Lekland

Idag har nog varit en riktigt lyckad dag! Både för mig och Molly. 
I vanlig ordning så var vi på öppna förskolan som vanligt med kusinerna. Lekte och målade löv där. Sen så gick jag och Molly genom stan och ut mot Daniels jobb för att hämta bilen. Lillan somnade på vägen dit och sov även när jag flyttade över och ur henne i bilen. 
Åkte hem till kusinerna och åt mat sen drog vi iväg till Djungellandet. Första gången jag och Molly var där. Och jag ska säga det att det är då inte sista gängen heller. Jätteroligt verkligen.
Molly skrek och skrattade för fullt. Åkte stooooora rutschkanan (dock i mammas famn) och efter landning så "gen! gen!" (Igen) så söt. 
Förresten, har väl glömt att uppdaterat er om att molly går runt och sjunger LALA, PO! Från Teletubbies då. Sen nyligen så sjunger hon AKTA DIG
Hon är så stor nu 







Helg

I helgen har vi varit i Göteborg hos svärföräldrarna. Redan på fredag eftermiddag så åkte vi ner. Daniel släppte av mig hos min vän Lis. Hade med mig räkor så vi hade räkkväll. Jättemysig kväll

Sen så på lördagen så firade svärföräldrarna 25års bröllop med god mat och snacks med släkten. Även det var väldigt trevligt men jösses vad trött jag var dagen efter. Gick inte och la mig förens halv tre och Molly vaknade först halv sex men sen lyckligtvis efter välling och blöjbyte så var jag mer död än levande. Men vi gjorde det bästa ändå. Vi gick till skogen utan vagn och var borta i 50 minuter. Märktes att Mollan fortfarande är i behov av vagn då hon ofta lyfte upp armarna och ville bli bärd

På söndagen så vart vi bjudna på trerätters middag som Daniels kusin lagat. Supergott! Förrätt Toast Skagen. varmrätt Ankbröst med konjak och apelsinsås. Efterrätt Créme brule
 Sen strax efter åtta åkte vi hem till Strömstad. En rolig med trött helg. Nu har jag hela veckan på mig att sova ut. 








Höstfint

I morse gick jag och hjärtat till Blomsterlandet och inhandlade lite uteblommor. Köpte även två vita orkideer till köket så flytta jag upp köksblommorna till hyllan ovanför vår säng :) Fick oss en frisk och hyfsad tidigt promenad. Var 10 grader när vi gick så Molly ville ha på sig sina nya fingervantar och mössan.

Se vad fint jag och lilla hjärtat gjort det. Med lite pynt-pumpor nu när det snart är Halloween. Eller snart och snart, vi förbereder för Halloween nu iallfall. Sen skall vi vara tidigt ute med puman i år och skära ut en fin mun och ögon så det bli en traditionell lyka. Sen ett plum att rosta kärnorna så man kan mumsa i sig dom på kvällen :)
 
 

Jag ska måla hela världen

 

I onsdags när Farmor och faster hämtade Molly från dagis så fick dom med en blå tjej. Stackarn hade först snubblat på en boll när dom var ute. Sen ramlat in i dörren på dagiset. Stackars mitt lilla hjärta ♡
 
 

Egentid

Idag hade jag egentid i ett par timmar. Det var skönt! 
Jag och Molly hämtade Bella och körde sen hem dom till oss sen åkte jag iväg för att snygga till mig. Jag fixade ögonbrynen fast denna gång blev jag inte så nöjd som sist... Hur som helst, sen satte jag mig i frisörstolen och blev ompysslad. Och nu är håret jämt, mjukt och fräscht. Efter som jag inte vart hos en frisör på över två år så tyckte jag de allt var på tiden. 

Sen gick jag till Lindex och handlade ett fleeceset, fingervantar och tunn mössa till Molly. Så nu det enda som saknas för  Molly är en fuskkrage och varma vantar, sen är hon redo för höst och vinter! 




Fullt ös!

J.a.g ä.r h.e.l.t s.l.u.t.!Vilken dag vi haft. Det har vart fullt ös nonstop nästintill.
Började med att lilla jag fick sovmorgon ända tills klockan 8. Man tackar ♡
Sen kom lillasyster vid 9 och då bunkrade vi upp med en frukost. Äggröra, tomtegröt, toastbröd, hönökaka och massa gottit. Sen blev det snabbt att göra i ordning oss för att dra iväg till Öppna med Marcus och gänget. Det småduggade så vi tog faktiskt bilen dit.
Väl där inne lekte vi runt, Molly var mest i lugna rummet och plocka runt med djuren på ladugård.
Sen lite lunch med en allt för stirrig Molly. Lite äpple och ett kex var det fröken dög till att äta.
På med jacka, stövlar och mössa och ut i Spöregn. Var bara att sätta barnet i vagnen och springa till vagnen.
Mysigt nu när hösten äntligen har kommit.

