

Idag var det otroligt segt på jobbet. Vi hade att göra men det var me sån jobbig dag då allt var jobbigt att göra och segt. Både jag och Heléne sa det, tittar på klockan femtioelva gånger liksom. Hur som helst så blev klockan fyra och jag slutade lite tidigare så jag svängde inom Team Sportia för att kolla om dom hade någon cykel till bra pris.

Har ju fortfarande inte skaffat mig en egen cykel. Men en cykelstol till molly hat vi så tänkte om dom hade någon. Och det hade dom! Så jag åkte till dagiset först och hämtade en glad liten Molly som hade gjort "rävlöv" tillsammans med bästisen Vera idag. Båda har älskat att göra det och ville helst inte sluta. 

Sen åkte vi hem, drack lite mjölk sen gick vi ut igen och möttes upp av Alex och Ebba. På med cykelhjälm och ner i cykelkärran bredvid Ebba och gick mot Sportia. Så nu har jag ÄNTLIGEN införskaffat mig en egen cykel. Var inte alls på tiden eller så.

Sen cykla vi till Statoil och hade picknick med korv och bröd sen lekte vi på lekplatsen. Men mamman jag frös någon så fruktansvärt så vi fick cykla hem sen igen efter en stund. Mina fötter var som isklampar när vi kom in. Shit! Men en mysig dag har vi iallafall haft 




Såhär tidigt

Idag spenderade jag och Molly förmiddagen uppe på Nordby för att shoppa skor och jacka till mig. Kom jag hem med något? Nej! Däremot kom jag hem med julklappar till Molly. Såhär tidigt har jag aldrig köpt julklappar tror jag. 
När vi kom hem så la jag lillan bums i säng och började förbereda dagens middag. Blir hel kyckling med potatis och sås. Så det ska vi äta sen när Mollan vaknat. 
Sen ikväll efter Daniel slutat skall jag ut och äta med tjejerna från jobbet, ska bli jättetrevligt ser fram emot detta. Men nu ska jag sätta mig framför tv och kolla på Vänner :)

Du är mitt allt

Lägger bloggen lite på hyllan numera som ni kanske märker. Frånvaron är på topp. Bloggar när jag känner för det och inte för att jag måste.
Daniel och Molly åkte till Göteborg till farmor och farfar och stannade där tills lördag så jag har vart man och barnfri. Har varit väldigt skönt. Har jobbat hela dagarna så tiden har susat förbi. Dock när kvällen kommer och man ska hoppa till säng det är då jag har det svårt. Är livrädd för att det ska komma in nån här när jag är ensam, så jag fick sällskap av min gode stekpannan.
 
Nu håller jag på att lägga Molly som ligger inne och äter sin välling. Det går fruktansvärt bra med nattningen i nya sängen. Igår var den enda dagen då hon hade lite myror i benen. Fick säga till henne två gånger, så det var inte så mycket men hon somna sen. Så duktigt så.
 
Lilla hjärtat använder min mobil så fort hon får syn på den med att pussla ett pussel som jag laddat ner. Hon älskar det. Hon låg greja med den nu innan det var läggdags. I början var hon så arg när hon inte fick det att fungera (man ska dra över skärmen sen släppa) men nu går det som en dans på rosor. Så säger hon till sig själv högt "bja" hihi.
 
Nej nu skall jag kolla på min nya favoritfilm. White house down. Har ni inte sett den så GÖR DET! Den är så bra! Rekommenderas verkligen. Trevlig söndag på er!
 
 
 

Juniorsäng

Igår var vi på Ikea hela familjen. Vi åt frukost på Ikea till och med. Var supermysigt och Molly var förvånansvärt väldigt snäll medan vi var där. Vi köpte lite smått och gott bland annat bordstabletter och löpare till bordet. Sängben till vår säng då den sängram vi har nu skall ut! Sen köpte vi en matta och det största en ny säng till Molly! 
Hon var så nyfiken på denna säng när jag satte ihop den att hon hoppa upp och ner i den hela tiden. Första natten gick superbra! Inget bråk eller något och somna med en gång. 
Idag vid vilan så höll vi på i en timma för att hon skulle somna och det gjorde hon tillslut. 
Nu ligger hon i sängen för natten och skall strax gå in och se om hon somnat.... Japp det har hon gjort! Så duktig hon är. Mammas lilla hjärta 

I dag till middag vart det hemmagjord pizza. Var alldeles för längesen detta gjordes och det var så gott! Alla tre åt med god aptit. Och nu vankas film i soffan tillsammans med vetekudde på magen då jag har fått tillbaka min extrema mensvärk. Herre.... Min.... Skapare vad ont jag har! Fy! Tack och lov fick jag värken när jag vart ledig från jobb. Annars vet jag inte hur jag klarat mig! 

Slänger in lite bilder från helgen som vart! 







Oktober

Ja då va oktober månad här. Välkommen kära du! Nu är det kyla på morgonen och dagen. Är ledig denna helg med då Ida och jag har bytt helg denna så nästa helg jobbar jag, i tre helger i rad men det är okej :)
Så vi passar på att åka till Ikea i morgon. Tidigt förhoppningsvis köpa massa nytt till Mollan.

Om en stund lämnar jag Molly på dagis sen börjar jag jobba och jobbar hela kvällen. Trevlig fredag på er!




RSS 2.0