Hemma somnade Molly snabbt och lätt och jag tog en kopp thé med lite Vänneravsnitt framför TV tills Mollan vakna. Sen vankades ös med kusinerna igen. Dom kom vid 2, först lite mat i magarna först. Min goda soppa som blev över. Sen dans och annat skoj.
Sen helt otippat kommer min far och hälsar på. Var inte igår, sen kommer min mor, Det var verkligen inte igår. Men trevligt. Dom håller på att få fiber hemma så var massa gubbar hemma som höll på och fixa i lägenheten därför dom kom hit.
När klockan var 6 var vår lägenhet tom på folk. Så skönt. Helt tyst och stilla. Molly fick ta med napp och snutte (hon var sååå trött) och kolla på I drömmarnas trädgård medans jag plockade undan alla 129083 leksaker som låg utspridda över hela lägenheten. Samt ta en dans med damsugaren så nu är det rent och snyggt igen.

Sitter framför datorn nu med en till kopp thé och ljuvlig, grym musik. Lillan sover sen en kvart tillbaka. Tänkte skicka iväg ett mail sen sätta mig framför soffan. Har raderat mitt Instagramkonto. Var massa skit på de, skulle radera en hel del bilder men orkarde inte gå igenom alla hundra som fanns. Men jag uppdaterar här när jag väl fått ett nytt. Lär inte dröja ;)

Söndag

I torsdags fick jag äran att hämta hem Mevin från dagis då Marcus var på sjukhuset med Minea och Tessan jobbade. Melvin var så glad när jag hämtade honom. Och så blev vi av med en av Mollys skor på dagiset den dagen med såklart. Var en förälders som hade råkat då med sig skon hem. Sen hitta dom den inte...? Hur som helst så fick vi pengar för att få nya skor till Molly. Superkul, Molly som älskar att mäta fötterna. Eller inte :)
 
Igår så hade vi Pappa Daniels vänner på besök. Görkul tyckte Molly som körde med dom och busade med bollen. Efter jag badat en Molly och även nattat en Molly gick jag in i sovrummet med en laptop med lite vänner-avsnitt på. En burk Redbull och största skålen like ever och myste. Och rolig som jag är så somnade jag väl vid 9 halv 10? Kul! På en lördag och allt.
 
Sen nu på morgonen har vi varit med Alex och handlat mat. Och nu tror jag Molly börjar få feber. Hon verkar lite varm, får ta febern sen på henne.
 
Detta var ett snabbt och tråkigt inlägg men har ingen lust alls idag. Lite deppig är jag med, tjöötigt. Men nu skall jag se vad vi skall ha till lunch och äta det sen bums i säng för Molly som skall sova. Daniel sover fortfarande han.

Min lilla bebis

Fick tillbaka lära-gå stolen som Tessan lånade sen läänge tillbaka då dom små fortfarande va lite halvt så där på att gå. Den har Molly gått omkring i större delen av morgonen. Har fått en liten bebis igen, så söt. Hon blev lite arg när hon inte kom till överallt då :)

Sen skulle vi äta frukost. Ropade på henne och räknade med rulljud med istället kom hon springandes. Hur kom hon ur den? Hon kom inte i den själv. Hur detta då? Haha

Idag börjar vi på den 6e veckan på dagis i rad utan några som helst sjukdomar *pepper peppar* måste nästan vara ett rekord eller något. Nu skall jag göra i ordning oss sen går vi till dagis!


När katten är borta...

 

Godaste juicen

Måste tipsa om en god uppfriskande juice. Det är grymt god, lite sur i början men riktigt riktigt friskt. Älskar den. Molly gjorde lite miner när hon drack den men hon ville allt ha mer. Tråkigt nog är det för god att den tar snabbt slut och kostar lite. Brämhults är ju känt för att vara lite dyrare men GODARE
 
Nu skall jag sätta mig och göra i ordning en header till min svägerska. På vägen hem från ÖF fick jag så ont i nacken. Vet inte vad jag har gjort?! Med nackont fick jag såklart huvudvärk. Som tur va så somna Molly när vi kom hem så då kunde jag få lägga mig och sova bort huvudvärken så ingen migrän var välkommen.
 

1,8 mil

Igår tog jag och syster med barnen och cyklade till våran mormor. 1,8mil fram och tillbaka. Kändes gött i benen efteråt ska jag säga er. Tessan gled ju bara fram då dom har en elcykel medan en annan fick glatt trampa på.
Men det var kul att cykla dit iallafall. Mormor och våra morbröder vart alldeles chockade över när vi sa att vi cyklade dit.
Igår kväll somna jag på sänge och vaknade efter nån halvtimma och gjorde i ordning mig för natten. Tog bort smink och sånt. Molly däremot vaknade ganska ofta den halvtimman jag gjorde i ordning mig så hon fick sova i sänmgen bredvid mig. Bara mysigt det då. Hade räknat med att febern skulle anlända idag då hon sov så ostört men icke. Pigg och frisk så snart skall vi till ÖF med Marcus och barnen igen.
 
 

Föralltid

I morse hade jag laddar ner en ny film som vi såg på när pappa D gick till jobbet vid sju. Nalle Puh och Ru - vårkul. Något så hette den. Roligt med en ny film tror jag Molly tyckte som sett Pippi 10281 gånger likaså alla andra filmer.
Hur som helst kröp hon upp i min famn under täcket och la sig där. Det var så himla mysigt. Visserligen låg hon inte där länge alls men när hon väl låg där... Påminner mig om när hon var bebis och sov i ens famn. Har gått så fort. Till nyår är hon redan två. TVÅ! Fattar ni eller ? Helt sjukt! Håller på att komma på saker vi skall göra till jul så Molly kan titta tillbaka när hon är äldre på alla bilder vi tagit och tycka vi hade det mysigt.


Höstmytt

Uppe på Nordby fick jag köpt de jag ville till Molly. Blev massa höstkläder såsom sex långärmade tröjor, en tunika, ett par tjocka leggings, två par heltäckande pyjamaser och tre par tjockare strumpbyxor sen blev det lite spännen :)



Inspelning

Idag fick jag hoppa in och jobba. Skulle egentligen vara ledig med det skulle komma ett filmteam och handla av oss. Deltagaren är en trogen kund som ofta handlar hos oss och är supertrevlig och ofta stannar och pratar :)
Vi var jättenervösa verkligen! Jag hade sagt till Helene att jag VÄGRA att vara med och synas. Så ringde Alex och viskade: Dom går från frukten nu.... Sen var dom hos oss. Heléne klara sig utmärkt och var jätteduktig! Sen drev han såklart med mig så jag var tvungen att komma fram och säga ett par ord. Men är ganska bombsäker på att det klipps bort ;) Alex fick säga ett par ord också så hon lär få komma med och synas i TV. Så söt!

Kan ju berätta vilket program det är: Halv åtta hos mig! Ändå kul att att känt program är hos oss i lilla Strömstad. Awesome!

En bild tagen av paparazzin Alex


Invignig

Efter middagsmaten idag så gick jag och Molly ner till lekplatsen här i vårt område. Den är nybyggd och det var första gången vi var där efter ombyggnaden. Jättefin! Jag gillar att det är inga-såriga-knän och inte-sand-i-skorna underlag. Med att det även fanns en sandlåda för lek där ändå. Sen att de flesta lekplatser tar bort gungor tycker jag är så dåligt. Är väl för att de kostar på tok för mycket. Men vi fick ha en här som tur va! Molly älskar ju att gunga!
Det ändå som var negativt är rutschkanan. Jag förstår inte varför det är fel på hederliga trappsteg eller stegar upp till kanan? Nu har dom gett barnen två alternativ. Nr 1: klättra upp i repen och balansera till kanan. Nr 2: klättra upp på liknande klätterväggs-krokar. Är det bara jag eller är det inte idiotiskt för små barn som Molly för att komma upp dit? Fick lyfta henne upp när hon skulle åka. Nåja... Är väl bara jag som är gammalmodig ;)


Längtar

Ååh när jag och Molly gck upp i morse 6:45 så var det så kallt på golvet så fick ta på oss raggsockar. Sen tänkte jag när vi gick ut i vardagsrummet att snart dröjer det inte länge tills det står en stor grann gran i rummet. Med massor av ljus. Vad jag längtar. Kurrar man ner sig i soffan och kollar på någon julfilm. Rätt som det är så är vi inne i november månad och då är det inte långt kvar tills all vårt julpynt åker fram. Sista fredagen i november alternativ sista torsdagen i november, beroende på hur jag jobbar. Men då skall allt vara framme sen går man på nattöppet som är i Strömstad sen kommer man hem till ett juligt hem. Traditioner sen jag och mina systrar var små som jag glatt tar med mig.
Daniel och hans har som tradition att ha julklappskalender (heter det så?) då man får små julklappar varje dag i december månad. Det får vi ta med oss med, förra året var julkalendern halv. Men iår ska vi börja tidigt med att hitta. Och iår... Ska vi INTE på punktering på julafton. Vilken jävla osis. Fick punktering på ena däcket så vi kunde inte åker till Daniels familj på eftermiddagen som vi alltid gjort. Först firar vi med min familj fram tills ungefär 16-17 sen åker vi direkt till Daniels familj i Göteborg och stannar där i några dagar och firar jul.
 
Blev änna ett litet juligt inlägg detta. Slänger in lite julbilder på samma gång och irriterar svärmor lite då med allt längtan till jul ;)
 

Sep. 02, 2013

Kvart i tio mötte jag upp Marcus och barnen nedanför oss så gick vi tillsammans till Öppna Förskolan där barnen öste runt. Efter vi ätit lite äpple och smörgås gick vi ut och lekte där. Sen runda vi av strax före 12,Melvin och Molly somnade på stört så det var en toppen förmiddag. Tror Molly skulle uppskatta om vi gick dit fler gånger.

Molly sover fortfarande och jag har gjort hemmagjorda hamburgare som jag har ätit och som Molly ska få smaka på sen.

Efter de ska vi till stan och lämna in en plånbok till polisen som vi hittade på vägen till ÖF. Sen till Bellas jobb och köpa en till filt att ha här hemma :)


Officiell höstmåndag

Idag är det den 1 september och är en av höstmånaderna. Det är nu man tänder ljus hemma, kanske börjar tända lampor i fönstret på kvällarna då det börjar bli mörkt ute. Gör mustiga soppor och grytor till middag. Det gjorde jag faktiskt igår, en soppa. Och för att va första gången så blev den riktigt riktigt KASS!
Nä fy den va ingen höjdare enligt mig, tillskilnad från Molly som satt i en halvtimme och mumsade efter påfyllning av soppan. Daniel som inte är en soppmänniska alls "det är bara vatten, man blir inte mätt" älska den och tyckte vi skulle bjuda den på middag till hans föräldrar. Njae sa jag då, då får din mamma göra en ny för detta kan jag inte bjuda på. Men, man lär sig! Har ju ett par månader nu när det är höst på mig att göra massa olika och förhoppningsvis goda soppor
 
Använder sällan systemkameran längre, om det inte är vid tillställningar så som kalas eller utflykter. Så får duga med Instagrambilder. Slänger in en bild från förra veckan hemma hos syster med barnen
 

Vaccinationen

Vaccinationen i måndags gick hur bra som helst. Hon klarade alla "tester" galant denna unga fröken. Men att bli mätt och vägd va inte det roligaste men det gick tillslut att siffrorna. Hon har gått ner i vikt men är normalt som BVC-tanten sa, Molly rör ju sig och springer så.
Att ta sprutan gick också otroligt bra. Det enda som var att jag fick hålla fast henne vilket inte va populärt, men sen ingenting. Vi har heller inte fått någon feber eller så ÄN! *peppar peppar*
Efter kollen så gick vi ner till öppna förskolan som ligger i samma hus. Dom har flyttat hela verksamheten en pytteliten bit från stan. Innan så låg den i en byggnad uppe på toppen. Nu i ett hus där det finns ute plats med sandlåda, lekstuga jättefint var det! Blir att gå dit fler gånger nu faktisk med några vänner :)


Sep. 01, 2013

I tisdags efter Mollys dagis åkte vi direkt till Tessan och barnen och lekte. Hoppade studsmatta, åt äpplen från deras äppelträd m.m Melvin var så himla snäll och gullig när Molly tappade sitt äpple på marken och började störtgråta så då gav han henne sitt äpple och tog det som låg på marken till sig själv. Du och jag kusin :)

Åkte även i väg och köpte en dockvagn till Molly. En rosa, som hon kör omkring med den hemma. Det var väl investerat i den. La ner Bjarne (sin favorit gosedjur) och sin snutte i vagnen i h körde snällt omkring hemma i lägenheten.





RSS 2.0